WIJ Ten Boer

Bij WIJ Ten Boer kun je bij onze dorpscoaches terecht met al je vragen op het gebied van gezondheid en welzijn, ontmoeten en meedoen, thuis en gezin, inkomen en werk.

We werken met dorpscoaches, vrijwilligers en andere samenwerkingspartners in de voormalige gemeente Ten Boer. We hebben kennis van jeugdwerk, opbouwwerk, ouderenzorg, Wmo, hulpverlening, gezinsondersteuning en vragen gerelateerd aan de aardbevingen. Als je eens ergens mee zit kun je met ons in gesprek en kunnen wij meezoeken naar een oplossing. Ook wanneer je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je bij ons aan het juiste adres.

In verband met corona is onze locatie nog gesloten. Je kunt ons wel gewoon bellen of mailen!

WIJ Ten Boer is er voor alle mensen die wonen in:

  • Garmerwolde
  • Lellens
  • Sint Annen
  • Ten Boer
  • Ten Post
  • Thesinge
  • Winneweer
  • Wittewierum
  • Woltersum

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Ten Boer
Hendrik Westerstraat 24
9791 CT  Ten Boer

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

Dagelijks van 09.00 - 17.00 uur
Tel. 050 302 88 46

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

De Entree is open op maandag 13:30 - 16:30 uur
en op woensdag 09:00 - 12:00 uur

Waarmee kunnen we je helpen?

Inloopspreekuur WIJ Ten Boer. Meermalen per week kun je zonder afspraak bij ons binnenlopen.
Maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
Woensdagochtend van 9 tot 12 uur.

Financieel spreekuur. Elke woensdag is Elisabeth de Graaf van de Groningse Kredietbank bij ons aanwezig voor mensen die vragen hebben op het gebied van geldzaken of geldzorgen. Je kunt zo binnenlopen, of je kunt bellen voor een afspraak. Lees meer.

Maatschappelijk begeleider aardbevingen. Hoe hou je praktische en mentaal het hoofd boven water, als je te maken hebt met aardbevingen? WIJ Ten Boer heeft daarvoor een maatschappelijk begeleider, die je in vertrouwen kunt nemen om je zorgen te bepraten. Deel met hem je ervaringen als je stress hebt, slecht slaapt of als je door alle onzekerheid de grip kwijt bent. Hij kan je begeleiden, ook als je voor een moeilijke keuze staat en met iemand anders de voor- en nadelen wilt afwegen. En hij kan bemiddelen als het gesprek vastloopt, met de buren of met de betrokken instanties.
Maandagmiddag, woensdagochtend of vrijdagochtend kun je je aanmelden bij WIJ Ten Boer. Rechtstreeks contact opnemen met Jordi Kremer kan ook: mail of bel 06 55 47 34 38.

Inloopspreekuur Consultatiebureau. Elke dinsdag van 13 tot 13.30 uur is er verpleegkundig inloopspreekuur bij WIJ Ten Boer aan de Hendrik Westerstraat 24. Je kunt ook telefonisch een afspraak op het consultatiebureau maken: bel daarvoor 050 367 4990 (op werkdagen tussen 8 en 17 uur).
Heb je een vraag over de opvoeding van je kind? Neem dan gerust contact op met de telefonische advisering van GGD Groningen: 050 367 4991 (op werkdagen tussen 8 en 17 uur).

Spreekuur Taalhuis. Moeite met lezen, schrijven of rekenen? Onwennig op de computer? Dan ben je niet de enige. Maar het Taalhuis helpt je graag om ermee aan de gang te gaan. Niet met moeilijke methoden dikke boeken, maar door samen met jou te kijken naar wat jij nodig hebt. Loop gewoon eens binnen op het spreekuur. Elke woensdagmiddag van 14 tot 15 uur in de bibliotheek, Koopmansplein 9.
Stuur voor meer informatie een mail naar Adri Carmio.

De Huiskamer van Ten Boer. Zin in een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie? Op vrijdagochtend ben je van harte welkom in de Huiskamer. Regelmatig is er wat leuks zoals neut’n schaiten, tussen kunst en kitsch, nuttige informatie of een speciale gast. De huiskamer is een initiatief van de dorpscoöperatie en de bibliotheek. Meer info bij Hillie Feimann, 06 53 25 26 55.
Elke vrijdag tussen 10 en 12 uur in de bibliotheek aan het Koopmansplein 9.

Praathuis. Het Praathuis biedt elke week een gezellige ontmoetingsochtend voor vrouwen uit allerlei culturen en met verschillende achtergronden. Onder het genot van een kopje koffie/thee kunnen we over van alles praten; bovendien worden er leuke activiteiten ondernomen.
Elke donderdagochtend van 10 tot 11.30 uur in de bibliotheek aan het Koopmansplein 9.

WGW Weggeefwinkel Ten Boer. In de gezellige weggeefwinkel kan iedereen gratis komen shoppen: kleding, schoenen, speelgoed en allerlei leuke hebbedingetjes. Een duurzaam idee, want wat jij niet meer nodig hebt, kan een ander weer gelukkig maken. Weggooien kan altijd nog. Iedereen kan (goede) spullen komen brengen of meenemen. Het is geen ruilsysteem. De spullen zijn dus voor iedereen, niet alleen voor mensen met weinig geld. Voor grote dingen die niet in de winkel passen (zoals meubels) is er een prikbord.
Dinsdag en donderdag van 9 tot 14 uur, in het Dorpshuis Ten Boer, Sportlaan 2.
Ook elke eerste zaterdag van de maand van 10 tot 14 uur, in het Dorpshuis.

Klussendienst. Dorpscoöperatie Ten Boer heeft een eigen klussendienst, die geheel wordt gerund door vrijwilligers. Ook als je een vraag hebt over vervoer in de omgeving kun je bij ze terecht. De dienst is bereikbaar via telefoonnummer 06- 4141 6362, op dinsdag- of donderdagochtend tussen 10 en 12 uur.

Jeugdactiviteiten. Alles wat er momenteel te doen is voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar staat handig bij elkaar in dit actuele overzicht. Hier vind je de naschoolse activiteiten in Ten Boer en alle omliggende dorpen.

WIJ Ten Boer vind je ook op Facebook!

In Ten Boer en de omliggende dorpen zijn bovendien verschillende buurtwebsites actief. Handig als je wilt weten wat er speelt in jouw omgeving. Populaire sites zijn:

Digitaal prikbord Datdeelik, voor alle activiteiten in de omgeving

Dorpshuis de Meuln in Sint Annen

MFC ’t Holt in Ten Post

Dorpsbelangen in Garmerwolde

Garmer en Thesinger Express

 

 

Een luisterend oor en praktische hulp bij aardbevingsproblematiek. Bij WIJ Ten Boer werken twee aardbevingscoaches: Jodi Kremer en Melanie Postma.

Wil je meer weten? Bekijk dan de flyer.

Onlangs zijn twee collega’s van WIJ Ten Boer geïnterviewd door de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG), lees het hele interview hier.