Cliëntondersteuning

Vragen over ingewikkelde dingen in het dagelijks leven? Laat iemand meedenken! 

Een uitkering aanvragen, een vraag over zelfstandig wonen of hulp bij het aanvragen van zorg: allemaal ingewikkelde dingen waar je soms wel wat hulp bij kunt gebruiken. Het is soms best even zoeken waar je recht op hebt en waar je het beste terecht kunt. Is dat bij jou het geval? Laat dan iemand met je meedenken.

Je kunt ervoor kiezen om iemand te laten meedenken die je goed kent, zoals bijvoorbeeld een vriend of familielid. Maar, het kan ook iemand zijn die je nog niet kent. Zo iemand heet een Onafhankelijke Cliëntondersteuner (OCO). Samen met hem of haar kijk je naar welke zorg, hulp of middelen jij goed kunt gebruiken. Dit kan van alles zijn op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen en werk en inkomen.

De cliëntondersteuner helpt je om jouw vragen en wensen op een rijtje te zetten. Ook kan er iemand met je meegaan tijdens gesprekken of meedenken over afspraken. Vanaf 1 januari 2022 kun je hiervoor vanuit de gemeente Groningen terecht bij MEE Noord en Tintengroep. De ondersteuning die ze aanbieden is gratis.

Contact

www.ocotinten.nl
E: info@ocotinten.nl   T: 050-3055234

www.meenoord.nl
E: aanmeldpunt@meenoord.nl   T: 06 316 700 21