WIJ Lewenborg

WIJ Lewenborg is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. En zit je met een vraag, stap dan naar onze medewerkers in de WIJ-entree. We hebben vrijwilligers en ervaren professionals met een achtergrond in jeugdwerk, buurtwerk, ouderenzorg, hulpverlening en gezinsondersteuning. Zij weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing, als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je bij ons aan het juiste adres.

Inloop Entree (vanaf 4 september)
Dinsdag 10.00 tot 13.00 uur
Woensdag 10.00 tot 13.00 uur
Donderdag 10.00 tot 13.00 uur

WIJ Lewenborg is er voor alle mensen die wonen in:

 • Drielanden
 • Euvelgunne
 • Harkstede
 • Klein Harkstede
 • Lageland
 • Lewenborg
 • Meerstad
 • Noorddijk
 • Oosterhoogebrug
 • Roodehaan
 • Ruischerbrug
 • Ruischerwaard
 • Ulgersmaborg
 • Middelbert
 • Engelbert

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Lewenborg
Kajuit 4
9733 CA  Groningen

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur
Tel. 050 367 40 02

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

Dinsdag 10:00 - 13:00 uur
Woensdag 10:00 - 13:00 uur
Donderdag 10:00 - 13:00 uur

Waarmee kunnen we je helpen?

Het verpleegkundig spreekuur van het consultatiebureau is op dinsdag, van 12.30 tot 13.30 uur. Je vindt het consultatiebureau in Wijkcentrum het Dok, Kajuit 4.

Het mantelzorgspreekuur van Humanitas is op donderdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur in het Dok (de Entree).

Bij het medisch spreekuur van het consultatiebureau kun je donderdagochtend terecht, van 8.30 tot 9 uur. Behalve tijdens de schoolvakanties.

Maandelijks is er ook een spreekuur borstvoeding. Dan kun je rustig binnenlopen met vragen over borst- of flesvoeding, en je kunt je kindje ook laten wegen. Onze lactatiekundige is er elke vierde dinsdag van de maand van 12.30 tot 13.30 uur.

Elke dinsdag er een financieel inloopspreekuur van 15 tot 17 uur. Heb je vragen over geld? Vind je het moeilijk om rond te komen of zit je met een financieel probleem? Heb je vragen over de huur, woonlasten, ziektekosten, belastingen of je uitkering? Aarzel dan niet om zonder afspraak binnen te lopen.

Roef inloopochtend. Roef is de huiskamer van WIJ Lewenborg, in Wijkcentrum Het Dok. Een ontmoetingsplaats voor buurtgenoten. Vier ochtenden per week kun je er binnenlopen voor informatie, thema’s en opvoedgesprekken De kinderen kunnen mee! Koffie en thee staan klaar: maandag tot en met donderdag, van 08.30 tot 12 uur.

Mankracht koffie-inloop. Allerlei activiteiten voor mannen, rond thema’s als ondernemen, sport, vrije tijd, opvoeden en werk. Mankracht richt zich op alle mannen van jong tot oud, van alleenstaand tot vader. Elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur in Roef, de huiskamer van WIJ Lewenborg.

Ouder & kindcafé. Een ochtend voor ouders, grootouders en verzorgers. De kinderen kunnen mee! Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Wat is er mooier dan ervaringen en tips te delen? Elke donderdagochtend van 10 tot 12 uur in Roef, de huiskamer van WIJ Lewenborg.

Babymassage wordt een aantal keren per jaar aangeboden. Het is gratis. Heb je interesse? Stuur een mailtje naar jeugdverpleegkundige Germa Scheepstra. Of kom langs op het consultatiebureau Lewenborg in het Dok.

Wereldlunch: samen koken, samen eten. Met elkaar maken we een gezonde vegetarische lunch van recepten uit de hele wereld. Elke dag van 09.30 tot 11.30 uur bij Roef. Deelname kost € 2,- per persoon en je moet je wel even opgeven: mail hennie.mulder@wij.groningen.nl of loop even binnen. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen!

Minikleding weggeefkast voor kinderkleding in de maten 48 t/m 104. Goede kinderkleertjes die niet meer passen kun je hier weggeven, of ruilen voor een maatje groter. Maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12 uur in Roef. Loop eens binnen, misschien zit er iets leuks bij!

Voor het ruilen van kinderkleding in de maten 56 t/m 104 kun je ook terecht in de hal van het Vensterhuis, Anker 14. Tijdens inloopochtenden is daar de minikleding ruilkast geopend. Heb je niets te ruilen, dan kun je voor een klein prijsje kleding kopen. De prijslijst hangt op de kast. Maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 12 uur, in de hal van het Vensterhuis.

Koffie-uurtje op school, voor ouders en opvoeders. Ben je nieuwsgierig naar dit leuke uurtje? Is er een onderwerp waarover je wilt praten of wil je er gewoon gezellig bijzitten? Je bent van harte welkom! In de Oosterhoogebrugschool, elke tweede vrijdag van de maand, of op de Swoastee elke derde dinsdag van de maand.

WIJ Lewenborg heeft een eigen community op Facebook!

Verder zijn in ons gebied verschillende buurtwebsites actief. Handig als je wilt weten wat er speelt in jouw omgeving. Populaire sites zijn:

Wijkkrant De Lewenborger op facebook

Drielanden.nl

Wijkcentrum Het Dok

MFC Engelbert

Multicultureel vrouwencentrum De Boei

De Oude Bieb Lewenborg

Wijkvereniging De Scheepsraad in Lewenborg

Wijkraad Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg

Wijkraad Ruischerbrug, Ruischerwaard, Noorddijk

 

Neem ook eens een kijkje op:

Speeltuin Ruischerbrug

Kinderboerderij en speeltuin De Beestenborg

Lewenborg.info

Bikkelsandbikes.nl

Voetbalvereniging Engelbert (ook voor Meerstad)

FC Lewenborg

Scouting De Jutters

Stichting LeRoy Groningen