Gezondheid

Zorgen voor jezelf is belangrijk voor je gezondheid. Daarbij gaat het niet alleen om gezond eten en genoeg bewegen. Het is ook belangrijk dat je je goed voelt en dat je weet hoe je kunt omgaan met ziekte of beperkingen.

Heb je vragen over hoe je gezonder kunt leven of wil je tips om je fitter te voelen? Misschien heb je hulp nodig bij psychische klachten of worstel je met een verslaving? Het WIJ-team helpt je graag. Dit is gratis.

 

 

Waar gaat je vraag over?

Veelgestelde vragen

Hoe helpt mijn WIJ-team?

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team praat met je over wat er aan de hand is en wat er nodig is. We bekijken ook wat je zelf kunt doen en hoe mensen in jouw omgeving je kunnen helpen.

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we elkaar ontmoeten en kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Misschien ga je zelf aan de slag met onze adviezen. Het kan ook dat je samen met onze WIJ-medewerkers een plan maakt voor verdere ondersteuning.

Hier kun je ook terecht

 • GGD Groningen GGD Groningen werkt aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van  de gemeente Groningen. Op de website vind je antwoorden op vragen over gezondheid, opvoeden en  opgroeien, gezond op reis en seksualiteit.  
 • Informatie over gezonde voeding  Op de website van het Voedingscentrum vind je informatie over gezond, duurzaam en veilig eten. Je kunt er gezonde recepten vinden en lezen over voeding voor kinderen. Ook is er informatie over hoe je gewicht kunt verliezen.
 • Sporten en bewegen in Groningen  Wil je weten welke sporten je kunt doen in de gemeente Groningen? Sport050 geeft een overzicht van sportactiviteiten, locaties en programma's voor elke leeftijdsgroep.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.