JIJ en WIJ Groningen

Als WIJ Groningen zetten we ons in om advies en ondersteuning te bieden aan mensen zoals jij in de gemeente Groningen, met als doel jou te helpen grip te krijgen en te behouden op je leven. We geloven in het belang van ondersteuning, waar mogelijk, van je familie en vrienden, en dit alles zo dichtbij huis als haalbaar is. Ons streven is om jou als inwoner aan te moedigen om je eigen talenten en mogelijkheden te benutten, terwijl we tegelijkertijd werken aan het versterken van de sociale samenhang in onze wijken.

Een van onze belangrijke taken is het verstrekken van indicaties voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet. Onze medewerkers staan klaar om jou te ondersteunen in het voeren van regie over de zorg en ondersteuning die je ontvangt. Dit noemen we casusregie. Indien nodig ondernemen we actief stappen om je verder te helpen.

Onze buurt-, opbouw- en jeugdwerkers werken rechtstreeks in de wijken en buurten, waar ze samenwerken met groepen inwoners, sociale netwerken en andere organisaties. Ze hebben als doel om verbindingen te leggen tussen inwoners en netwerken. Dit omvat het ondersteunen en aanmoedigen van initiatieven, vrijwilligerswerk, sport- en culturele activiteiten. Het idee is om mensen met elkaar in contact te brengen, hen aan te moedigen deel te nemen aan activiteiten en samen te zorgen voor een prettige leefomgeving.

We staan klaar om je te ondersteunen en om samen te werken aan een gemeenschap waarin iedereen kan gedijen. Mocht je vragen hebben of ondersteuning nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we bouwen aan een betere leefomgeving voor ons allen.

Waar heb jij hulp bij nodig?

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.