Ontmoeten & meedoen

In Groningen zijn veel gratis activiteiten, trainingen en cursussen voor jong en oud. Wil je meedoen aan een activiteit in de buurt? Andere mensen ontmoeten? Of vrijwilligerswerk doen? Het WIJ-team weet wat er te doen is en helpt je de eerste stappen te zetten.   

Waar gaat je vraag over?

Veelgestelde vragen

Hoe helpt mijn WIJ-team?

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. We kijken wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen. Het WIJ-team kijkt samen met jou wat mogelijk is. 

 • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

  Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

 • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

  Hierin horen wij graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

 • Stap 3 – Na het eerste gesprek

  Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Of dat je samen met onze WIJ-medewerkers een plan maakt voor een buurtinitiatief of je inschrijft voor een activiteit of cursus.

Hier kun je ook terecht

 • Check050 In de agenda van Check050 vind je welke activiteiten het jeugdteam van WIJ Groningen organiseert in jouw wijk.
 • Forum Groningen Bij het Forum kun je zeven dagen per week terecht voor evenementen, exposities, films, cursussen en kun je terecht in de bibliotheek.

Onze activiteiten

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.