Gratis juridisch advies en ondersteuning

Heb jij een juridische vraag? Bijvoorbeeld over je huur, uitkering, arbeidsovereenkomst, ontslag of echtscheiding? En heb je een laag inkomen en weinig vermogen? Dan kun je meestal gratis advies en ondersteuning krijgen.

Juridisch Loket Groningen
De juridisch adviseurs geven jou graag persoonlijk juridisch advies. Je kunt hun op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur gratis bellen op 0800-8020. Ook kun je langskomen bij hun vestiging aan de Coehoornsingel 4 in Groningen tijdens het inloopspreekuur op maandag van 09:00 tot 11 uur, dinsdag van 14:00 tot 16:00 uur en donderdag van 14:00 tot 16:00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Voorbereiding
Wil je het Juridisch Loket bellen of langskomen? Met deze tips ben je goed voorbereid:

  • Houd gegevens over het inkomen en spaargeld bij de hand.
  • Schrijf de vragen die je hebt vooraf op.
  • Houd belangrijke papieren bij de hand, zoals brieven of contracten.

Vergoeding van de gemeente
Heb je hulp nodig van bijvoorbeeld een advocaat? En kun je de eigen bijdrage hiervoor niet betalen? Deze eigen bijdrage kun je dan vaak van de gemeente vergoed krijgen. Kijk om dit aan te vragen en voor meer informatie op de website van de gemeente.

VoorzieningenWijzer
Misschien zijn er nog meer toeslagen of regelingen waar je recht op hebt. Dan kun je maandelijks veel geld besparen. Ontdek het via datgeldtvoormij.nl van De VoorzieningenWijzer.

Geplaatst op29 april 2024

OnderwerpAlgemeen