Activiteiten

In jouw buurt worden veel activiteiten georganiseerd voor kinderen en volwassenen. Bijvoorbeeld in buurthuizen, scholen, kerken, verenigingen en bij WIJ Groningen. Heb je een idee voor een activiteit? Of wil je meedoen, maar heb je daar moeite mee? Bijvoorbeeld door geldtekort, ziekte of een beperking. Dan kan het WIJ-team je ondersteunen.

DIT KUNNEN WE SAMEN DOEN

 • Ideeën bespreken voor het opzetten van een activiteit of nieuw initiatief in de buurt. 
 • Activiteiten vinden in de wijk voor jou en/of je kinderen. 
 • Kijken naar de mogelijkheden voor een gratis cursus, zoals taalles of computerles. 
 • Passende activiteiten bespreken als je een ziekte of beperking hebt.
 • Een aanvraag van een Stadjerspas doen, wanneer jou dit zelf niet lukt.

Dit kun je alvast zelf doen

Bekijk cursussen op Link050

Ben je als inwoner van Groningen actief als vrijwilliger? Dan kun je vaak gratis deelnemen aan cursussen van ontwikkellink.

Ga naar Link050

Een Stadjerspas aanvragen

Met een Stadjerspas krijg je korting op activiteiten, producten en diensten in de gemeente Groningen. Bijvoorbeeld op een lidmaatschap van een sport- of hobbyvereniging, museumbezoek of de bibliotheek. Je kan als Groninger de Stadjerspas aanvragen als je minder dan 120% van het minimumloon verdient.

Lees meer over de Stadjerspas

Zo helpt het WIJ-team

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. We kijken wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen. Het WIJ-team kijkt samen met jou wat mogelijk is. 

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd. 

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Hierin horen wij graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Het kan ook zijn dat je samen met onze WIJ-medewerkers een plan maakt voor een buurtinitiatief, of je inschrijft voor een activiteit of cursus.

Vraag en antwoord

Hier kun je ook terecht

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen betaalt de contributie/ het lesgeld voor kinderen en jongeren van jouw gezin als je te weinig geld hebt voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Volwassenenfonds Sport en Cultuur
Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over voor sport of een culturele hobby? Het Volwassenenfonds helpt met het betalen van de contributie of het lesgeld voor de sportclub of culturele activiteiten. Een aanvraag voor dit fonds doe je via het WIJ-team of kunstencentrum VRIJDAG. 

Wijkgidsen Groningen
Iedere wijk heeft een eigen wijkgids met handige informatie over buurtorganisaties, (sport)verenigingen en clubs, voorzieningen en activiteiten in buurtcentra.
Ga naar de website van Wijkgidsen of haal een gids op bij een WIJ-locatie bij jou in de buurt.  

Onze activiteiten

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.