Wonen

Een fijn en veilig thuis is belangrijk, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Misschien kun je geen woning vinden. Of is het moeilijker om thuis te wonen door een beperking. Het kan ook zijn dat je huis of buurt onveilig is. Of dat je uit je huis wordt gezet. Het WIJ-team kan geen huis voor je regelen, maar we kunnen je wel ondersteunen en doorverwijzen. Dit doen we gratis.

Waar gaat je vraag over?

Veelgestelde vragen

Hoe helpt mijn WIJ-team?

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat er nodig is. We kijken ook naar wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen. Met ‘jouw directe omgeving’ bedoelen we familie, vrienden, kennissen of buren.

  • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

    Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we elkaar ontmoeten en kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

  • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

    Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

  • Stap 3 – Na het eerste gesprek

    Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Misschien ga je zelf aan de slag met onze adviezen. Of je maakt samen met onze WIJ-medewerkers een ondersteuningsplan.

Hier kun je ook terecht

  • WoningNet Zoek je een sociale huurwoning of kamer? Schrijf je dan in bij WoningNet. Daar vind je een overzicht van beschikbare sociale huurwoningen en kamers van woningcorporaties.
  • Steunpunt Huren Steunpunt Huren helpt elke inwoner van de gemeente Groningen met een huurvraag of huurprobleem. De hulp is deskundig, gratis en onafhankelijk.
  • Melding ongewenst verhuurgedrag Huur je een woning of ben je op zoek naar een huurwoning? Of heb je een klacht over een verhuurder of bemiddelaar? Dien dan een melding in over ongewenst gedrag.
  • Beschermd wonen Ben je iemand of ken je iemand die vanwege psychische of psychosociale problemen niet zelfstandig kan wonen? Dan kan Beschermd wonen soms nodig zijn.
  • Maatschappelijke opvang Ben je dakloos? Dan kun je terecht bij de maatschappelijke opvang voor een tijdelijke verblijfplek. Deze opvang biedt ook zorg en begeleiding. De opvang is bedoeld voor mensen die dakloos zijn of geen veilige plek hebben om te wonen.
  • Project Kamers met Aandacht Voor jongeren van 18 tot 23 jaar die geen of slechts een beperkt vangnet hebben, maar wel zelfstandig willen wonen, is er Kamers met Aandacht.
  • Acute Opvang 18+ Voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die plotseling op straat staan en geen dak boven het hoofd hebben.
  • Spreekuur dak- en thuislozen Het Leger des Heils houdt elke vrijdagmiddag van 14:00 tot 15:00 uur een spreekuur voor dak- en thuislozen aan de Kostersgang 28 in Groningen. Hier kun je zonder afspraak terecht.  
  • Duurzaam Groningen Duurzamer leven is goed voor je portemonnee, het comfort van je woning, de waarde van je huis en de mensen om je heen. Daarom helpt de gemeente Groningen haar inwoners met verduurzamen via Duurzaam Groningen.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.