Voeding & bewegen

Gezond eten en bewegen zijn goed voor je gezondheid. Door regelmatig met anderen te bewegen vergroot je bovendien je zelfvertrouwen en sociale netwerk. Het WIJ-team biedt uiteenlopende ondersteuning en trainingen op het gebied van voeding en bewegen. Hierin werken we samen met (sport)verenigingen, zorgprofessionals en vrijwilligers(organisaties). Zo dragen we bij aan een gezonde leefstijl voor alle inwoners van Groningen: jong en oud, met of zonder beperking.  

DIT KUNNEN WE SAMEN DOEN

 • In Groningen worden activiteiten en trainingen georganiseerd die je helpen gezonder te leven. Samen kunnen we kijken welke mogelijkheden er zijn in jouw buurt.  
 • Mogelijkheden bespreken over wat jij kunt doen om je gezonder, energieker en sterker te voelen. 
 • Heb jij zelf suggesties voor je wijk op het gebied van sport en bewegen? Dan denken we graag met je mee. Bijvoorbeeld als je een sportactiviteit voor de buurt wilt organiseren of een idee hebt voor een buiten fitness in jouw wijk.   

Dit kun je alvast zelf doen

Meer bewegen

Bewegen is gezond. Je voelt je fitter, je slaapt beter en het verbetert je conditie. Ga elke dag een blokje om. Neem de trap in plaats van de roltrap of lift. En pak wat vaker de fiets. Elke beweging telt!       

Samen bewegen

Buurthuizen, (sport)verenigingen, scholen en WIJ Groningen organiseren regelmatig sport- en beweegactiviteiten bij jou in de buurt. Een goede gelegenheid om anderen te ontmoeten en samen te bewegen. Ga eens langs en kijk wat er te doen is. Of kijk in de buurtkrant, wijkgids of op het prikbord in de supermarkt.

Zo helpt het WIJ-team met vragen over voeding en bewegen

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat nodig is. Daarbij kijken we ook naar wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen.

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Of dat je samen met onze WIJ-medewerkers een ondersteuningsplan gaat maken.

Vraag en antwoord

Hier kun je ook terecht

GGD Groningen
GGD Groningen werkt aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van  Groningen. Op de website vind je antwoorden op vragen over gezondheid, opvoeden en  opgroeien, gezond op reis en seksualiteit.

Informatie over gezonde voeding
Op de website van het Voedingscentrum vind je informatie over gezond, duurzaam en veilig voedsel. Hier vind je ook recepten en lees je meer over voeding voor kinderen en afvallen.

Sporten en bewegen in Groningen
Wil je weten wat het sportaanbod in de gemeente Groningen is? Sport050 biedt een overzicht van sportactiviteiten, -locaties en -programma’s voor elke leeftijdsgroep.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.