WIJ Selwerd

Bij WIJ Selwerd kun je terecht voor vragen, ontmoeting en activiteiten. Heb je een leuk idee voor de wijk? Speelt er iets in je leven waar je zelf niet uitkomt? Of zoek je ondersteuning? Onze deskundigen en vrijwilligers helpen je graag en het kost niets. Kom langs of maak een afspraak. Je bent van harte welkom!

Zo kom je binnen
Ga bij de hoofdingang (tussen de vensterschool en het zwembad) naar binnen en loop door de gang helemaal naar achteren. Je vindt ons achterin aan de rechterkant op de begane grond.

OPENINGSTIJDEN IN DE ZOMERVAKANTIE

Van maandag 22 juli t/m vrijdag 30 augustus hebben we aangepaste openingstijden:

Maandag 09:00 – 12:30 uur
Dinsdag 09:00 – 12:30 uur
Woensdag 09:00 – 12:30 uur
Donderdag 09:00 – 12:30 uur

Algemene openingstijden zonder afspraak

Maandag
09:00 - 12:00 uur
Dinsdag
09:00 - 12:00 uur
Woensdag
09:00 - 12:00 uur
Donderdag
09:00 - 12:00 uur

WIJ ZIJN ER VOOR IEDEREEN IN:

Paddepoel, Tuinwijk en Selwerd.

Huiskamer en spreekuren

wekelijks op dinsdag
10:00 tot 11:00 uur

Aankomende activiteiten

Wat is er te doen in de buurt?

 • Activiteitenoverzicht Er is veel te doen in Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk. Bekijk in het activiteitenoverzicht wat je allemaal kunt doen bij jou in de buurt. Iedere plek heeft zijn eigen activiteitenprogramma. Loop gerust eens naar binnen of kijk op de website van onze partners voor meer informatie. Er zijn ook sport- en beweegplekken in de wijken en wandelgelegenheid in en rond de parken. Ontdek waar je elkaar kunt ontmoeten en maak leuke nieuwe contacten! 
 • Regel het Zelf Gids Handig overzicht van activiteiten, organisaties en diensten in de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk.
 • Kleintje koffie Kleintje Koffie is voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders/verzorgers. Er wordt een verhaal voorgelezen en aansluitend is er een activiteit, passend bij het thema. Iedere maandag van 10:00 tot 11:30 uur bij Bibliotheek Selwerd, Eikenlaan 288-6 in Groningen.
 • Wijkgids De wijkgids voor Paddepoel, Selwerd en Tuinwijk biedt veel handige informatie over voorzieningen, activiteiten en organisaties in de wijk.
 • Taalcafé Selwerd Beter Nederlands leren? Kom langs bij het Taalcafé! Elke woensdag van 9.00 tot 11.00 uur ben je welkom om met de vrijwilligers en bezoekers van het taalcafé de Nederlandse taal te oefenen. Aanmelden is niet nodig. Je kan gewoon binnenlopen. Het taalcafé is in de bibliotheek van de Vensterschool Selwerd, Eikenlaan 288 in Groningen.
 • Samen Verder

  Voor vrouwen uit alle culturen die (beter) Nederlands willen leren. Ook Nederlandse vrouwen die moeite hebben met lezen en schrijven kunnen er terecht. Tijdens de cursus oefenen ze de taal en er zijn regelmatig uitstapjes. Elke dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur in de bibliotheek van de Vensterschool aan de Eikenlaan 288. Je kunt gewoon binnenlopen. Deelname is gratis.
 • Huiskamer voor jongeren

  Kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de Bisschop Bekkersschool, de Pendinghe of de Wegwijzer vinden na schooltijd in de Huiskamer een veilige plek voor zinvolle vrijetijdsbesteding. Er zijn activiteiten, persoonlijke aandacht en veel tijd voor ontspanning. Maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.30 uur. Je wordt aangemeld via de intern begeleider of brugfunctionaris van school. Daarna is er een kennismakingsgesprek met een jeugdwerker. Adres: Vensterschool Selwerd (boven bij Sonde2000), Eikenlaan 288.
 • Wijkwerken SPT Wijkwerken SPT is opgezet voor alle buurtbewoners. Via dit bedrijf zetten zich al meer dan zestig gemotiveerde bewoners in voor de wijk. Door een handje te helpen met koken, tuinieren, schoonmaken, naaien of bijvoorbeeld door mee te draaien bij het Venstercafé of het Parrelcafé. Er zijn veel mogelijkheden, je maakt je nuttig en het is leuk om te doen.
 • Odensehuis Laat je geheugen je steeds vaker in de steek? Wordt het daardoor moeilijker om te doen wat je belangrijk vindt? En maakt je dat onrustig, onzeker, verdrietig? In het Odensehuis komen mensen samen die met deze problemen kampen. Om met elkaar koffie of thee te drinken, om met elkaar te praten of om aan een activiteit mee te doen. Meedoen is gratis en je hebt geen toestemming van je arts of de gemeente nodig. Adres: Molukkenstraat 200. Meer weten? Kijk op de website van het Odensehuis.

Waarmee kunnen we je helpen