WIJ Schilderswijk/Centrum

WIJ Schilderswijk/Centrum is er voor mensen uit de hele binnenstad. Voor een kop koffie of een praatje bent u altijd welkom.

Heeft u een vraag, stap dan naar onze medewerkers in de WIJ-entree. We hebben vrijwilligers en ervaren professionals met een achtergrond in jeugdwerk, buurtwerk, ouderenzorg, hulpverlening en gezinsondersteuning. Zij weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing, als ueens ergens mee zit. Maar ook als u een leuk idee heeft of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, bent u bij ons aan het juiste adres.

Iedere maandag- en vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur kunt u met al uw vragen terecht bij het WIJ-team in Buurtcentrum Oranjewijk, Prinsesseweg 44-1. U kunt hier zonder afspraak langskomen. Ook voor advies over geldzaken.

WIJ Schilderswijk/Centrum is er voor alle mensen die wonen in:

  • Binnenstad
  • Binnenstad-Oost
  • Schildersbuurt
  • Hortusbuurt
  • Oranjebuurt
  • Noorderplantsoenbuurt
  • Kostverloren
  • A-kwartier

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Schilderswijk/Centrum
Heesterpoort 1
9713 KX  Groningen

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur
Tel. 050 367 72 02

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

Maandag 09:00 - 12:30 uur
Dinsdag 09:00 - 12:30 uur
Woensdag 09:00 - 12:30 uur
Donderdag 09:00 - 12:30 uur
Vrijdag 09:00 - 12:30 uur

Waarmee kunnen we u helpen?

Entree in de Oranjewijk. U kunt u met al uw vragen ook terecht bij het WIJ-team in Buurtcentrum Oranjewijk, Prinsesseweg 44-1. Inloop op maandagochtend van 10:00 tot 12:00 uur en vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. U kunt zonder afspraak langskomen. Ook voor advies over geldzaken. Neemt u uw paperassen mee die nodig zijn voor uw (aan)vraag?

Inloopspreekuur voor daklozen, Kostersgang. Elke vrijdagmiddag van 14 tot 15 uur. Adres: Kostersgang 28.

Bij het inloopspreekuur GeldWIJs kunt u terecht voor onafhankelijk advies over alle geldvragen, van klein tot groot. Samen kunnen we de zaken op een rij zetten. We denken mee, wijzen de weg of helpen u verder. Loop gerust eens binnen. Elke maandag- en woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur, in de activiteitenruimte, Heesterpoort 1. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Geldwijs? Mail naar geldwijs@wij.groningen.nl of stuur een appje naar 06-30797392.
Lees meer over GeldWIJs »

Computerhulp. Heeft u problemen met uw computer of smartphone? Wilt u meer informatie over hoe alles digitaal werkt? Dan bent u van harte welkom op het computerspreekuur van Klaas. Hij zit voor u klaar en neemt alle tijd om u te helpen. Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur in de Entree, Heesterpoort 1.

Inloopochtend in Kostverloren. Elke dinsdag van 9 tot 12.30 uur. Adres: Huis de B, Adriaan van Ostadestraat 38.Computerhulp. Heb je problemen met je computer of smartphone? Wil je meer informatie over hoe alles digitaal werkt? Dan ben je van harte welkom op het computerspreekuur van Klaas. Hij zit voor je klaar en neemt alle tijd om je te helpen.
Elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur, in de entree van WIJ Oosterparkwijk, Heesterpoort 1.Bij het financiële inloopmoment Geldwijs kun je terecht voor onafhankelijk advies over alle geldvragen, van klein tot groot. Vind je het moeilijk om rond te komen of heb je geldzorgen? Zit je met vragen over de huur, woonlasten, ziektekosten, belastingen of over je uitkering? Samen kunnen we de zaken op een rij zetten. We denken mee, wijzen de weg of helpen je verder. Loop gerust eens binnen.
Elke maandagochtend van 9.30 tot 12.30 uur bij WIJ Oosterparkwijk, Heesterpoort 1. Het kan verstandig zijn om alle papieren mee te nemen, en ook de gegevens om in te loggen bij DigiD of je bankrekening.

WIJ Schilderswijk/Centrum vind je ook op Facebook!

In ons deel van de stad zijn ook verschillende buurtwebsites actief. Handig als je wilt weten wat er speelt in jouw omgeving. Populaire sites zijn:

schilderswijkgroningen.nl

oranjebuurtgroningen.nl

hvkostverloren.nl

noorderplantsoen.nl

hortusebbinge.nl

a-kwartier.nl

binnenstad-oost.nl