Wonen

Een fijn en veilig thuis is belangrijk, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat je geen woning kunt vinden. Of moeilijker thuis kunt wonen door een beperking. Misschien is je huis of buurt onveilig. Of word je je huis uitgezet. Het WIJ-team kan geen huis voor je regelen, maar kan je wel ondersteunen en doorverwijzen. Dit doen wij gratis.   

Waar gaat je vraag over?

Veelgestelde vragen

Hoe helpt mijn WIJ-team?

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat nodig is. Daarbij kijken we ook naar wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen.

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Of dat je samen met onze WIJ-medewerkers een ondersteuningsplan gaat maken.

Hier kun je ook terecht

 • WoningNet Zoek je een sociale huurwoning of kamer? Schrijf je dan in bij WoningNet. Daar vind je een overzicht van beschikbare sociale huurwoningen en kamers van woningcorporaties.
 • Steunpunt Huren Steunpunt Huren staat iedere inwoner van de gemeente Groningen met een huurvraag of huurprobleem bij. Deskundig, gratis en onafhankelijk.
 • Melding ongewenst verhuurgedrag Huur je een woning of ben je op zoek naar een huurwoning? Of heb je een klacht over een verhuurder of bemiddelaar? Dien dan een melding in over ongewenst gedrag.
 • Beschermd wonen Ben je iemand of ken je iemand die vanwege psychische of psychosociale problemen niet zelfstandig kan wonen? Dan kan Beschermd wonen soms nodig zijn.
 • Maatschappelijke opvang Ben je dakloos? Dan kun je terecht bij de maatschappelijke opvang voor een tijdelijke verblijfplek. Deze opvang biedt ook zorg en begeleiding. Praktische opvang is bedoeld voor mensen die dakloos zijn of geen veilige plek hebben om te wonen.
 • Project Kamers met Aandacht Voor jongeren van 18 tot 23 jaar die zelf geen of een beperkt vangnet hebben, maar wel op eigen benen willen staan, is er Kamers met Aandacht.
 • Acute Opvang 18+ Voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die plotseling op straat staan.
 • Spreekuur dak- en thuislozen Het Leger des Heils houdt elke vrijdagmiddag van 14:00 tot 15:00 uur een spreekuur voor dak- en thuislozen aan de Kostersgang 28 in Groningen. Hier kun je zonder afspraak terecht.  
 • Duurzaam Groningen Duurzamer leven is goed voor je portemonnee, comfort, woning waarde en de mensen om je heen. Daarom helpt de gemeente Groningen inwoners met verduurzamen via Duurzaam Groningen.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.