WIJ Hoogkerk

WIJ Hoogkerk is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. En zit je met een vraag, stap dan naar onze medewerkers in de WIJ-entree. We hebben vrijwilligers en ervaren professionals met een achtergrond in jeugdwerk, buurtwerk, ouderenzorg, hulpverlening en gezinsondersteuning. Zij weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing, als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je bij ons aan het juiste adres.

WIJ Hoogkerk is er voor alle mensen die wonen in:

  • Buitenhof
  • Gravenburg
  • Hoogkerk
  • Leegkerk

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Hoogkerk
De Verbetering 3
9744 DZ  Groningen

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur
Tel. 050 367 45 66

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

Dinsdag 09:00 - 12:00 uur
Donderdag 09:00 - 12:00 uur

Waarmee kunnen we je helpen?

Vrijdagochtend is er financieel spreekuur op afspraak van 09.00 tot 11.30 uur.

Maandelijks is bij ons in de huiskamer het Kraamcafé. Voor iedereen die in verwachting is of net een kindje heeft gekregen. Hier ontmoet je andere (aanstaande) ouders met wie je ervaringen kunt delen, en er is een kraamverzorgende van Het Groene Kruis. Met elkaar kun je het hebben over alles wat er in deze tijd toe doet. Van de baby-uitzet tot veiligheid en voeding, alle praktische zaken. Wat heb je nodig? Hoe leg je je baby veilig te slapen? Hoe maak je een wiegje op? En hoe gaat het ná de kraamzorgperiode, als je er weer ‘alleen’ voorstaat? Elke eerste maandag van de maand, ’s middags van 14.30 tot 16 uur.

’t Ruilertje is ooit door een moeder begonnen als ruilwinkel voor kleding en schoenen. Maar je kunt er nu ook terecht voor verkleedspullen. Ze stellen vakantiedozen samen voor zomervakantie of schoolkamp, en schoenendozen voor de kerst. De winkel zit bij WIJ Hoogkerk in de loods, en is in principe op werkdagen geopend van 9 tot 13 uur.

WIJ Hoogkerk vind je ook op Facebook!

Verder zijn in onze omgeving aan de westkant van Groningen verschillende buurtwebsites actief. Neem eens een kijkje en blijf zo goed op de hoogte van wat er speelt in de buurt.

Populaire websites zijn Hoogkerkonline en De Buitenhof.

Bewoners van Gravenburg vinden elkaar op hun eigen facebook-community.