Trainingen voor kinderen en jongeren

Door heel Groningen organiseren we trainingen voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden. Bijvoorbeeld voor sociale weerbaarheid, omgaan met spanningen thuis of de scheiding van ouders. De trainingen zijn gratis.

Omgaan met scheiding

De KIES groep is (Kinderen In Een Scheiding) voor kinderen van 5 t/m 12 jaar oud. Bij de KIES groep ben je samen met andere kinderen die hetzelfde meemaken als jij. Met praten, knutselen en spellen maken we moeilijke onderwerpen bespreekbaar en leer jij de scheiding een plek te geven.

Sociale weerbaarheid

Onze sociale weerbaarheids trainingen geven we voor kinderen van verschillende leeftijden. Je leert voor jezelf opkomen, zelfvertrouwen en omgaan met anderen. We geven twee trainingen:

  • Sociaal Weerbaar  – hier leer je nee zeggen, gevoelens herkennen en stevig staan met oefeningen en rollenspellen.
  • Rots & Water –  hier leer je stevig staan, in jezelf geloven en grenzen ontdekken/aangeven met sportieve oefeningen.

Omgaan met spanningen thuis

Deze trainingen zijn voor kinderen die te maken hebben (gehad) met ruzies en/of spanningen thuis. We spelen, knutselen en praten over verschillende thema’s, zoals gevoelens, ruzies, vriendschap en veiligheid. Zo kun je als kind ervaringen delen, bewust worden van gevoelens leren omgaan met de situatie thuis.

Er zijn drie groepen voor verschillende leeftijden:

  • De kikkergroep voor kinderen van 4 t/m 7 jaar
  • Met je vingers in je oren voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
  • Als muren kunnen praten voor kinderen van 13 t/m 16 jaar