Vrijwilligerswerk en participatiebanen

Wil je graag iets terug doen voor je medemens? Dan is vrijwilligerswerk één van de mogelijkheden. Bij WIJ Groningen zijn veel vrijwilligers en mensen met een participatiebaan actief. Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Of ben je op zoek naar een participatiebaan? We helpen je graag verder.

DIT KUNNEN WE SAMEN DOEN

  • Bekijken welke mogelijkheden er zijn voor vrijwilligerswerk of een participatiebaan.
  • Jou adviseren en ondersteunen bij het vinden van vrijwilligerswerk of een participatiebaan.

Dit kun je alvast zelf doen

Onze mogelijkheden en vacatures

Wil je vrijwilligerswerk doen bij WIJ Groningen? Of ben je nog aan het kijken of het iets voor je is? Bekijk al onze vacatures en mogelijkheden op JIJ bij WIJ Groningen. 

Vrijwilligerswerk zoeken

Kijk in de vacaturebank van Link050 voor een vacatures voor vrijwilligers en participatiebanen. Je kunt je ook inschrijven. Dan kijkt Link050 samen met jou naar een geschikte vacature. 

Ga naar link050

Bekijk of je in aanmerking komt voor een participatiebaan

Met een participatiebaan doe je werkervaring op met behoud van jouw bijstandsuitkering. Bekijk op de website van de gemeente Groningen of je hiervoor in aanmerking komt. 

Ga naar gemeente Groningen

Vraag en antwoord

Hier kun je ook terecht

Humanitas
Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie, die mensen gratis en in de buurt ondersteunt. Heb je hulp nodig of wil je hulp bieden, neem dan contact op met Humanitas Groningen.  

Stichting Present
Via Present kun je zelf of als groep in je eigen woonplaats hulp bieden. Je helpt mensen die leven in eenzaamheid, armoede of kampen met een slechte gezondheid. Je kunt ook voor kortere tijd (zelfs voor 1 dag) vrijwilliger zijn.

Gemeente Groningen
Als je een bijstandsuitkering ontvangt, moet je de gemeente hierover informeren. Dat kan door dit formulier in te vullen. Een van de medewerkers van de gemeente neemt contact met je op om jouw melding goed vast te leggen. 

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.