Activiteiten

In jouw buurt worden veel activiteiten georganiseerd voor kinderen en volwassenen. Bijvoorbeeld in buurthuizen, scholen, kerken, verenigingen, en bij WIJ Groningen. Heb je een idee voor een activiteit? Of wil je meedoen, maar heb je daar moeite mee? Bijvoorbeeld door geldtekort, ziekte of een beperking. Dan kan het WIJ-team je helpen.

DIT KUNNEN WE SAMEN DOEN

 • Ideeën bespreken voor het opzetten van een activiteit of nieuw initiatief in de buurt.
 • Activiteiten vinden in de wijk voor jou en/of je kinderen.
 • Kijken naar mogelijkheden voor een gratis cursus, zoals taalles of computerles.
 • Passende activiteiten bespreken als je een ziekte of beperking hebt.
 • Een aanvraag voor een Stadjerspas doen, als je dat zelf niet kunt.

Dit kun je alvast zelf doen

Bekijk cursussen op Link050

Ben je als inwoner van de gemeente Groningen actief als vrijwilliger? Dan kun je vaak gratis deelnemen aan cursussen van ontwikkellink.

Ga naar Link050

Een Stadjerspas aanvragen

Met een Stadjerspas krijg je korting op activiteiten, producten en diensten in de gemeente Groningen. Bijvoorbeeld op een lidmaatschap van een sport- of hobbyvereniging, museumbezoek of de bibliotheek. Je kan als Groninger de Stadjerspas aanvragen als je minder dan 120% van het minimumloon verdient.

Lees meer over de Stadjerspas

Zo helpt het WIJ-team

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat er nodig is. We kijken ook naar wat je zelf kunt doen en hoe mensen om je heen kunnen helpen. Als het nodig is, kunnen we je ook doorverwijzen naar een andere organisatie. 

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we elkaar ontmoeten en kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd. 

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Tijdens dit gesprek horen wij graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Misschien ga je zelf aan de slag met onze adviezen. Of je maakt samen met onze WIJ-medewerkers een plan voor een buurtinitiatief, of schrijft je in voor een activiteit of cursus.

Vraag en antwoord

Hier kun je ook terecht

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit jouw gezin als je niet genoeg geld hebt voor een sportclub, muziekles, dansles, schilderen, theaterschool, of een andere creatieve cursus.

Volwassenenfonds Sport en Cultuur
Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over voor sport of een culturele hobby? Het Volwassenenfonds kan helpen met het betalen van de contributie of het lesgeld voor de sportclub of culturele activiteiten. Een aanvraag voor dit fonds kun je doen via het WIJ-team of kunstencentrum VRIJDAG.

Wijkgidsen Groningen
Iedere wijk heeft een eigen wijkgids met handige informatie over buurtorganisaties, sportverenigingen, clubs, voorzieningen en activiteiten in buurtcentra. Je kunt de wijkgids bekijken op de website van Wijkgidsen of een gids ophalen bij een WIJ-locatie bij jou in de buurt.

Onze activiteiten

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.