WIJ Beijum

Bij WIJ Beijum kun je terecht voor vragen, ontmoeting en activiteiten. Heb je een leuk idee voor de wijk? Speelt er iets in je leven waar je zelf niet uitkomt? Of zoek je ondersteuning? Onze professionals en vrijwilligers weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing. Dit doen wij gratis. Kom langs of maak een afspraak. Je bent van harte welkom!

Hier vind je ons
Ga bij de hoofdingang (aan het plein) naar binnen en loop rechtdoor de gang in, tweede deur aan de rechterkant.

Openingstijden Huiskamer/ Entree zonder afspraak

Maandag
10:30 - 16:00 uur
Dinsdag
09:00 - 16:00 uur
Donderdag
10:30 - 13:00 uur
Vrijdag
13:00 - 15:00 uur

Wij zijn er voor iedereen in

Van Starkenborgh, het Witte Lam, de Hunze, Beijum en Noorderhoogebrug

Spreekuren WIJ Beijum

wekelijks op dinsdag
10:00 tot 12:00 uur
wekelijks op woensdag
10:30 tot 12:00 uur
wekelijks op woensdag en vrijdag
09:00 tot 11:00 uur

Wat is er te doen in de buurt?

  • Wijkwerken Beijum Wijkwerken is onderdeel van Stichting WerkPro. Via dit bedrijf zetten buurtbewoners zich in voor de wijk. Dat doen zij door te helpen in de keuken van het Heerdenhoes, te tuinieren, schoon te maken of door mee te werken in de kringloopwinkel. Wijkwerken heeft altijd plek voor gemotiveerde wijkbewoners.
  • Tuinteam

    Het Tuinteam van Werkpro is een groep enthousiaste vrijwilligers, die buurtbewoners helpen bij het onderhoud van hun tuintjes als zij dat zelf niet meer kunnen. Het tuinteam kan bijvoorbeeld helpen met snoeien, grasmaaien of onkruid wieden. Maar ze hebben vaak ook goede tips over hoe je tuin er met zo min mogelijk moeite toch goed uit kan zien. Vragen? Bel of mail het Tuinteam: 06 24967295/ beijum@wijkwerkengroningen.nl.
  • Het Ruilwinkeltje

    Het Ruilwinkeltje heeft kinderkleding en speelgoed, maar ook kleding voor volwassenen. De bedoeling is dat je zelf weer wat inbrengt. Heb je niks te ruilen, dan kan het ook wel voor een klein prijsje verkocht worden. Vrijwilligers runnen de winkel. Je vindt het Ruilwinkeltje in de Huiskamer aan de Melsemaheerd 2. Geopend op woensdag (13.00 tot 16.00 uur) en donderdag (13.00 tot 16.00 uur).
  • Odensehuis Groningen Een ontmoetingsplek voor mensen met cognitieve problemen, waaronder dementie. Om hier aan deel te nemen is geen toestemming nodig van een arts of van de gemeente. Je kunt altijd binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Belangrijk om te weten: hier mág je aan meedoen, maar het hoeft niet. Meer weten? Bel of mail het Odensehuis: 050 230 3252/ info@odensehuisgroningen.nl. Adres: Molukkenstraat 200 in Groningen

Buurtwebsites

Ook op buurtwebsites is allerlei nieuws over Beijum te vinden. Neem eens een kijkje en blijf op de hoogte van wat er speelt in jouw omgeving.

Populaire sites zijn Beijum.nlBeijum.org van de bewonersorganisatie en BeijumNieuws.

De Hunze en Van Starkenborgh hebben hun eigen buurtwebsite.

WAARMEE KUNNEN WE JE HELPEN?