WIJ Selwerd

WIJ Selwerd is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. In de huiskamer kom je je buurtgenoten tegen; daar is ook ruimte en speelgoed voor de kinderen om mee te spelen.

En zit je met een vraag, stap dan naar onze medewerkers in de WIJ-entree. We hebben vrijwilligers en ervaren professionals met een achtergrond in jeugdwerk, buurtwerk, ouderenzorg, hulpverlening en gezinsondersteuning. Zij weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing, als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je bij ons aan het juiste adres.

Inloop Entree
Maandag 09.00 tot 12.00 uur
Dinsdag 09.00 tot 12.00 uur
Woensdag 09.00 tot 12.00 uur
Donderdag 09.00 tot 12.00 uur

WIJ Selwerd is er voor alle mensen die wonen in:

  • Selwerd
  • Paddepoel
  • Tuinwijk

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Selwerd
Vensterschool SPT
Eikenlaan 288-6
(begane grond)
9741 EW
Groningen

op afspraak 050-3674220
  

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur
Tel. 050 367 42 20

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

maandag 09:00 - 12:00 uur
dinsdag 09:00 - 12:00 uur
woensdag 09:00 - 12:00 uur
donderdag 09:00 - 12:00 uur

Waarmee kunnen we je helpen?

Inloopspreekuur voedselbank. Als het je niet goed lukt om rond te komen, kunnen we kijken of je in aanmerking komt voor een wekelijks gratis pakket van de voedselbank. Belangrijk is dat je naar het spreekuur je financiële gegevens meeneemt. Dus bewijsstukken over al je inkomsten en uitgaven van minimaal een hele maand, bijvoorbeeld een recent bankafschrift (als daar alles op te vinden is). Verder de gegevens van spaarrekeningen. Maak je gebruik van budgetbeheer of bewindvoering (bijvoorbeeld van de GKB), neem dan ook je laatste maandoverzicht of budgetoverzicht mee. U kunt hiervoor bij ons binnenlopen tijdens de openingstijden van de Entree.

Wil je je kindje laten wegen? Kom dan naar het inloopspreekuur meten en wegen van het consultatiebureau. Elke maandag is er een jeugdverpleegkundige aanwezig om je vragen te beantwoorden.  Je kunt ook telefonisch een afspraak maken (bel 050 – 367 49 90). Maandag van 11.00 tot 14.00 uur.

Huiskamer ‘Jeugd en Gezin WIJ OAK’ is een plek voor ontmoeting, informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Op maandag, dinsdag en woensdag van 10:00 tot 12:00 uur is onze huiskamer in de Vensterschool (beneden bij het consultatiebureau) geopend. Je bent welkom met je kind(eren) om gezellig een kopje koffie of thee te drinken en bij te kletsen met andere ouders/grootouders.

We organiseren regelmatig activiteiten zoals knutselen, samen zingen en fruit eten. Ook kun je eens per maand meedoen met onze Muziek- en Beweegochtend. Deze worden gehouden op de woensdagochtend 10:00 uur op:  5, 26 april, 10 mei, 7 juni, 5 juli, 2 augustus, 6 september, 4 oktober, 25 oktober, 1 november en 6 december.

Op dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur kun je schilderen samen met de kunstenares Miriam. Gewoon voor het plezier met je kind, je uitleven op papier.

Wees Welkom!
De huiskamer is in de Vensterschool aan de Eikenlaan 288-6 (beneden bij het consultatiebureau aan het einde van de gang). Heb je vragen? Bel of mail Naomi Groenman, 06 46 85 41 40 of naomi.groenman@wij.groningen.nl

Spreekuur mantelzorgers. Heb je vragen over mantelzorg? Wil je weten welke activiteiten er voor mantelzorgers worden georganiseerd? Of wordt de mantelzorg je te zwaar? Humanitas houdt wekelijks spreekuur om mantelzorgers te ondersteunen. Elke dinsdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur in het Wijkpaleis in winkelcentrum Paddepoel (naast de dierenwinkel). Je kunt ook contact opnemen met Lena van der Kaap (mail of bel 06 13 65 37 31).

Spreekuur Taalhuis. Kun je hulp gebruiken bij het lezen, het schrijven of bij het verbeteren van je digitale vaardigheden? Loop dan binnen bij het spreekuur van het Taalhuis. Elke dinsdag- en woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, in de Groninger Forum Bibliotheek (Vensterschool SPT).

Activiteitenoverzicht

Er is veel te doen in Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk. Bekijk in het activiteitenoverzicht wat je allemaal kunt doen bij jou in de buurt zijn. Iedere plek heeft zijn eigen activiteitenprogramma. Loop gerust eens naar binnen of kijk op de website voor meer informatie. Er zijn ook sport- en beweegplekken in de wijken en wandelgelegenheid in en rond de parken. Ontdek waar je elkaar kunt ontmoeten en maak leuke nieuwe contacten! Klik hier om naar het activiteitenoverzicht te gaan.

