WIJ Corpus den Hoorn

Bij WIJ Corpus den Hoorn kun je terecht voor vragen, ontmoetingen en activiteiten. Heb je een goed idee voor de wijk? Loop je tegen problemen aan waar je zelf niet uitkomt? Of heb je hulp nodig? Onze deskundigen en vrijwilligers helpen je graag en het kost niets. Je kunt gewoon binnenlopen of een afspraak maken. Je bent van harte welkom.

Zo kom je binnen
Onze ingang is om de hoek aan de Laan van de Vrijheid bij Mennoos Kookerij.

Openingstijden zonder afspraak

Maandag
09:00 - 13:00 uur
Dinsdag
09:00 - 17:00 uur
Woensdag
09:00 - 13:00 uur
Donderdag
09:00 - 17:00 uur
Vrijdag
09:00 - 13:00 uur

WIJ ZIJN ER VOOR IEDEREEN IN

Corpus den Hoorn, Piccardthof en de Hoornse wijken

Spreekuren WIJ Corpus den Hoorn

wekelijks op dinsdag
10:00 tot 13:00 uur
maandelijks op donderdag
10:00 tot 12:00 uur
wekelijks op dinsdag
14:00 tot 16:00 uur

Aankomende activiteiten

Wat is er te doen in de buurt?

 • Film 'sociale basis' Corpus den Hoorn Op 30 januari 2024 was het college van burgemeester en wethouders op bezoek in Corpus den Hoorn. Om de wijk te laten zien, is een film gemaakt over de verschillende initiatieven in Corpus den Hoorn. We willen alle buurtbewoners, deelnemers van activiteiten, vrijwilligers en organisaties in de wijk hartelijk bedanken voor hun inzet bij het maken van deze film.
 • Hulpdienst Groningen-Zuid Zit je in een moeilijke situatie waardoor het niet lukt om bepaalde klusjes of werkzaamheden zelf te doen? Dan kun je een beroep doen op de hulpdienst van Humanitas. De hulpdienst werkt met vrijwilligers en is gratis.
 • Buurtcentrum de Semmelstee Hier kun je meedoen met diverse activiteiten zoals samen eten, biljarten, yoga, een meisjes kookclub, peuterdans en nog veel meer. Adres: Semmelweisstraat 182 in Groningen.
 • Het Odensehuis Laat je geheugen je steeds vaker in de steek? Wordt het daardoor moeilijker om te doen wat je belangrijk vindt? En maakt je dat onrustig, onzeker, verdrietig? In het Odensehuis komen mensen samen die met deze problemen kampen. Om met elkaar koffie of thee te drinken, om met elkaar te praten of om aan een activiteit mee te doen. Meedoen is gratis en je hebt geen toestemming van je arts of de gemeente nodig. Adres: Donderslaan 160. Meer weten? Kijk op de website van het Odensehuis.
 • Confiance à la Carte

  Maandelijks bereiden vrijwilligers een heerlijke maaltijd voor de buurt. Eet ook eens gezellig mee! Elke derde donderdag van de maand van 12.00 tot 13.00 uur in De Confiance (Kochstraat 1-10). Prijs per persoon: € 7,50,- inclusief een glas drinken. Er is ook een vegetarische variant. Opgeven kan bij het WIJ-team Corpus den Hoorn: 050-3679120.
 • Pleinsoep Elke woensdag van 12.00 tot 13.00 uur koken enthousiaste vrijwilligers een lekkere soep in de Immanuelkerk (Overwinningsplein 1). Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 1,00. Opgeven is niet nodig.
 • De kinder- en jeugclub De kinder- en jeugdclub bedenkt en organiseert zijn eigen activiteiten, op zijn eigen tijd. Iedereen kan meehelpen om leuke dingen te verzinnen en spullen klaar te zetten. De activiteiten zijn vaak gekoppeld aan een thema, zoals sport, cultuur, muziek, gezonde leefstijl, ontmoeting of koken. Wil je meer weten, neem dan contact op met Mona via mona.flohr@wij.groningen.nl.
 • Weggeefkasten

  Goede spullen die je zelf niet meer nodig hebt. Je kunt ze plaatsen in de weggeefkast. Dan heeft een ander er weer plezier van. En wie weet, vind jij in de kast iets wat je zelf goed kunt gebruiken. Er staan kasten in de Immanuelkerk en in De Semmelstee. Bij het WIJ-team Corpus den Hoorn staat ook een leuk klein kastje met kinderboeken: onze kinderboekenruilkast! Zijn de kinderen uitgekeken op hun boeken? Zet ze in de ruilkast en kies een paar boeken uit om weer mee naar huis te nemen.

Buurtwebsites

WIJ Corpus den Hoorn vind je ook op Facebook.

Verder zijn in ons deel van de stad verschillende buurtwebsites actief. Neem eens een kijkje en blijf op de hoogte van wat er speelt in de buurt. Populaire sites zijn:

 

 

 

WAARMEE KUNNEN WE JE HELPEN?