WIJ Beijum

In onze huiskamer ben je van harte welkom voor een kopje koffie.
Als je echt iets wilt bespreken kun je het best een afspraak maken.

We hebben ook inloopspreekuren over allerlei onderwerpen.

WIJ Beijum is er voor alle mensen die wonen in:

  • Van Starkenborgh
  • het Witte Lam
  • de Hunze
  • Beijum
  • Noorderhoogebrug

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Beijum
Melsemaheerd 2
9736 EN  Groningen

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur
Tel. 050 549 71 31

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

De Entree is op dinsdag en donderdag open 13:30 - 16:30 uur

Waarmee kunnen we je helpen?

Het spreekuur voor mantelzorgers is elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur. Mantelzorgers kunnen hier terecht voor goede raad en ondersteuning. Het gaat uit van Humanitas. Meer informatie: Wia Postema, tel. 06 1365 3683 (of stuur een mailtje)

Elke dinsdag van 10 tot 12 uur is bij ons ook het spreekuur van de wijkagenten.

Ben je zwanger? Kom dan naar het spreekuur van de verloskundige van Stadspraktijk Groningen. Je kunt telefonisch een afspraak maken:  050 361 05 00. Het spreekuur is op donderdag.

Tijdens het spreekuur kraamzorg van Het Groene Kruis ben je welkom met al je vragen over kraamzorg en wat er allemaal bij komt kijken. Wat heb je echt nodig tijdens de bevalling? Hoe leg je je baby veilig te slapen? Hoe maak je een wiegje op? En hoe zit het met de zorgverzekering?
Elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur.

Twee keer per maand is er het spreekuur borstvoeding. Dan kun je rustig binnenlopen met vragen over borst- of flesvoeding, en je kunt je kindje ook laten wegen. De lactatiekundige is er elke eerste maandag van de maand van 12.30 tot 14 uur, en elke laatste maandag van de maand van 12.30 tot 13.30 uur

Wil je andere dragende ouders ontmoeten, kom dan naar het inloopspreekuur over draagdoekgebruik. Elke tweede maandag van de maand, van 10 tot 11 uur. De draagdoekspecialist is aanwezig om vragen te beantwoorden.

 

Welkom in de buurt: wie kersvers komt wonen in Beijum, wordt vriendelijk verwelkomd en krijgt meteen een goodie-bag met allerlei nuttige informatie. Het bezoekteam bestaat uit zeven vrijwilligers, die allemaal in de buurt wonen. Stuur voor meer informatie een mailtje. Bellen kan ook: 06 42 45 22 34.

Wijkwerken Beijum is opgezet voor alle buurtbewoners. Via dit bedrijf zetten zich al meer dan 90 gemotiveerde bewoners in voor de wijk. Dat doen ze door een handje te helpen met koken, tuinieren, schoonmaken, naaien, drankjes schenken of door mee te werken in de winkel op plein Oost. Lees meer.

Ons Tuinteam is een groep enthousiaste vrijwilligers, die buurtbewoners helpen bij het onderhoud van hun tuintjes. Want als mensen daartoe zelf niet meer in staat zijn en de boel verwildert, is dat jammer, eigenlijk voor de hele straat. Het tuinteam kan helpen met snoeien, grasmaaien, onkruid wieden. Maar ze hebben vaak ook goeie tips, hoe je tuin er met zo min mogelijk moeite toch goed uit kan zien.

Het Ruilwinkeltje heeft kinderkleding en speelgoed, maar ook kleding voor volwassenen. De bedoeling is dat je zelf weer wat inbrengt. Heb je niks te ruilen, dan kan het ook wel voor een klein prijsje verkocht worden. Vrijwilligers runnen de winkel. Een mooi buurtinitiatief. Je vindt het Ruilwinkeltje in De Wegwijzer aan de Ypemaheerd 42 (Plein Oost, dezelfde ingang als de bibliotheek). Geopend maandag t/m vrijdag, van 9 tot 14 uur.

 

WIJ Beijum vind je ook op Twitter en op Facebook!

Ook op buurtwebsites is allerlei nieuws over Beijum te vinden. Neem eens een kijkje en hou jezelf op de hoogte van wat er speelt in jouw omgeving. Populaire sites zijn Beijum.nl, Beijum.org van de bewonersorganisatie en BeijumNieuws.

De Hunze en Van Starkenborgh hebben hun eigen buurtwebsite.