Voeding & bewegen

Gezond eten en regelmatig bewegen is goed voor je gezondheid. Als je vaak samen met anderen beweegt, krijg je meer zelfvertrouwen en ontmoet je nieuwe mensen. Het WIJ-team helpt je graag met verschillende programma’s en trainingen over voeding en beweging. We werken samen met sportclubs, zorgprofessionals en vrijwilligers. Zo zorgen we ervoor dat alle mensen in Groningen een gezonde leefstijl kunnen hebben, jong en oud, en met of zonder beperking.

DIT KUNNEN WE SAMEN DOEN

In Groningen worden verschillende activiteiten en trainingen georganiseerd die je kunnen helpen om gezonder te leven. We kunnen samen bespreken wat de mogelijkheden zijn in jouw buurt. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om je gezonder, energieker en sterker te voelen:

 • Ontdek de activiteiten in je buurt die gericht zijn op sport en bewegen.
 • Praat met het WIJ-team over trainingen en workshops op het gebied van voeding en beweging.
 • Deel je eigen ideeën voor sport en bewegen in jouw wijk.

Heb je suggesties voor sport en bewegen in jouw wijk? We denken graag met je mee. Bijvoorbeeld als je een sportactiviteit voor de buurt wilt organiseren of als je een idee hebt voor een buitenfitness in jouw buurt.

Dit kun je alvast zelf doen

Meer bewegen

Bewegen is gezond. Het maakt je fitter, je slaapt beter, en je krijgt een betere conditie. Ga elke dag even naar buiten voor een wandeling. Neem de trap in plaats van de roltrap of lift. En probeer vaker de fiets te nemen. Elke beetje beweging helpt!

    

Samen bewegen

Buurthuizen, (sport)verenigingen, scholen en WIJ Groningen organiseren regelmatig sport- en beweegactiviteiten bij jou in de buurt. Het is een goede kans om andere mensen te ontmoeten en samen te sporten. Loop eens langs en kijk wat er te doen is. Je kunt ook in de buurtkrant, wijkgids of op het prikbord in de supermarkt kijken voor meer informatie.

Informatie over gezonde voeding

Op de website van het Voedingscentrum vind je informatie over gezond, duurzaam en veilig voedsel. Hier vind je ook gezonde recepten en lees je meer over voeding voor kinderen.

Zo helpt het WIJ-team met vragen over voeding en bewegen

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat je nodig hebt. We kijken ook naar wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen. Met ‘jouw directe omgeving’ bedoelen we familie, vrienden, kennissen of buren.

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we elkaar ontmoeten en kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met de adviezen. We kunnen ook samen met jou een plan maken of je doorverwijzen naar een andere instantie. Het gaat erom dat jij je weer gezonder voelt en actiever wordt.

Vraag en antwoord

Hier kun je ook terecht

GGD Groningen
GGD Groningen zet zich in voor de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de gemeente Groningen. Op de website vind je antwoorden op vragen over gezondheid, opvoeding en opgroeien, gezond op reis gaan, en seksualiteit.

Informatie over gezonde voeding
Op de website van het Voedingscentrum kun je informatie vinden over gezond, duurzaam en veilig voedsel. Hier kun je ook recepten bekijken en meer lezen over voeding voor kinderen en tips om af te vallen.

Sporten en bewegen in Groningen
Wil je weten welke sporten je kunt doen in de gemeente Groningen? Sport050 geeft een overzicht van sportactiviteiten, sportlocaties en programma’s voor elke leeftijdsgroep.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.