WIJ Corpus den Hoorn

Bij WIJ Corpus den Hoorn kun je terecht voor vragen, ontmoeting en activiteiten. Heb je een leuk idee voor de wijk? Speelt er iets in je leven waar je zelf niet uitkomt? Of zoek je ondersteuning? Onze professionals en vrijwilligers weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing. Dit doen wij gratis. Kom langs of maak een afspraak. Je bent van harte welkom!

Zo kom je binnen
Onze ingang is om de hoek aan de Laan van de Vrijheid bij Mennoos Kookerij.

Openingstijden zonder afspraak

Maandag
09:00 - 13:00 uur
Dinsdag
09:00 - 17:00 uur
Woensdag
09:00 - 13:00 uur
Donderdag
09:00 - 17:00 uur
Vrijdag
09:00 - 13:00 uur

WIJ ZIJN ER VOOR IEDEREEN IN

Corpus den Hoorn, Piccardthof en de Hoornse wijken

Spreekuren WIJ Corpus den Hoorn

wekelijks op dinsdag
10:00 tot 13:00 uur
maandelijks op donderdag
09:00 tot 12:00 uur

Aankomende activiteiten

Wat is er te doen in de buurt?

 • Hulpdienst Groningen-Zuid Zit je in een moeilijke situatie waardoor het niet lukt om bepaalde klusjes of werkzaamheden zelf te doen? Dan kun je een beroep doen op de hulpdienst van Humanitas. De hulpdienst werkt met vrijwilligers en is gratis.
 • Buurtcentrum de Semmelstee Hier kun je meedoen met diverse activiteiten zoals samen eten, biljarten, yoga, een meisjes kookclub, peuterdans en nog veel meer. Adres: Semmelweisstraat 182 in Groningen.
 • Het Odensehuis Het Odensehuis is een ontmoetingsplek voor mensen met cognitieve problemen, waaronder dementie. Om hier aan deel te nemen is geen toestemming nodig van een arts of van de gemeente. Je kunt altijd binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Belangrijk om te weten: hier mág je aan meedoen, maar het hoeft niet. Meer weten? Bel of mail het Odensehuis: 050 230 3252/ info@odensehuisgroningen.nl. Adres: Donderslaan 160 in Groningen.
 • Confiance à la Carte

  Maandelijks bereiden vrijwilligers een heerlijke maaltijd voor de buurt. Eet ook eens gezellig mee! Elke derde donderdag van de maand van 12.00 tot 13.00 uur in De Confiance (Kochstraat 1-10). Prijs per persoon: € 7,50,- inclusief een glas drinken. Er is ook een vegetarische variant. Opgeven kan bij het WIJ-team Corpus den Hoorn: 050-3679120.
 • Pleinsoep Elke woensdag van 12.00 tot 13.00 uur koken enthousiaste vrijwilligers een lekkere soep in de Immanuelkerk (Overwinningsplein 1). Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 1,00. Opgeven is niet nodig.
 • De kinder- en jeugclub De kinder- en jeugdclub bedenkt en organiseert zijn eigen activiteiten, op zijn eigen tijd. Iedereen kan meehelpen om leuke dingen te verzinnen en spullen klaar te zetten. De activiteiten zijn vaak gekoppeld aan een thema, zoals sport, cultuur, muziek, gezonde leefstijl, ontmoeting of koken. Wil je meer weten, neem dan contact op met Mona via mona.flohr@wij.groningen.nl.
 • Weggeefkasten

  Goede spullen die je zelf niet meer nodig hebt. Je kunt ze plaatsen in de weggeefkast. Dan heeft een ander er weer plezier van. En wie weet, vind jij in de kast iets wat je zelf goed kunt gebruiken. Er staan kasten in de Immanuelkerk en in De Semmelstee. Bij het WIJ-team Corpus den Hoorn staat ook een leuk klein kastje met kinderboeken: onze kinderboekenruilkast! Zijn de kinderen uitgekeken op hun boeken? Zet ze in de ruilkast en kies een paar boeken uit om weer mee naar huis te nemen.

Buurtwebsites

WIJ Corpus den Hoorn vind je ook op Facebook.

Verder zijn in ons deel van de stad verschillende buurtwebsites actief. Neem eens een kijkje en blijf op de hoogte van wat er speelt in de buurt. Populaire sites zijn:

 

 

 

WAARMEE KUNNEN WE JE HELPEN?