Ondersteuning thuis

Vind je het lastig om goed voor jezelf te zorgen? Gaat douchen, aankleden of veilig de trap af moeizaam? Of lukt het vanwege klachten niet om je huishouden op orde te houden? Vaak zijn er mogelijkheden om extra ondersteuning thuis aan te vragen of je huis aan te passen, bijvoorbeeld vanuit de Wmo. Het WIJ-team zoekt graag met je mee naar praktische oplossingen, zodat jij je thuis beter kunt redden.

De Wmo, wat is dat precies?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is bedoeld om mensen te helpen, zodat zij kunnen meedoen aan de maatschappij en zo veel mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Loop jij ergens tegenaan? Dan bekijken we eerst samen of er voor jouw situatie een eenvoudige oplossing is. Zoals hulp van familie, inzet van een vrijwilliger, een boodschappendienst of maaltijdservice. Zijn zulke voorzieningen niet voldoende? Dan kun je wellicht hulp en ondersteuning ontvangen via de Wmo. Daarvoor betaal je een eigen bijdrage.

Dit kun je alvast zelf doen

Vraag Onafhankelijke Cliëntondersteuning aan

Een vraag over zelfstandig wonen of hulp bij het aanvragen van zorg: ingewikkelde dingen waar je misschien wel wat hulp bij kunt gebruiken. Is dat bij jou het geval? Laat dan iemand met je meedenken. Dat kan iemand zijn die je goed kent. Maar je kunt ook vragen om een Onafhankelijke Cliëntondersteuner (OCO). Samen met hem of haar kijk je naar welke zorg, hulp of middelen jij goed kunt gebruiken. Deze hulp is gratis.

MEE Noord
Website: meenoord.nl
E-mail: aanmeldpunt@meenoord.nl
Telefoon: 088 023 1100

OCO Tinten
Website: ocotinten.nl
E-mail: info@ocotinten.nl
Telefoon: 050 305 52 34

Vraag een hulpmiddel aan

Wil je vanwege een beperking hulpmiddelen aanvragen, zoals een rolstoel, scootmobiel of een douchestoel? Of heb je begeleiding nodig bij zelfstandig wonen? Neem dan contact op met het WIJ-team. We kijken dan samen met jou welke begeleiding je thuis nodig hebt. We kunnen je ook helpen bij het aanvragen van hulpmiddelen en aanpassingen voor je woning.

 

Zo helpt het WIJ-team

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat nodig is. Daarbij kijken we ook naar wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen.

  • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

    Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

  • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

    Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

  • Stap 3 – Na het eerste gesprek

    Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Of dat je samen met onze WIJ-medewerkers een ondersteuningsplan gaat maken.

Vraag en antwoord

Hier kun je ook terecht

Wat is de Wmo?
In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) staat dat gemeenten hun inwoners ondersteunen om zelfstandig te blijven wonen en om mee te doen in de samenleving.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.