WIJ Selwerd

WIJ Selwerd is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. In de huiskamer kom je je buurtgenoten tegen; daar is ook ruimte en speelgoed voor de kinderen om mee te spelen.

En zit je met een vraag, stap dan naar onze medewerkers in de WIJ-entree. We hebben vrijwilligers en ervaren professionals met een achtergrond in jeugdwerk, buurtwerk, ouderenzorg, hulpverlening en gezinsondersteuning. Zij weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing, als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je bij ons aan het juiste adres.

WIJ Selwerd is er voor alle mensen die wonen in:

  • Selwerd
  • Paddepoel
  • Tuinwijk

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Selwerd
Vensterschool SPT
Eikenlaan 288-6
(begane grond)
9741 EW
Groningen

op afspraak 050-3674220
  

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur
Tel. 050 367 42 20

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

De Entree is open op maandagochtend 09:00 - 13:00 uur
en op donderdagmiddag 13:00 - 17:00 uur

Waarmee kunnen we je helpen?

Financieel spreekuur. Met alle vragen over geldzaken kun je terecht op het financieel spreekuur. Misschien zit je met iets van je zorgverzekering, de Belastingdienst of heb je geen overzicht meer over je geldzaken. Samen gaan we kijken naar een antwoord. Neem je paperassen mee, en ook de inloggegevens van je DigiD of bankrekening kunnen handig zijn.
Elke woensdagochtend van 9 tot 12 uur, bij WIJ Selwerd in de vensterschool.

Inloopspreekuur voedselbank. Als het je niet goed lukt om rond te komen, kunnen we kijken of je in aanmerking komt voor een wekelijks gratis pakket van de voedselbank. Belangrijk is dat je naar het spreekuur je financiële gegevens meeneemt. Dus bewijsstukken over al je inkomsten en uitgaven van minimaal een hele maand, bijvoorbeeld een recent bankafschrift (als daar alles op te vinden is). Verder de gegevens van spaarrekeningen. Maak je gebruik van budgetbeheer of bewindvoering (bijvoorbeeld van de GKB), neem dan ook je laatste maandoverzicht of budgetoverzicht mee.
Woensdagmiddag van 13.30 tot 16 uur.
Vrijdagochtend van 9 tot 12 uur.

Wil je je kindje laten wegen? Kom dan naar het inloopspreekuur meten en wegen van het consultatiebureau. Elke dinsdag en woensdag is er een jeugdverpleegkundige aanwezig om je vragen te beantwoorden.  Je kunt ook telefonisch een afspraak maken (bel 050 – 367 49 90).
Dinsdagmorgen van 11.15 tot 12.15 uur, ’s middags van 15.30 tot 16.30 uur.
Woensdagmorgen van 11.15 tot 12.15 uur, ’s middags van 15.30 tot 16.30 uur.

Huiskamer ‘WIJ Oak’ is een plaats van ontmoeting waar ouders terecht kunnen voor informatie en advies. Drie ochtenden per week, in de vensterschool (beneden bij het consultatiebureau). Kom gezellig een kopje koffie drinken met andere ouders! Je kindje is ook van harte welkom. Terwijl je kindje lekker speelt, kunnen we met elkaar praten over de opvoeding.
Momenteel op afspraak, bel of mail Naomi Groenman, 06 46 85 41 40 of naomi.groenman@wij.groningen.nl

Spreekuur mantelzorgers. Wordt de mantelzorg je te zwaar? Heb je vragen over mantelzorg? Elke week is iemand van Humanitas bij ons aanwezig om mantelzorgers te ondersteunen. Je kunt ook contact opnemen met Hanneke Glas (mail of bel 06 30647320). Elke dinsdagmorgen van 13.30 tot 15.30 uur.

Spreekuur Taalhuis. Kun je hulp gebruiken bij het lezen, het schrijven of bij digitale vaardigheden, loop dan binnen bij het spreekuur van het Taalhuis. Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur, in de Groninger Forum Bibliotheek (Vensterschool SPT).

Taalcafé. Beter Nederlands leren? Kom langs bij het Taalcafé! Een wekelijkse ontmoetingsplek voor anderstaligen die graag met Nederlanders willen praten. En dus ook voor Nederlanders die graag kennis willen maken met vluchtelingen en andere migranten. Je kunt er binnenlopen wanneer je wilt. Er is gratis koffie, thee, fris en soms wat lekkers erbij. Er zijn verschillende spelletjes en andere dingen te doen.
Woensdagochtend  van 9 tot 11.15 uur, in de Groninger Forum Bibliotheek (Vensterschool SPT).

Vrouwengroepen taal. Spreek je een andere taal en wil je graag beter Nederlands leren? Er zijn in Selwerd verschillende integratieprojecten voor vrouwen, waar je dat kunt leren. Gewoon door het te doen. Elke week. Op verschillende niveaus.

Beginnersgroep (praten) van ‘de Zonnebloem’,
maandagochtend bij WIJ Selwerd in de vensterschool.

Beginnersgroep (voorlichting, info en thema’s) van ‘de Vlinder’,
woensdagochtend bij WIJ Selwerd in de vensterschool.

Gevorderden (praten, luisteren, lezen en schrijven) van ‘Samen Verder’,
dinsdagochtend van 9 tot 11 uur bij het Noorderpoort in de vensterschool.

Gevorderden (algemene ontwikkeling en thema’s) van ‘Samen Verder’,
vrijdagochtend van 9 tot 11 uur bij het Noorderpoort in de vensterschool

Huiskamer voor jongeren. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 (van de Bisschop Bekkersschool, de Pendinghe of de Wegwijzer) vinden na schooltijd in de Huiskamer een veilige plek voor zinvolle vrijetijdsbesteding. Er zijn activiteiten, er is persoonlijke aandacht en er is ook veel tijd voor ontspanning. Het zit in de vensterschool (boven bij Sonde2000). Je wordt aangemeld via de intern begeleider of brugfunctionaris van school, en daarna is er een kennismakingsgesprek met een jeugdwerker.
Maandag, dinsdag en donderdag van 14 tot 16.30 uur.

In de ruil- en inbrengwinkel Selwerd kun je gebruikte kinderkleding en babyspeelgoed ruilen, of voor een klein bedrag kopen. De winkel is geopend op maandag van 12.30 tot 14 uur, en op woensdag  van 9 tot 13 uur, in de vensterschool (huiskamer ‘WIJ Oak’).
Speelgoed en kinderkleding kunnen we altijd weer gebruiken, als het maar schoon en compleet is. Op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend zijn onze gastvrouwen aanwezig (tussen 8.30 en 11.30 uur) om het in ontvangst te nemen. Helaas kunnen we er geen geld voor geven. De winkel wordt door vrijwilligers gedraaid. Meer informatie bij Naomi Groenman (telefoon 06 46 85 41 40) of Faiza Iallouchen (telefoon 06 21 14 80 49).

Wijkwerken SPT is opgezet voor alle buurtbewoners. Via dit bedrijf zetten zich al meer dan zestig gemotiveerde bewoners in voor de wijk. Door een handje te helpen met koken, tuinieren, schoonmaken, naaien of bijvoorbeeld door mee te draaien bij het Venstercafé of het Parrelcafé. Er zijn veel mogelijkheden, je maakt je nuttig en het is leuk om te doen. Lees meer.

WIJ Selwerd vind je ook op Facebook!

In ons deel van de stad zijn bovendien verschillende buurtwebsites actief. Handig als je wilt weten wat er speelt in jouw omgeving. Populaire sites zijn:

selwerd.info

paddepoel.info

tuinwijkgroningen.nl