Wijkgids

De wijkgids 2022-2023 voor Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk is uit en biedt veel handige informatie over:

  • wijk- en buurtorganisaties
  • sociaal-culturele voorzieningen
  • onderwijsvoorzieningen
  • instanties die in de wijk werkzaam zijn
  • (sport)verenigingen en clubs
  • gemeentelijke diensten
  • activiteiten in buurtcentra

Taalcafé. Beter Nederlands leren? Kom langs bij het Taalcafé! Een wekelijkse ontmoetingsplek voor anderstaligen die graag met Nederlanders willen praten. En dus ook voor Nederlanders die graag kennis willen maken met vluchtelingen en andere migranten. Je kunt er binnenlopen wanneer je wilt. Er is gratis koffie, thee, fris en soms wat lekkers erbij. Er zijn verschillende spelletjes en andere dingen te doen.
Woensdagochtend  van 9 tot 11.15 uur, in de Groninger Forum Bibliotheek (Vensterschool SPT).

Samen verder. Kom langs vrijdag 9-11 uur. Voor vrouwen die houden van
leuke gesprekken en de Nederlandse taal beter willen spreken, in Forum
Bibliotheek Selwerd.

Huiskamer voor jongeren. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 (van de Bisschop Bekkersschool, de Pendinghe of de Wegwijzer) vinden na schooltijd in de Huiskamer een veilige plek voor zinvolle vrijetijdsbesteding. Er zijn activiteiten, er is persoonlijke aandacht en er is ook veel tijd voor ontspanning. Het zit in de vensterschool (boven bij Sonde2000). Je wordt aangemeld via de intern begeleider of brugfunctionaris van school, en daarna is er een kennismakingsgesprek met een jeugdwerker.
Maandag, dinsdag en donderdag van 14 tot 16.30 uur.

In de ruil- en inbrengwinkel Selwerd kun je gebruikte kinderkleding en babyspeelgoed ruilen, of voor een klein bedrag kopen. De 2e kans kast is geopend op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, in de vensterschool (huiskamer ‘WIJ Oak’).

Speelgoed en kinderkleding kunnen we altijd weer gebruiken, als het maar schoon en compleet is. Op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend zijn onze gastvrouwen aanwezig (tussen 8.30 en 11.30 uur) om het in ontvangst te nemen. Helaas kunnen we er geen geld voor geven. De winkel wordt door vrijwilligers gedraaid. Meer informatie bij Naomi Groenman (telefoon 06 46 85 41 40) of Faiza Iallouchen (telefoon 06 21 14 80 49).

Wijkwerken SPT is opgezet voor alle buurtbewoners. Via dit bedrijf zetten zich al meer dan zestig gemotiveerde bewoners in voor de wijk. Door een handje te helpen met koken, tuinieren, schoonmaken, naaien of bijvoorbeeld door mee te draaien bij het Venstercafé of het Parrelcafé. Er zijn veel mogelijkheden, je maakt je nuttig en het is leuk om te doen. Lees meer.

Leefstijlgroep Selwerd
maandag en donderdag vanaf 9.30 -11.30 verzamelen buiten de Vensterschool /Eikenlaan 234

Kunstklas – schilderen en tekenen op dinsdag vanaf 9.30 -12.00 uur door de kunstenares Mirjam van de Briel.

Spel – en praatgroep KIES (kinderen in de echtscheiding situatie) begin 2022 exacte data worden later bekend.

Odensehuis. Het Odensehuis Groningen is een ontmoetingsplek voor mensen met cognitieve problemen, waaronder dementie. Om hier aan deel te nemen is geen toestemming nodig van een arts of van de gemeente. Je kunt altijd binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals schilderen, muziek maken, dansen, in gaan gesprek met anderen. Belangrijk om te weten: hier màg je aan meedoen, maar het hoeft niet.

Je bent van harte welkom tussen 9:45 en 15:00 uur voor een kopje koffie en een praatje. Adres: Molukkenstraat 200 in Groningen. Meer informatie? Kijk op: www.odensehuisgroningen.nl of bel 06 538 586 30.

Bekijk in dit overzicht alle activiteiten en ontmoetingsplekken bij jou in de buurt.

Heb je een vraag? Mail naar wijselwerd@wij.groningen.nl

WIJ Selwerd vind je ook op Facebook!

In ons deel van de stad zijn bovendien verschillende buurtwebsites actief. Handig als je wilt weten wat er speelt in jouw omgeving. Populaire sites zijn:

selwerd.info

paddepoel.info

tuinwijkgroningen.nl