VRIJWILLIGERSWERK

Vrijwilligers…we kunnen niet zonder bij WIJ Groningen! Bij WIJ Groningen werken vrijwilligers op allerlei gebieden.

Er zijn vrijwilligers die activiteiten met kinderen/jongeren, volwassenen of ouderen begeleiden, ondersteuning bieden aan buurtbewoners bij een WIJ-team. Maar ook op bijvoorbeeld het administratieve vlak zoekt WIJ Groningen enthousiaste vrijwilligers. Op sommige plekken is er ook ruimte voor een participatiebaan. Om vrijwilligerswerk te doen, hebt u meestal geen specifieke opleiding nodig. Wat telt is enthousiasme en inzet. Naast het feit dat u leuk vrijwilligerswerk kunt doen, biedt WIJ Groningen en Kennisplein Vrijwilligerswerk tal van trainingen en cursussen aan die u kunt volgen. Kortom, we willen u graag van harte verwelkomen als nieuwe collega bij WIJ Groningen!

Aanmelden

Er zijn verschillende mogelijkheden om u aan te melden:

1. Heeft u al een idee wat u wilt doen?

 • Kijk dan op de vrijwilligersvacaturebank: www.vrijwilligersgroningen.nl en reageer op de vacatures.
 • Het Vrijwilligers Coördinatie Team (VCT) van WIJ Groningen neemt dan contact met u op.

2. Een gesprek over vrijwilligerswerk is natuurlijk ook mogelijk. Neemt u dan zelf contact op met het Vrijwilligers Coördinatie Team (VCT) van WIJ Groningen: vct@wij.groningen.nl

Wat kan het VCT voor u betekenen?

Het Vrijwilligers Coördinatie Team regelt alles met betrekking tot vrijwilligerswerk, participatiebanen, werkervaringsplaatsen en stages binnen WIJ Groningen. Zij kunnen tijdens een gesprek samen met u kijken welk werk bij u past. Daarnaast verzorgen zij de administratie. Als u besluit WIJ Groningen te komen versterken met uw inzet krijgt u een contract waarin de gemaakte afspraken worden vastgelegd. U bent verzekerd tijdens de uren dat u werkt bij WIJ Groningen via de Gemeente Groningen. Bovendien wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met de VCT administratie via: vct@wij.groningen.nl of 050 58 78 420.

U kunt ook contact opnemen met de coördinatoren van het VCT

 • Michel Keyzer; Telefoonnummer: 06 21 13 75 01
  Aanspreekpunt WIJ Beijum, Lewenborg, Korrewegwijk, Oosterpark en Rivierenbuurt. Projectleider Orde in de Paperassen.
 • Jantina Kleefstra; Telefoonnummer: 06 25 76 96 90
  Aanspreekpunt WIJ Corpus den Hoorn, Hoogkerk, Vinkhuizen en Selwerd/Paddepoel/Tuinwijk.
 • Li-Janne Leusink; Telefoonnummer: 06 25 76 96 88
  Aanspreekpunt WIJ Centrum/Schilderswijk en de Wijert.

3. U kunt natuurlijk ook zelf naar een WIJ-team gaan om een beeld te krijgen van het WIJ-team of om u te oriënteren op vrijwilligerswerk. Op de meeste locaties ligt een map met vacatures ter inzage. WIJ Groningen heeft elf WIJ-teams in verschillende wijken van de stad Groningen. Vul uw postcode in bij de postcodechecker onderaan de pagina om uw WIJ-team te vinden.

Handige websites

Speeddaten op 2 oktober 2018

Op dinsdag 2 oktober kun je speeddaten voor betaald en onbetaald werk bij WIJ Groningen. Ben je geïnteresseerd in werken bij WIJ Groningen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan tussen 10:00 en 12:00 uur of tussen 15:00 en 17:00 uur langs bij WIJ Corpus den Hoorn op de Paterswoldseweg 267. De medewerkers van WIJ Groningen zitten voor je klaar om te gaan speeddaten.

Hoe?

Tijdens de speeddate vindt een verkennend gesprek plaats vanongeveer 10 min. Dit gesprek gaat over betaald of onbetaald werken bij WIJ Groningen. Eventueel kan er op een later tijdstip een vervolggesprek ingepland worden, om wat dieper in te gaan op je wensen en kwaliteiten en welke functie bij je past.

 • Interesse in vrijwilligerswerk? Je kunt op de bovenstaande tijden gewoon binnen lopen. Als je een cv hebt, dan mag je die meenemen, maar ook zonder cv ben je van harte welkom.
 • Heb je interesse in een gesprek over betaald werk? Mail dan voor 24 september je cv naar . Er wordt contact met je opgenomen door P&O om een afspraak in te plannen voor 2 oktober.

Vacatures

Je kun je voordat je gaat speeddaten alvast oriënteren op de vacatures die er zijn:

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.