Cursussen en trainingen

WIJ Groningen biedt verschillende cursussen en trainingen aan voor inwoners van Groningen. Bijvoorbeeld op het gebied van opvoeden en opgroeien, geldzaken en gezondheid. Dit doen wij vaak samen met andere organisaties. De meeste cursussen en trainingen zijn gratis.  

DIT KUNNEN WE SAMEN DOEN

  • Bekijken welke mogelijkheden er zijn voor trainingen en cursussen in jouw omgeving.  
  • Jou adviseren en ondersteunen bij het vinden van een training of cursus als je er zelf niet uitkomt. 
  • Jou ondersteunen met de inschrijving voor een cursus of training bij WIJ Groningen of bij een andere organisatie. 

Dit kun je alvast zelf doen

Bekijk onze trainingen en cursussen

WIJ Groningen organiseert samen met andere organisaties en wijkbewoners trainingen en cursussen in de wijk. Je vindt ze in onze agenda. 

Ga naar de agenda

Vraag en antwoord

Hier kun je ook terecht

DigiD, wat kan ik ermee?
Wil je meer weten over de digitale overheid en wat je daar allemaal mee kunt? Meld je dan aan voor de cursus ‘DigiD, wat kan ik ermee?’ Je leert stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt. 

Meer sociale contacten
Het Trainingscentrum van de gemeente Groningen biedt de gratis cursus Grip & Glans. Wil je meer sociale contacten, maar is de drempel nog te hoog? Wil je je dagen anders invullen, maar weet je nog niet hoe? Wil je meer zelfvertrouwen krijgen? In deze gratis cursus leer je positief in het leven te staan, vaker initiatief te nemen en doelen te stellen én te halen. 

Omgaan met geld
Wat zijn precies je inkomsten en uitgaven? Waar kun je het beste op bezuinigen? Of heb je recht op extra inkomen? In de gratis cursus Rondkomen kun je leren van de Groningse Kredietbank leer je in vier lessen beter omgaan met geld.

Ondersteuning voor mantelzorgers
Ben je mantelzorger en heb je praktische ondersteuning nodig, dan kun je onder meer terecht bij Humanitas. Zij geven cursussen en trainingen, hebben veel ervaring met mantelzorgers en kunnen met je meedenken als de zorg je te zwaar dreigt te worden.

Humanitas Academie
De Humanitas Academie biedt trainingen en workshops voor vrijwilligers, beroepskrachten én voor mensen die iets voor een ander willen betekenen, in welke vorm dan ook. Inwoners van de gemeente Groningen die actief zijn als vrijwilliger kunnen hier gratis aan deelnemen.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.