Ontmoeten & meedoen

In de gemeente Groningen zijn veel gratis activiteiten, trainingen en cursussen voor jong en oud. Wil je meedoen aan een activiteit in de buurt? Andere mensen ontmoeten? Of vrijwilligerswerk doen? Het WIJ-team weet wat er te doen is en helpt je graag de eerste stappen te zetten.   

Waar gaat je vraag over?

Veelgestelde vragen

Hoe helpt mijn WIJ-team?

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat er nodig is. We kijken ook naar wat je zelf kunt doen en hoe mensen om je heen kunnen helpen. Als het nodig is, kunnen we je ook doorverwijzen naar een andere organisatie.

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we elkaar ontmoeten en kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Wij horen wij graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Misschien ga je zelf aan de slag met onze adviezen. Of je maakt samen met onze WIJ-medewerkers een plan voor een buurtinitiatief, of schrijft je in voor een activiteit of cursus.

Hier kun je ook terecht

 • Check050 In de agenda van Check050 vind je welke activiteiten het jeugdteam van WIJ Groningen organiseert in jouw wijk.
 • Forum Groningen Bij het Forum kun je zeven dagen per week terecht voor evenementen, exposities, films, cursussen en de bibliotheek.

Onze activiteiten

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.