WIJ Lewenborg

Bij WIJ Lewenborg kun je terecht voor vragen, ontmoeting en activiteiten. Heb je een leuk idee voor de wijk? Speelt er iets in je leven waar je zelf niet uitkomt? Of zoek je ondersteuning? Onze deskundigen en vrijwilligers helpen je graag en het kost niets. Kom langs of maak een afspraak. Je bent van harte welkom!

Zo kom je binnen
Je vindt ons aan rechterkant in de centrale hal van wijkcentrum Het Dok.

Openingstijden zonder afspraak

Dinsdag
10:00 - 13:00 uur
Woensdag
10:00 - 13:00 uur
Donderdag
10:00 - 13:00 uur

Wij zijn er voor iedereen in:

Lewenborg, Drielanden, Euvelgunne, Harkstede (gem. Groningen), Klein Harkstede, Lageland (gem. Groningen), Meerstad, Noorddijk, Oosterhoogebrug, Roodehaan, Ruischerbrug, Ruischerwaard, Ulgersmaborg, Middelbert en Engelbert

Huiskamer en spreekuren WIJ Lewenborg

wekelijks op dinsdag, woensdag en donderdag
09:30 tot 12:00 uur
wekelijks op dinsdag
15:00 tot 17:00 uur

Aankomende activiteiten

Wat is er te doen in de buurt?

  • Wijkcentrum Het Dok Wijkcentrum Het Dok is het grootste wijkcentrum van Noord-Nederland en staat in de Groningse wijk Lewenborg. Het wijkcentrum heeft een groot aantal voorzieningen in huis en er is van alles te doen.
  • MFC Engelbert Dit multifunctioneel centrum heeft een sportzaal met kleedruimtes en douches, een leuke bar en een recreatiezaal. Het gebouw biedt verder plaats aan een crèche, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd.
  • Wijkkrant De Lewenborger De digitale krant voor Lewenborg en omgeving.
  • Vrouwencentrum De Boei Het vrouwencentrum in de stad Groningen waar vrouwen met verschillende achtergronden en culturen elkaar kunnen ontmoeten. Je vindt De Boei op de eerste verdieping van wijkcentrum Het Dok (Kajuit 4). Bereikbaar via trap en lift.
  • De Oude Bieb Lewenborg De Oude Bieb is de sociale huiskamer van Lewenborg en draait op de inzet van vrijwilligers. De Oude Bieb is gestart als een bescheiden burgerinitiatief, met als voornaamste doel mensen met een laag inkomen een plek te bieden waar ze, zonder dat ze iets moeten, een gratis kopje koffie of thee kunnen drinken en een praatje kunnen maken.
  • Buurt- en Speeltuinvereniging Ruischerbrug De vereniging organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten. Wil je meedoen dan moet je lid zijn. Dat kan als gezin voor € 8,00 per jaar. Op deze website vind je meer informatie hierover en een inschrijfformulier.
  • Kinderboerderij De Beestenborg Kinderboerderij en speeltuin de Beestenborg is gelegen tussen de wijken Ulgersmaborg en Oosterhoogebrug. Het is een van de grootste kinderboerderijen van Groningen. Elke dag geopend!
  • Lewenborg.info Hier vind je nieuws, activiteiten en informatie van de verschillende (vrijwilligers-)organisaties, clubs, verenigingen, stichtingen in de wijk Lewenborg.

Waarmee kunnen we je helpen?