Aardbevingen

Als je in het aardbevingsgebied woont kun je je onveilig, gefrustreerd, boos of machteloos voelen. Een beving veroorzaakt niet alleen scheuren in de muren, maar ook in de ziel. Onze aardbevingscoaches bieden een luisterend oor en praktische ondersteuning bij deze aardbevingsproblematiek. Ook voor kinderen en ouderen. De coaches hebben kennis van verschillende thema’s en staan je gratis bij.

DIT KUNNEN WE SAMEN DOEN

  • Bekijken wat jij en je kinderen nodig hebben op emotioneel en sociaal gebied. 
  • Bemiddelen tussen de verschillende instanties die over bevingsschade gaan. 
  • Andere instanties inschakelen als dat nodig is, zoals de huisarts of een psycholoog.
  • Activiteiten organiseren voor kinderen, jongeren en volwassenen in de wijk. 
  • Bepalen hoe we jouw idee voor de buurt onder de aandacht kunnen brengen.

Bevingsschade melden

Heb je schade ontdekt aan je woning of een ander gebouw, zoals scheuren in muren, een barst in de vloer of een gebroken riolering? En denk je dat deze schade het gevolg is van bodembeweging door gaswinning in Groningen? Vraag je schadevergoeding aan bij het IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen).  

Website Instituut voor Mijnbouwschade Groningen

Zo ondersteunt het WIJ-team bij aardbevingsproblematiek

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen, ideeën en persoonlijke situatie. De aardbevingscoaches kijken samen met jou wat er aan de hand is en wat er nodig is.

  • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

    Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij WIJ Ten Boer of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

  • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

    Tijdens dit gesprek horen wij graag je vragen, ideeën of waar je tegenaan loopt.

  • Stap 3 – Na het eerste gesprek

    Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met de adviezen. Of je bepaalt samen met onze WIJ-medewerkers hoe je het best geholpen kunt worden.

Contactgegevens van onze coaches

Onze aardbevingscoaches bieden een luisterend oor en praktische hulp bij aardbevingsproblematiek. Hieronder vind je hun contactgegevens.

Melanie Postma
Opbouwwerker

melanie.postma@wij.groningen.nl 06-15377234
Jodi Kremer
Maatschappelijk werker

jodi.kremer@wij.groningen.nl 06-55473438
Anneke Koops-Kruijer
Kindhulpverlener

anneke.koops-kruijer@wij.groningen.nl 06-25634084
Matthijs Wind
Kindhulpverlener

matthijs.wind@wij.groningen.nl 06-21860570
Jan-Peter Siegel
Maatschappelijk werker

jan.peter.siegel@wij.groningen.nl 06-55465580
Hans-Peter Heeg
Buurtwerker Ouderen
Hans-Peter.Heeg@wij.groningen.nl 06-46912852
Minke Kluivingh
Opbouwwerker
Minke.Kluivingh@wij.groningen.nl 06 29122771

Hier kun je ook terecht

Versterken en vernieuwen (gemeente Groningen)
Op deze site vind je nuttige links en informatie bijvoorbeeld over versterking, subsidies, vergoedingen, schade melden en advies bij bevingsschade in de gemeente Groningen.

Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD)
De GGD zet in op maatregelen die de gezondheid van mensen beschermt, ook in het aardbevingsgebied. Je kunt ook terecht bij je huisarts. Op de website van de GGD lees je meer over gezondheidsklachten door aardbevingen.

Nationale ombudsman
De Nationale ombudsman doet doorlopend onderzoek naar de gevolgen van de gaswinning in Groningen en omgeving. Ook helpt de ombudsman Groningers die vastlopen in het proces van schadeafhandeling of de versterking van hun woning.

Kinderombudsman
De Kinderombudsman komt op voor de rechten van kinderen en weet wat de gevolgen van aardbevingen zijn voor kinderen. Maak jij je zorgen over de aardbevingen? Neem dan contact op met de Kinderombudsman. 

Stut-en-Steun
Stut-en-Steun is er voor bewoners en MKB-ers die te maken hebben met de gevolgen van mijnbouwactiviteiten in de provincie Groningen en de gasopslag Norg. Stut-en-steun heeft nauw contact met Groninger Bodembeweging (GBB) en Groninger Gasberaad (GGB), maar is onafhankelijk. 

Vangnet voor Bijzondere Situaties
Als er meer aan de hand is dan aardbevingsschade, kun je terecht bij het Vangnet voor Bijzondere Situaties als gevolg van de aardbevingen in Groningen. Denk hierbij aan psychische, sociale of medische problemen, (vaak een opstapeling van problemen) waar mensen zelf niet uit komen en waar dringende hulp nodig is.  

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.