Woning zoeken

Een geschikte woning vinden in Groningen is niet makkelijk. Helaas kan het WIJ-team geen huis voor je regelen. Wel kunnen we met je meekijken wat jouw mogelijkheden zijn, ook bij noodsituaties. Kom je er niet uit met een aanvraag of inschrijving? Ook dan kijken we graag met je mee.

DIT KUNNEN WE SAMEN DOEN

 • Jouw woonsituatie bespreken en kijken hoe jouw omgeving wellicht kan helpen. 
 • Uitzoeken of je in aanmerking komt voor huurtoeslag, woonurgentie of een andere regeling. 
 • Een aanvraag of inschrijving samen doen wanneer je hier zelf niet uitkomt. 
 • Extra hulp inschakelen bij noodsituaties, bijvoorbeeld wanneer je je huis wordt uitgezet. 

Dit kun je alvast zelf doen

Plaats een oproep

Vertel vrienden, familie of anderen in je omgeving dat je woonruimte zoekt. Plaats een oproep op social media of hang een briefje op het prikbord in de supermarkt.  

Schrijf je in bij WoningNet, Room of Kamernet

Zoek je een sociale huurwoning of kamer? Schrijf je in bij WoningNet, Room of Kamernet. Let op: inschrijving bij WoningNet kost 20 euro.

Ga naar WoningNet
Ga naar Room
Ga naar Kamernet

Woonurgentie

Ben je dringend op zoek naar woonruimte in Groningen vanwege een acute noodsituatie? Misschien kom je in aanmerking voor voorrang. 

Ga naar Woonurgentie Groningen

Zo helpt het WIJ-team

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat nodig is. Daarbij kijken we ook naar wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen.

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar we je mee kunnen helpen.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Of dat je samen met onze WIJ-medewerkers een ondersteuningsplan gaat maken.

Vraag en antwoord

Hier kun je ook terecht

Beschermd wonen
Ben je iemand of ken je iemand die vanwege psychische of psychosociale problemen niet zelfstandig kan wonen? Dan kan beschermd wonen soms nodig zijn.

Maatschappelijke opvang
Ben je dakloos? Dan kun je terecht bij de maatschappelijke opvang voor een tijdelijke verblijfplek. Deze opvang biedt ook zorg en begeleiding. Maatschappelijke opvang is bedoeld voor mensen die dakloos zijn of geen veilige plek hebben om te wonen.

Project Kamers met Aandacht 
Voor jongeren van 18 tot 23 jaar die zelf geen of een beperkt vangnet hebben, maar wel op eigen benen willen staan, is er Kamers met Aandacht.

Wonen met begeleiding
Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen bij Lentis.

Steunpunt Huren
Steunpunt Huren staat iedere inwoner van de gemeente Groningen met een huurvraag of huurprobleem bij. Deskundig, gratis en onafhankelijk.

Melding ongewenst verhuurgedrag
Huur je een woning of ben je op zoek naar een huurwoning? En heb je een klacht over een verhuurder of bemiddelaar? Kan kun je melding doen van ongewenst gedrag.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.