Geld & Werk

Heb jij vragen over geldzaken of werk? Heb je geldproblemen of een administratie waar je niet uitkomt? Of is het vinden van werk lastig voor je? Het WIJ-team denkt graag met jou mee, adviseert je en verwijst je door naar de juiste instanties. Onze ondersteuning is gratis. 

Waar gaat je vraag over?

Veelgestelde vragen

Hoe helpt het WIJ-team?

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat nodig is. Daarbij kijken we ook naar wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen. 

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Of dat je samen met onze WIJ-medewerkers een ondersteuningsplan gaat maken.

Financieel spreekuur

Bij ons financieel spreekuur kun je terecht voor onafhankelijk advies over alle geldvragen, van klein tot groot. Misschien heb je vragen over jouw persoonlijke situatie? Vind je het moeilijk om rond te komen of zit je met een financieel probleem? We denken graag met je mee, wijzen je de weg of helpen je verder. Je bent welkom zonder afspraak.

Hier kun je ook terecht

 • Groningse Kredietbank (GKB) Bij het GKB kun je terecht voor overzicht en inzicht in je financiën, inkomensbeheer, beschermingsbewind en schuldhulpverlening. Of een gratis cursus 'rondkomen'. Het GKB is er voor iedereen. 
 • Gemeente Groningen Via de gemeente kun je hulp en advies krijgen voor het vinden van (vrijwilligers)werk. De gemeente biedt ook gratis trainingen om je kansen op werk te vergroten.   
 • Werk.nl Op de website van het UWV kun je vacatures zoeken, solliciteren en een WW-uitkering aanvragen. 
 • Noordelijk Belastingkantoor Gemeentelijke belastingen zoals afvalstoffenheffing, hondenbelasting en parkeerbelasting kun je betalen of kwijtschelden bij het Noordelijk Belastingkantoor. Daar kun je ook terecht voor vragen over gemeentelijke belastingzaken.  
 • Link050 Bij link050 kun je terecht met vragen over vrijwilligerswerk en participatiebanen.
 • Talentperron Talentperron is er voor iedereen die ondersteuning nodig heeft om verder te komen met werk of opleiding. Talentperron richt zich ook op mensen voor wie werk nu nog niet bereikbaar is, met of zonder een vorm van uitkering.
 • Voorzieningenwijzer Dit is een online hulpmiddel met gemeentelijke regelingen, zorgverzekeringen, energieleveranciers en toeslagen. Het kan je helpen om beter uit te komen met je inkomen.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.