WIJ Rivierenbuurt

WIJ Rivierenbuurt is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. In de huiskamer kom je je buurtgenoten tegen; daar is ook ruimte en speelgoed voor de kinderen om mee te spelen.

En zit je met een vraag, stap dan naar onze medewerkers in de WIJ-entree. Er zijn vrijwilligers en ervaren professionals met een achtergrond in jeugdwerk, buurtwerk, ouderenzorg, hulpverlening en gezinsondersteuning. Zij weten de weg en ondersteunen je als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je bij ons aan het juiste adres.

Onze locatie in Corpus is open en je kunt zo naar binnenlopen als je met een vraag zit. Het kan zijn dat het op bepaalde momenten druk is en dat je even moet wachten. Wil je liever niet wachten? Maak dan een afspraak per mail of telefoon.

Heb je een afspraak, maar ben je verhinderd? Neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op. Dan kunnen we meteen een nieuwe afspraak met je maken. De Entree bevindt zich aan de Paterswoldseweg 267. De ingang is om de hoek aan de Laan van de Vrijheid bij Mennoos Kookerij. Je bent van harte welkom!

Inloop Entree
Maandag 09.00 tot 13.00 uur
Dinsdag 09.00 tot 17.00 uur
Woensdag 09.00 tot 13.00 uur
Donderdag 09.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 09.00 tot 13.00 uur

WIJ Rivierenbuurt is er voor alle mensen die wonen in:

  • Badstratenbuurt
  • Grunobuurt
  • Herewegbuurt
  • Laanhuizen
  • de Meeuwen
  • Oosterpoortbuurt
  • Rivierenbuurt
  • Zeeheldenbuurt

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Rivierenbuurt
Paterswoldseweg 267. De ingang is om de hoek aan de Laan van de Vrijheid bij Mennoos Kookerij.
  

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

maandag t/m vrijdag
van 09.00 tot 17.00
Tel. 050 367 91 20

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

Maandag 09:00 - 13:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 13:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 13:00 uur

Meer informatie

Veerkracht herstelgroep. Elke maandag van 13 tot 14.30 uur bij WIJ Rivierenbuurt in het Talmahuis.

Inloop buurtkamer. Elke dinsdag en donderdag van 8.30 tot 12 uur, bij WIJ Rivierenbuurt in het Talmahuis.

Kinderclub ‘De Buren’. Elke woensdag van 14 tot 15 uur, bij WIJ Rivierenbuurt in het Talmahuis.

Mantelzorgspreekuur. Mantelzorgers kunnen hier terecht voor goede raad en ondersteuning. Het gaat uit van Humanitas. Elke donderdag van 13 uur tot 14 uur, bij WIJ Rivierenbuurt in het Talmahuis.

Peutermuziek. Elke donderdagochtend van 10 uur tot 10.30, bij WIJ Rivierenbuurt in het Talmahuis.

Buurtkoffie. Iedereen kan vrijblijvend komen binnenlopen bij de buurtkoffie in MFC de Stroming. Je bent welkom voor een kop koffie of een praatje met buurtgenoten, ook om een spelletje te spelen of mee te doen met een activiteit. Je kunt even binnenwippen of de hele ochtend blijven. Buurtkoffie zorgt voor twee kopjes koffie en een plakje cake.
Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, ’s morgens tussen 10 en 11 uur.

Bakkie en een prakkie. Samen koken en eten. Maar vooral gezelligheid! Daar gaat het om bij een Bakkie en een prakkie. Elke veertien dagen in MFC de Stroming. Deelname kost 3 euro per keer. Je kunt je opgeven bij de entree van het WIJ-team aan de Merwedestraat.
Om de andere woensdag vanaf 17.30 uur, eten vanaf 18 uur.

Sing In. Een enthousiast koor komt wekelijks bijeen om gouwe ouwe te zingen. Met behulp van een kopje koffie of thee worden eerst de stembanden gesmeerd, waarna we onder pianobegeleiding oude en nieuwe nummers zingen. Deelname kost € 2,50 per ochtend.
Elke maandagmorgen van 10 tot 12 uur, in MFC de Stroming.

Taalcafé. Mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken ontmoeten in het Taalcafé mensen die dat wel kunnen. We praten met elkaar, doen spelletjes, lezen een boek of de krant. Er is altijd koffie, thee en wat lekkers. Kinderen mogen meekomen. Verbeter je Nederlands in een gezellige, ontspannen sfeer. Heb je zin om mee te doen? Om zelf de taal beter te leren, of om anderen daarbij te helpen? Kom dan eens langs! Het is gratis. Elke woensdagmiddag in het Menno Lutterhuis, Paterswoldseweg 267. Bel voor meer informatie en tijden: 050 3679120. Of kom langs in onze Entree.

Dig050 internetcafé en computerhulp. Heb je thuis geen computer maar wil je even op internet? Dat kan ’s middags in het Internetcafeetje van Dig050. Je bent er trouwens ook welkom als je thuis wel een computer hebt staan. Eigenlijk kun je bij Dig050 terecht voor alles wat met computers te maken heeft. Ze hebben een eigen helpdesk, ze repareren je PC voor een zacht prijsje en ze organiseren cursussen: van Office tot foto’s bewerken, en van website bouwen tot 3d-printen. Loop maar eens binnen.
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 16 uur in MFC De Stroming.

WIJ Rivierenbuurt vind je ook op Facebook!

Ook zijn in ons deel van de stad verschillende buurtwebsites actief. Handig als je wilt weten wat er speelt in jouw omgeving. Populaire sites zijn: