WIJ Korrewegwijk

WIJ Korrewegwijk is gevestigd in Wijkcentrum Het Floreshuis. Een logische plek want dit is het huis van de wijk. Samen met het Floreshuis zijn we een plek voor ontmoeting en activiteiten. Wanneer je ergens een vraag over hebt, stap dan naar onze medewerkers in de WIJ-entree. In de Entree werken we met ervaren vrijwilligers en professionals met een achtergrond in jeugdwerk, buurtwerk, ouderenzorg, hulpverlening en gezinsondersteuning. Zij weten de weg en kunnen jou ondersteunen bij je vraag.

WIJ Korrewegwijk is er voor alle mensen die wonen in:

  • de Hoogte
  • Tuindorp de Hoogte
  • Selwerderwijken
  • Cortinghborg
  • Korrewegwijk
  • Indische buurten
  • Professorenbuurt

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Korrewegwijk
Floresplein 19
9715 HH  Groningen

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur
Tel. 050 367 40 06

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

Maandag 09:15 - 12:15 uur
Dinsdag 09:15 - 12:15 uur
Woensdag 09:15 - 12:15 uur
Donderdag 09:15 - 12:15 uur

Waarmee kunnen we je helpen?

Heb je ergens een vraag over, stap dan naar een van onze medewerkers bij de WIJ-Entree. Daarnaast kun je op dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur en op donderdag van 14:00 tot 16:00 uur terecht bij ons WIJ-team in de CCG kerk aan de Johan de Wittstraat 2.

Inloop ouder en kind. Tijdens de (gratis) inloop kunnen ouders en kinderen samen komen spelen in de Huiskamer. Je ontmoet er andere ouders en hebt gelegenheid om in een ontspannen sfeer te praten over wat er komt kijken bij opvoeden en opgroeien. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 11.30 uur in het Floreshuis. De huiskamer zit naast het consultatiebureau, op de begane grond.

Waar is de roze wolk? Ondersteuning na de zwangerschap. Je voelt je doodmoe en geniet nergens van. Je mist je oude leventje. Je bent wel blij met je kind, maar je vraagt je af of je een goede moeder bent. Dan is het fijn als je bij ons in de huiskamer herkenning en steun kunt vinden bij andere ouders. Of persoonlijk in gesprek kunt gaan met een professional. Om de andere woensdag (oneven weken) van 10.30 tot 11.30 uur. Neem je kindje gerust mee!

Wil je je kindje laten wegen? Kom dan naar het inloopspreekuur meten en wegen van het consultatiebureau. Er is een jeugdverpleegkundige aanwezig om je vragen te beantwoorden. Elke maandag en elke donderdag, van 13.30 tot 14.00 uur, in het Floreshuis (begane grond).

Financiën (tips & trucs). Elke maandag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur zit in het Floreshuis een team klaar om je te helpen bij financiële vragen. Alleen op afspraak.

 

Taalcafé. Nederlandse les voor anderstalige wijkbewoners. Deelname is gratis. Contactpersoon is Niels Rollingswier.
Elke dinsdag van 10 tot 12 uur in het Cortinghhuis.
Woensdag van 13 tot 15 uur in het Floreshuis.

Ruilen Enzo. In dit ruilwinkeltje kun je kleding en speelgoed ruilen (of voor een klein bedrag kopen). Vier ochtenden per week, in de huiskamer (Floreshuis). Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 08.30 tot 11.30 uur.

Kleding Repair Café, elke donderdag van 10 tot 11 uur. Heb je een broek die korter moet, of is de zoom van je trui losgeraakt? Kom dan donderdagochtend naar de WIJ Huiskamer. Een naaimachine is aanwezig en Laila kan je helpen om samen je (kinder-)kleding te verstellen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Studio Draadkracht heeft een werkplaats waar je naaicursussen kunt volgen of zelfstandig kunt komen werken met textiel. Dat is niet gratis, wel krijg je korting op een stadjerspas. Kijk voor aanbod en tarieven op hun website.

Fix’m Kluscafé. Heb je een kapot apparaat? Elke maandagmiddag staan ze klaar, de handige vrijwilligers van het kluscafé. Van waterkoker tot stofzuiger, alles wordt nagekeken en zo mogelijk gerepareerd. Het repareren kost niks; je betaalt alleen voor onderdelen (uiteraard in goed overleg). Giften zijn welkom. In het Groenhuis, Madoerastraat 20. Maandag van 13.30 tot 15.30 uur. Tijdens de schoolvakanties is het kluscafé dicht.

Fietsreparatie. Opgezet door buurtgenoten, voor buurtgenoten. Tegen een kleine vergoeding kun je je fiets laten repareren in het Aletta Jacobshuis (Van Oldenbarneveltlaan 6). Dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 16 uur.

Mijn Gereedschapskist. Buurtbewoners kunnen lid worden om hier duur gereedschap of een aanhangwagen te lenen. Met een stadjerspas is het lidmaatschap gratis. Op werkdagen kun je tussen 10 en 12 uur even binnenlopen aan de Almastraat 14. Meer informatie: http://www.handigindebuurt.nl/.

BewonersBeheerTeam. “Sommige mensen denken dat wij een taakstraf hebben, maar ze weten niet hoe leuk onze groep is. We hebben erg veel lol samen!”  Een enthousiaste groep buurtgenoten gaat twee keer per week de straten langs, op jacht naar zwerfvuil. Het is mooi werk en de buurt knapt er zienderogen van op. Belangstelling? Elke maandag en vrijdag van 10.00 – 12.00 uur. Groenhuis, Madoerastraat 20.

Wijktuin De Hoogte. De moestuinen achter het Aletta Jacobshuis (Van Oldenbarneveltlaan 6).  worden gerund door een groep buurtgenoten. Aan de voorkant is een pluktuin. Stuur een mailtje voor meer informatie.

Activiteiten voor de jeugd. Wekelijks zijn er door de hele buurt allerlei activiteiten. We trekken daarin samen op met BSV De Hoogte, Het Pand, Speeltuinvereniging DIB en De Kleine Wereld.

Odensehuis. Het Odensehuis Groningen is een ontmoetingsplek voor mensen met cognitieve problemen, waaronder dementie. Om hier aan deel te nemen is geen toestemming nodig van een arts of van de gemeente. Je kunt altijd binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals schilderen, muziek maken, dansen, in gaan gesprek met anderen. Belangrijk om te weten: hier màg je aan meedoen, maar het hoeft niet.

Je bent van harte welkom tussen 9:45 en 15:00 uur voor een kopje koffie en een praatje. Adres: Donderslaan 160 in Groningen. Meer informatie? Kijk op: www.odensehuisgroningen.nl of bel 06 538 586 30.

Overal in de Korrewegwijk en De Hoogte zijn bijzondere buurthuizen waar mensen elkaar ontmoeten. Elk buurthuis heeft zijn eigen achtergrond en zijn eigen activiteiten.

Wijkgebouw Het Cortinghhuis  (Borgwal 88). Hier kun je alle wedstrijden van FC Groningen (uit en thuis) op groot scherm bekijken. Buurt- en Speeltuinvereniging De Hoogte organiseert er van alles om met elkaar te doen:
Biljarten: dinsdag van 14 tot 15.30 uur, en zondag van 18.30 tot 22.30 uur.
Kaarten en sjoelen: dinsdagavond van 20 tot 22.30 uur.
Darten en inloop op woensdagavond vanaf 19.45 uur.
Bingo (voor 16+): elke eerste donderdag van de maand, zaal open 19.30 uur.

