Gezin & opvoeden

In ieder gezin komen weleens problemen voor. Je maakt je zorgen over je kind. Of er is vaak ruzie thuis. Misschien zit je in een scheiding. Dan kun je vragen of problemen hebben waar je zelf niet uitkomt. Het WIJ-team geeft gratis advies en ondersteuning. Zodat jij, je partner en je kinderen weer vooruit kunnen.

Waar gaat je vraag over?

Veelgestelde vragen

Hoe helpt mijn WIJ-team?

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. We kijken wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen. Het WIJ-team kijkt samen met jou wat mogelijk is. 

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Hierin horen wij graag meer over jouw ideeën of waar jij en je gezin mee zitten.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Het kan ook zijn dat je samen met onze WIJ-medewerkers een plan om maat maakt of dat we samen zoeken naar extra hulp.

 • Stap 4 – Ondersteuning met basis jeugdhulp

  Meestal kunnen we jou ondersteunen met basis jeugdhulp. Samen maken we een plan op maat zodat jullie op eigen kracht weer verder kunnen. Als dit bereikt is, bespreken we hoe we de inzet van basis jeugdhulp kunnen afronden.

Activiteiten voor gezin & opvoeden

Hier kun je ook terecht

 • Ouderbegeleiding Druk en Dwars Druk & Dwars biedt voorlichting en begeleiding aan ouders die beter willen leren omgaan met druk en dwars gedrag van kinderen.
 • Trainingen voor kinderen & jongeren Door heel Groningen organiseren we trainingen voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden. Bijvoorbeeld voor sociale weerbaarheid, omgaan met spanningen thuis of de scheiding van ouders.
 • Consultatiebureau Je kunt bij het consultatiebureau terecht met al je vragen over de gezondheid en ontwikkeling van je baby en jonge kind (0 tot 4 jaar). Er zijn meerdere consultatiebureaus in de gemeente Groningen.
 • Website Gemeente Groningen Zwemles, schoolfonds, laptop voor scholieren, kinderopvang, schoolkosten. Op we website van de gemeente vind je meer informatie en vergoedingen voor jeugd en opvoeding.
 • Kansrijke Start Groningen Het is begrijpelijk dat je niet alles af weet van zwangerschap en ouderschap. Daarom is het belangrijk dat je de juiste ondersteuning krijgt om deze uitdagende en belangrijke periode door te komen. Voor elke fase van de zwangerschap vind je handige links naar initiatieven en organisaties die jou kunnen helpen.
 • Juridisch Loket Stel dat je gaat scheiden, dan moet je/jullie veel regelen. Bij het Juridisch Loket krijg je gratis advies over wat in jouw situatie het beste is om te doen als je gaat scheiden.
 • Veilig Thuis Is er veel en vaak ruzie thuis? Lopen die ruzies uit de hand? Voel je je niet veilig of beperkt in je vrijheid bijvoorbeeld? Of maak je je zorgen over de veiligheid van je kind? Bel 0800 – 2000 (gratis) , dat kan ook anoniem.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.