WIJ Haren

WIJ Haren is de naam voor het voormalige Toegangsteam Haren. WIJ Haren is een team van beroepskrachten en vrijwilligers met allerlei verschillende achtergronden, zoals jeugdwerk, ouderenzorg, buurtwerk, hulpverlening en/of gezinsondersteuning. Daarvoor werken we ook samen met het CJG Haren.

WIJ-medewerkers kennen de weg in jouw dorp of buurt en kunnen samen met je zoeken naar een oplossing voor eventuele problemen die je ervaart in het dagelijks leven.

WIJ Haren is er voor alle mensen die wonen in:

  • Glimmen
  • Haren
  • Noordlaren
  • Onnen

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Haren
Raadhuisplein 10
9751 AN  Haren

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur
Tel. 050 367 48 84

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

WIJ Haren is ivm corona op afspraak open 00:00 - 00:00 uur

Waarmee kunnen we je helpen?

Spreekuur opgroeien en opvoeden. Met vragen over opgroeien en opvoeden, van zwangerschap tot volwassenheid, kun je haast elke ochtend terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan de Mellenssteeg 16 in Haren. Meer weten? Vraag Tatjana Schut (bel 06 52 30 16 90 of mail). Of kijk op Facebook.
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, ’s morgens van 9.30 tot 11.30 uur.

Ouder & kind-café. Drie ochtenden per week ben je welkom met je peuter in het Ouder & Kind-café. Het CJG biedt een veelzijdig programma met workshops, informatie, spelletjes en activiteiten om samen met je peuter te doen. Maandag, dinsdag en vrijdag, ’s morgens van 9.30 (inloop) tot 11.30 uur. CJG, Mellenssteeg 16.

Taalhuis. Kun je wel hulp gebruiken bij lezen en schrijven of bij het omgaan met computers? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Taalhuis. Dan bekijken we samen wat je nodig hebt. Er zijn veel speciale lees- en oefenboeken. En regelmatig zijn er (gratis) cursussen. Neem je daaraan deel, dan heb je recht op een gratis abonnement van de bibliotheek!
Elke maandag van 14 tot 15 uur in de bibliotheek, Brinkhorst 3.

Inloopcafé. Maandelijks vinden buurtgenoten elkaar in de bibliotheek, om onder het genot van een lekker bakje koffie te praten over alles wat ze maar bezighoudt. Een goede manier om je interesses en ideeën te delen met anderen, op basis van gelijkwaardigheid. Loop eens binnen: het is gezellig en de koffie is gratis.
Elke tweede woensdag van de maand, tussen 10 en 11 uur in de bibliotheek, Brinkhorst 3.
Stuur voor meer info een mailtje naar Muriël Hoen en Beatrijs Verpaalen.

Samen wandelen met je kind. Gezellig samen wandelen! Met je kindje in de wandelwagen, drager, draagdoek of gewoon aan het handje. Iedereen is welkom. Er is een draagdoekconsulente aanwezig.
Elke tweede maandag van de maand om 9.30 uur. We starten vanaf het CJG, Mellenssteeg 16.

Klik & tik: handiger met de computer. Voor wie nog onwennig is met de computer, is er de gratis cursus Klik & tik. Daarin leer je wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Van d basis (opstarten, typen en e-mailen) tot internetten en sociale media (zoals Facebook, Skype en WhatsApp). Voor deze cursus kun je je aanmelden in de bibliotheek, waar ook de computers klaar staan. Neem wel je eigen koptelefoon (of oortjes) mee. Die kun je anders ook in de bieb kopen voor 3 euro.
Elke dinsdag van 09.30 tot 11.30 uur in de bibliotheek, Brinkhorst 3.

In Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren hebben diverse dorps- en buurthuizen hun eigen website. Handig als je wilt weten wat er speelt in jouw omgeving. Populaire sites zijn:

deagendavanharen.nl

MFC De Mellenshorst in Oosterhaar

’t Clockhuys, centrum voor kunst en cultuur

De Biotoop, ruimte voor kunst, ambacht en creativiteit

Dorpshuis de Groenenberg in Glimmen

De Rieshoek in Noordlaren

Dorpshuis De Tiehof in Onnen

Bij CJG Haren, Mellenssteeg 16, kun je terecht voor informatie over opgroeien en opvoeden, van zwangerschap tot volwassenheid.

Geopend maandag-, dinsdag-, donderdag-, en vrijdagochtend. Gesloten op woensdag en in de schoolvakanties.

Ouder&kindcafé Haren: iedere vrijdag vanaf 09:30 uur (inloop) tot 11:30 uur.

Samen wandelen met je kind

Elke tweede maandag van de maand (Niet in de schoolvakanties)
Start: 09:30 uur (inloop)
Locatie: Mellenssteeg 16 in Haren

Er is een draagdoekconsulente aanwezig.

Taalcafé Haren

Elke donderdag van 09:30 tot 11:30 uur, Mellenssteeg 16.

Het Taalcafé Haren is voor vrouwen die bij elkaar komen om samen te praten en om de Nederlandse taal beter te leren. We praten over bijvoorbeeld: boodschappen doen, naar de dokter gaan en de school van je kind. Dat doen we met vrijwilligers van het CJG en het Taalhuis.

Meedoen? Kom op donderdag gewoon langs, kinderen mogen mee!
Meer informatie? Neem contact op met Anneke Brandsen: Jm.brandsen@noorderpoort.nl

Contact

Adres: Mellenssteeg 16, Haren
Telefoon: 06 52 30 16 90
E-mail:
Openingstijden: maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend, 09:30 – 11:30 uur
Facebook: facebook.com/CJG-Haren-1432689473609313