Loop jij mee met de lichtjeswandeling?

WIJ Groningen organiseert op woensdag 20 december een lichtjeswandeling voor inwoners van de Schilderswijk. Het doel is om wijkbewoners, lokale middenstanders en maatschappelijke organisaties met elkaar te verbinden.

‘Met de wandeling willen we uiteindelijk bereiken dat er meer verdraagzaamheid ontstaat tussen bijvoorbeeld studenten en inwoners’, zeggen de initiatiefnemers Heidi Guchelaar en Dorien Jellema van WIJ Groningen. ‘We vergroten hiermee de leefbaarheid in de wijk. Denk daarbij aan het tegengaan van eenzaamheid, het versterken van de sociale cohesie, kennismaking en ontmoeting.’

De lichtjeswandeling wordt door veel partijen georganiseerd, zoals de inwoners, lokale middenstanders en maatschappelijke organisaties. De route is 2.5 kilometer lang en wordt aangegeven door feestelijk versierde lichtjes, gemaakt door de kinderen van de dagverblijven in de Schilderswijk.

Loop jij mee?
Kleed je warm aan, trek stevige schoenen aan en wandel door desfeervol verlichte straten van de Schilderswijk. Langs de route is vanalles te beleven. En wil je onderweg even opwarmen? Dan kan dat meteen beker warme chocolademelk of glühwein. Iedereen is welkom. Dus neem je buurman, buurvrouw, huisgenoot, familie of kinderen mee en geniet samen van al het moois in de wijk.

Lichtjeswandeling Schilderswijk
Datum: woensdag 20 december 2023
Tijd: 16.30 – 19.00 uur
Bijgesloten: route van lichtjeswandeling

Meer informatie
Mail Heidi Guchelaar (heidi.guchelaar@wij.groningen.nl) of Dorien Jellema(dorien.jellema@wij.groningen.nl).

Geplaatst op19 december 2023

OnderwerpAlgemeen