Gezondheid

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk voor je gezondheid. Maar vaak is gezond leven, goed in je vel zitten en bewuste keuzes maken best lastig. Heb je een vraag over hoe je andere keuzes kunt maken, zodat je je fitter en gezonder voelt? Of zoek je ondersteuning voor psychische klachten of misschien wel een verslaving? Het WIJ-team denkt graag met je mee. Dat doen wij gratis.   

Waar gaat je vraag over?

Veelgestelde vragen

Hoe helpt mijn WIJ-team?

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat daarvoor nodig is. Daarbij kijken we ook naar wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving je kan ondersteunen.

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Of dat je samen met onze WIJ-medewerkers een ondersteuningsplan gaat maken.

Hier kun je ook terecht

 • GGD Groningen GGD Groningen werkt aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van  de gemeente Groningen. Op de website vind je antwoorden op vragen over gezondheid, opvoeden en  opgroeien, gezond op reis en seksualiteit.  
 • Informatie over gezonde voeding  Op de website van het Voedingscentrum vind je informatie over gezond, duurzaam en veilig voedsel. Hier vind je ook gezonde recepten en lees je meer over voeding voor kinderen en hoe je gewicht kunt verliezen.
 • Sporten en bewegen in Groningen  Wil je weten wat het sportaanbod in de gemeente Groningen is? Sport050 biedt een overzicht van sportactiviteiten, -locaties en -programma’s voor elke leeftijdsgroep.   

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.