Buurt- en Speeltuinvereniging DIB (De Indische Buurt). Op doordeweekse avonden zijn er gezellige dingen te doen aan de Madoerastraat 16. DIB en ‘t Pand wonen samen in het pand . De activiteiten van BSV D.I.B. vinden plaats in de eigen ruimte in het gebouw. Er is een beheerder aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag van 12.30 tot 16.00 uur, woensdag de hele dag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur. Het AdresMadoerastraat 16, of neem contact op via 050 851 07 01 speeltuindib@hotmail.com.

Odensehuis. Inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun naasten. Adres: Molukkenstraat 200. Kijk voor meer informatie op http://www.odensehuisgroningen.nl/

Hamelhuys. Inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Informatie over alle dagbesteding, ondersteuning en begeleiding vind je op http://www.hamelhuys.nl/. Adres: Johan de Wittstraat 15 (De Hoogte)

Floreshuis. Het ‘huis van de wijk’, waar iedereen welkom is, om samen jezelf te zijn. Adres: Floresplein 19. Je kunt er altijd binnenlopen en wekelijks zijn er veel activiteiten, van naaicafé tot jeu de boules, van zangkoor tot schilderclub, van qi gong tot tai chi. Je vindt het allemaal op http://www.floreshuis.nl/

Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn. Ontmoetingsplek voor vrouwen met heel verschillende achtergronden. Een veilige plek waar vrouwen elkaar leren kennen, samenwerken en oog krijgen voor elkaars geloof en cultuur. Adres: Floresstraat 2/1. Alle activiteiten staan op http://www.jasmijn.info/

Het Pand. In Het Pand (Madoerastraat 16) ben je altijd welkom als je zoekt naar wat gezelligheid of zingeving. Op dinsdagochtend is er het hele jaar door open huis. Er kan gebiljart worden en gekaart, er is een ontmoetingscafé voor internationale studenten, en een alphacursus voor wie meer zou willen weten over Jezus en het christelijk geloof. Verder zijn er open maaltijden, gezamenlijke kookavonden en heel veel jeugdactiviteiten. Kijk voor meer informatie op http://www.pandvoordewijk.nl/

Woonzorgcentrum Hamrikheem. In het Hamrikheem (Soendastraat 180) wonen ouderen met een psychiatrische achtergrond. Maar voor de buurt is het ook een plek waar je welkom bent, met een eigen restaurant en allerlei activiteiten. Kom gezellig meedoen. Ook is er dagbesteding. In het restaurant kun je voor een redelijke prijs eten. Heb je een verjaardag te vieren of wil je een bijeenkomst organiseren? In het Hamrikheem kun je ruimtes huren inclusief de catering. Hamrikheem is telefonisch te bereiken op 050 595 83 00.

Edanz. ‘Ruimte voor groei’, dat wil Edanz bieden. In het Aletta Jacobshuis (Van Oldenbarneveltlaan 6) valt van alles te leren op het gebied van creativiteit en zelfontplooiing. Van yoga tot spelletjescafé, van naaien tot keramiek, van taal tot meditatie. Ontmoet er gelijkgestemden of laat je verrassen. Kijk voor het hele programma op https://www.edanz.nl/

De Opstap. De Opstap is een kleinschalig logeerhuis aan de Molukkenstraat 202, met ruimte voor vijf gasten. Bijvoorbeeld voor als je na een periode van ziekte tijd nodig hebt om te herstellen, terwijl dat thuis nog niet mogelijk is. Hier kun je dan een poosje terecht, terwijl vrijwilligers klaar staan om te helpen waar ze kunnen. Zo kan het logeerhuis ook inspringen voor overbelaste mantelzorgers: hier nemen vrijwilligers de zorgtaken tijdelijk over, zodat de mantelzorger even een adempauze krijgt. Meer informatie: https://www.deopstap050.nl/

In ons deel van de stad zijn ook verschillende buurtwebsites actief. Neem eens een kijkje en blijf zo goed op de hoogte van wat er speelt in de buurt.

Populaire sites zijn korrewegwijk.nl en professorenbuurtoost.nl.