WIJ Selwerd

Bij WIJ Selwerd kun je terecht voor vragen, ontmoeting en activiteiten. Heb je een leuk idee voor de wijk? Speelt er iets in je leven waar je zelf niet uitkomt? Of zoek je ondersteuning? Onze professionals en vrijwilligers weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing. Dit doen wij gratis. Kom langs of maak een afspraak. Je bent van harte welkom!

Zo kom je binnen
Ga bij de hoofdingang (tussen de vensterschool en het zwembad) naar binnen en loop door de gang helemaal naar achteren. Je vindt ons achterin aan de rechterkant op de begane grond.

Openingstijden zonder afspraak

Maandag
09:00 - 12:00 uur
Dinsdag
09:00 - 12:00 uur
Woensdag
09:00 - 12:00 uur
Donderdag
09:00 - 12:00 uur

WIJ ZIJN ER VOOR IEDEREEN IN:

Paddepoel, Tuinwijk en Selwerd.

Huiskamer en spreekuren

wekelijks op maandag en woensdag
10:00 tot 12:00 uur

Aankomende activiteiten

Wat is er te doen in de buurt?

Activiteitenoverzicht

Er is veel te doen in Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk. Bekijk in het activiteitenoverzicht wat je allemaal kunt doen bij jou in de buurt. Iedere plek heeft zijn eigen activiteitenprogramma. Loop gerust eens naar binnen of kijk op de website van onze partners voor meer informatie. Er zijn ook sport- en beweegplekken in de wijken en wandelgelegenheid in en rond de parken. Ontdek waar je elkaar kunt ontmoeten en maak leuke nieuwe contacten! Klik hier om naar het activiteitenoverzicht te gaan.

Wijkgids

De wijkgids 2022-2023 voor Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk is uit en biedt veel handige informatie over:

  • wijk- en buurtorganisaties
  • sociaal-culturele voorzieningen
  • onderwijsvoorzieningen
  • instanties die in de wijk werkzaam zijn
  • (sport)verenigingen en clubs
  • gemeentelijke diensten
  • activiteiten in buurtcentra

Taalcafé. Beter Nederlands leren? Kom langs bij het Taalcafé! Een wekelijkse ontmoetingsplek voor anderstaligen die graag met Nederlanders willen praten. En dus ook voor Nederlanders die graag kennis willen maken met vluchtelingen en andere migranten. Je kunt er binnenlopen wanneer je wilt. Er is gratis koffie, thee, fris en soms wat lekkers erbij. Er zijn verschillende spelletjes en andere dingen te doen.Woensdagochtend  van 9 tot 11.15 uur, in de Groninger Forum Bibliotheek (Vensterschool SPT).

Samen verder. Kom langs vrijdag 9-11 uur. Voor vrouwen die houden vanleuke gesprekken en de Nederlandse taal beter willen spreken, in ForumBibliotheek Selwerd.

Huiskamer voor jongeren. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 (van de Bisschop Bekkersschool, de Pendinghe of de Wegwijzer) vinden na schooltijd in de Huiskamer een veilige plek voor zinvolle vrijetijdsbesteding. Er zijn activiteiten, er is persoonlijke aandacht en er is ook veel tijd voor ontspanning. Het zit in de vensterschool (boven bij Sonde2000). Je wordt aangemeld via de intern begeleider of brugfunctionaris van school, en daarna is er een kennismakingsgesprek met een jeugdwerker.Maandag, dinsdag en donderdag van 14 tot 16.30 uur.

In de ruil- en inbrengwinkel Selwerd kun je gebruikte kinderkleding en babyspeelgoed ruilen, of voor een klein bedrag kopen. De 2e kans kast is geopend op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, in de vensterschool (huiskamer ‘WIJ Oak’).

Speelgoed en kinderkleding kunnen we altijd weer gebruiken, als het maar schoon en compleet is. Op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend zijn onze gastvrouwen aanwezig (tussen 8.30 en 11.30 uur) om het in ontvangst te nemen. Helaas kunnen we er geen geld voor geven. De winkel wordt door vrijwilligers gedraaid. Meer informatie bij Naomi Groenman (telefoon 06 46 85 41 40) of Faiza Iallouchen (telefoon 06 21 14 80 49).

Wijkwerken SPT is opgezet voor alle buurtbewoners. Via dit bedrijf zetten zich al meer dan zestig gemotiveerde bewoners in voor de wijk. Door een handje te helpen met koken, tuinieren, schoonmaken, naaien of bijvoorbeeld door mee te draaien bij het Venstercafé of het Parrelcafé. Er zijn veel mogelijkheden, je maakt je nuttig en het is leuk om te doen. Lees meer.

Leefstijlgroep Selwerdmaandag en donderdag vanaf 9.30 -11.30 verzamelen buiten de Vensterschool /Eikenlaan 234

Kunstklas – schilderen en tekenen op dinsdag vanaf 9.30 -12.00 uur door de kunstenares Mirjam van de Briel.

Spel – en praatgroep KIES (kinderen in de echtscheiding situatie) begin 2022 exacte data worden later bekend.

Odensehuis. Het Odensehuis Groningen is een ontmoetingsplek voor mensen met cognitieve problemen, waaronder dementie. Om hier aan deel te nemen is geen toestemming nodig van een arts of van de gemeente. Je kunt altijd binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals schilderen, muziek maken, dansen, in gaan gesprek met anderen. Belangrijk om te weten: hier màg je aan meedoen, maar het hoeft niet.

Je bent van harte welkom tussen 9:45 en 15:00 uur voor een kopje koffie en een praatje. Adres: Molukkenstraat 200 in Groningen. Meer informatie? Kijk op: www.odensehuisgroningen.nl of bel 06 538 586 30.

Heb je een vraag? Mail naar wijselwerd@wij.groningen.nl