Geld & Werk

Heb jij vragen over geldzaken of werk? Heb je geldproblemen of een administratie waar je niet uitkomt? Of is het vinden van werk lastig voor je? Het WIJ-team denkt graag met jou mee, geeft adviezen en verwijst je door naar de juiste instanties. Onze ondersteuning is gratis. 

Waar gaat je vraag over?

Veelgestelde vragen

Hoe helpt het WIJ-team?

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat nodig is. Daarbij kijken we ook naar wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen. Met jouw directe omgeving bedoelen we familie, vrienden, kennissen of buren.

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we elkaar ontmoeten en kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Of dat je samen met onze WIJ-medewerkers een ondersteuningsplan gaat maken.

Financieel spreekuur

Bij ons financieel spreekuur kun je terecht voor onafhankelijk advies over al je geldvragen, hoe klein of groot ook. Misschien heb je vragen over je persoonlijke situatie? Vind je het lastig om rond te komen of heb je een financieel probleem? We denken graag met je mee, wijzen je de weg of helpen je verder. Je bent welkom zonder afspraak.

Hier kun je ook terecht

 • Groningse Kredietbank (GKB) Bij de Groninger Kredietbank (GKB) kun je terecht voor hulp bij het overzicht en inzicht krijgen in je financiën, inkomensbeheer, beschermingsbewind en schuldhulpverlening. Je kunt er ook een gratis cursus 'rondkomen' volgen. De GKB staat voor iedereen klaar.
 • Gemeente Groningen Via de gemeente kun je hulp en advies krijgen bij het vinden van werk, ook vrijwilligerswerk. Daarnaast biedt de gemeente gratis trainingen om je kansen op werk te vergroten.
 • Werk.nl Op de website van UWV kun je vacatures zoeken, solliciteren en een WW-uitkering aanvragen. Dit is een uitkering als je op dat moment geen werk hebt.
 • Noordelijk Belastingkantoor Bij het Noordelijk Belastingkantoor kun je betalen voor gemeentelijke belastingen zoals afvalstoffenheffing, hondenbelasting en parkeerbelasting. Misschien kom je in aanmerking voor het kwijtschelden van die belastingen. Ook dit kun je daar bespreken net als voor vragen over gemeentelijke belastingzaken.
 • Link050 Bij link050 kun je terecht met vragen over vrijwilligerswerk en participatiebanen.
 • Talentperron Talentperron is er voor iedereen die hulp nodig heeft om vooruit te komen met werk of opleiding. Het richt zich ook op mensen voor wie werk op dit moment nog niet haalbaar is, of ze nu wel of geen uitkering hebben.
 • Voorzieningenwijzer Dit is een online hulpmiddel met informatie over gemeentelijke regelingen, zorgverzekeringen, energieleveranciers en toeslagen. Het kan je helpen om beter met je inkomen om te gaan.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.