Hulp bij geldproblemen

Heb je problemen om rond te komen van je inkomen of uitkering? Heb je moeite met het op tijd betalen van je rekeningen of het aanvragen van een uitkering of toeslag? Het WIJ-team kan jou gratis adviseren en ondersteunen. Ook hebben wij een financieel spreekuur.

DIT KUNNEN WE SAMEN DOEN

 • Zoeken naar oplossingen voor jouw geldproblemen. 
 • Een overzicht maken van al jouw inkomsten en uitgaven.
 • Aanvragen voor een fonds, uitkering, toeslag, de Voedselbank of andere regeling. 
 • Formulieren invullen waar je niet uitkomt. 
 • Je inschrijven voor een cursus ‘omgaan met geld’. 
 • Geldbeheer bespreken om (verdere) schulden te voorkomen. 
 • Budgetbeheer of schuldhulpverlening aanvragen als dit nodig is. 

Dit kun je alvast zelf doen

Een DigiD aanvragen

Vraag een DigiD aan als je die nog niet hebt. Een DigiD heb je nodig om online zaken te regelen die met de overheid te maken hebben. Zoals het aanvragen van een toeslag of uitkering.

Vraag hier je DigiD aan

Wat geldt voor jou?

Check of jij recht hebt op gemeentelijke regelingen, toeslagen, een passende zorgverzekering en energiecontract. Je kunt dit zelf doen of vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ga naar Dat geldt voor mij

Gratis informatie en persoonlijk advies

Of je nu kleine betaalachterstanden hebt of grote schulden: het is belangrijk om in actie te komen. Het Nibud geeft je informatie, tips en je kunt anoniem bellen voor advies.  

Ga naar het Nibud

Bekijk alle regelingen en vergoedingen van de gemeente

Zoals bijzondere bijstand, energietoeslag, minimaloket, de Stadjerspas of fondsen voor sport en cultuur. 

Ga naar gemeente Groningen

Zo helpt het WIJ-team

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat nodig is. Daarbij kijken we ook naar wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen.

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar we je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Of dat je samen met onze WIJ-medewerkers een ondersteuningsplan gaat maken.

Financieel spreekuur

Bij ons financieel spreekuur kun je terecht voor onafhankelijk advies over alle geldvragen, van klein tot groot. Heb je vragen over jouw persoonlijke situatie? Vind je het moeilijk om rond te komen of zit je met een financieel probleem? We denken graag met je mee, wijzen de weg of helpen je verder. Je bent welkom zonder afspraak.

Vraag en antwoord

Hier kun je ook terecht

Stichting Humanitas Groningen
Stichting Humanitas biedt onder andere hulp bij financiële problemen. Ze hebben vrijwilligers en professionals die je kunnen ondersteunen bij het oplossen van schulden en het op orde krijgen van je geldzaken. Ook heeft Humanitas belmaatjes voor een praatje en luisterend oor.  

Eurocoach
Ben je tussen de 18 en 24 jaar? Ben je het overzicht in geldzaken soms kwijt? Of heb je schulden? Dan kan Eurocoach je helpen! De Eurocoach geeft advies en bemiddelt als je schulden hebt.  

Groningse Kredietbank
Je kunt bij de GKB terecht voor overzicht en inzicht in jouw financiën, inkomensbeheer, beschermingsbewind en schuldhulpverlening. Ook geeft GBK gratis geldadvies.  

Financieel spreekuur van WIJS
Wil je meer grip op je geldzaken of heb je financiële vragen? De studenten van WIJS helpen jou graag tijdens hun financiële spreekuur. Iedere donderdag tussen 09.00 en 13.00 uur in het Floreshuis (Floresplein 19 in de Korrewegwijk, Groningen).  

Informatie voor ondernemers en zzp’ers
Lukt het je als ondernemer of zzp’er niet meer om alle betalingen te doen? De gemeente kan je helpen bij het vinden van oplossingen, zodat je openstaande rekeningen van schuldeisers kunt betalen. 

Stadjers Hand in Hand

Stadjers die het wat minder hebben getroffen worden gecoacht door andere Stadjers, zodat ze hun leven weer op kunnen pakken en opnieuw deel uit kunnen maken van de maatschappij.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.