WIJ Beijum

Bij WIJ Beijum kun je terecht voor vragen, ontmoetingen en activiteiten. Heb je een goed idee voor de wijk? Loop je tegen problemen aan waar je zelf niet uitkomt? Of heb je hulp nodig? Onze deskundigen en vrijwilligers helpen je graag en het kost niets. Je kunt gewoon binnenlopen of een afspraak maken. Je bent van harte welkom.

Hier vind je ons
Ga bij de hoofdingang (aan het plein) naar binnen en loop rechtdoor de gang in, tweede deur aan de rechterkant. WIJ zijn gesloten tussen 12.00 en 13.00 uur.

Openingstijden zonder afspraak

Maandag
09:30 - 12:00 uur
13.00 - 16.00 uur
Dinsdag
09:30 - 12:00 uur (meertalig spreekuur)
Woensdag
09:30 - 12:00 uur (financieel spreekuur)
Donderdag
09:30 - 12:00 uur
Vrijdag
09:30 - 12:00 uur (financieel spreekuur)
13:00 - 15:00 uur

Wij zijn er voor iedereen in

Van Starkenborgh, het Witte Lam, de Hunze, Beijum en Noorderhoogebrug

Spreekuren WIJ Beijum

wekelijks op donderdag
14:00 tot 16:00 uur
wekelijks op dinsdag
10:00 tot 12:00 uur
wekelijks op woensdag en vrijdag
09:30 tot 12:00 uur

Aankomende activiteiten

Hier kun je ook terecht in de buurt

  • Mantelzorg inloopspreekuur Humanitas Elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur kun je terecht bij het mantelzorg inloopspreekuur van Humanitas in de Forumbibliotheek Beijum. Marian Heslinga biedt een luisterend oor en kan je nuttige informatie geven over ondersteuning van mantelzorgers. Het is gratis en aanmelden is niet nodig. Adres: Ypemaheerd 42, Groningen. Vragen? Bel 06-82 06 31 25 of mail naar m.heslinga@humanitas.nl.
  • Wijkwerken Beijum Wijkwerken is onderdeel van Stichting WerkPro. Via dit bedrijf zetten buurtbewoners zich in voor de wijk. Dat doen zij door te helpen in de keuken van het Heerdenhoes, te tuinieren, schoon te maken of door mee te werken in de kringloopwinkel. Wijkwerken heeft altijd plek voor gemotiveerde wijkbewoners.
  • Tuinteam

    Het Tuinteam van Werkpro is een groep enthousiaste vrijwilligers, die buurtbewoners helpen bij het onderhoud van hun tuintjes als zij dat zelf niet meer kunnen. Het tuinteam kan bijvoorbeeld helpen met snoeien, grasmaaien of onkruid wieden. Maar ze hebben vaak ook goede tips over hoe je tuin er met zo min mogelijk moeite toch goed uit kan zien. Vragen? Bel of mail het Tuinteam: 06 24967295/ beijum@wijkwerkengroningen.nl.
  • Odensehuis Groningen Laat je geheugen je steeds vaker in de steek? Wordt het daardoor moeilijker om te doen wat je belangrijk vindt? En maakt je dat onrustig, onzeker, verdrietig? In het Odensehuis komen mensen samen die met deze problemen kampen. Om met elkaar koffie of thee te drinken, om met elkaar te praten of om aan een activiteit mee te doen. Meedoen is gratis en je hebt geen toestemming van je arts of de gemeente nodig. Adres: Amkemakoepel, Amkemaheerd 481-A. Meer weten? Kijk op de website van het Odensehuis.

Buurtwebsites

Ook op buurtwebsites is allerlei nieuws over Beijum te vinden. Neem eens een kijkje en blijf op de hoogte van wat er speelt in jouw omgeving.

Populaire sites zijn Beijum.nlBeijum.org van de bewonersorganisatie en BeijumNieuws.

De Hunze en Van Starkenborgh hebben hun eigen buurtwebsite.

WAARMEE KUNNEN WE JE HELPEN?