Week van het geld

Het is de Week van het geld. WIJ Groningen organiseert daarom in de hele gemeente diverse activiteiten om geldzaken bespreekbaar te maken onder jongeren en volwassenen. Zo geven we voorlichting aan jongeren op scholen en staan we op diverse plekken in Groningen met financiële tips en trucs voor u als inwoner.

Deze 12e Week van het geld staat dit jaar in het teken van ‘Bedwing de bling’. We willen jongeren en mbo-studenten leren hoe ze verstandig met geld kunnen omgaan en verleidingen kunnen weerstaan. Met goede financiële keuzes kunnen zij namelijk problemen voorkomen.

Activiteiten
De WIJ-teams geven voorlichting aan studenten op het Alfa College en aan jongeren op verschillende ontmoetingsplekken in de stad. Daarnaast is er een minimamarkt in de Korrewegwijk, een geldquiz in bibliotheek Lewenborg en een Tour de Money in de Oude Wijken. Ook organiseert WIJ Groningen we diverse activiteiten in Vinkhuizen, Hoogkerk en andere wijken.

De Entrees staan ook in het teken van de Week van het geld. Zo is de Entree in de Oosterparkwijk aangekleed met een thematafels voor bewoners.

Foto: Thematafel in de Oosterparkwijk staat in het teken van de Week van het geld

Activiteiten in uw wijk
Bent u benieuwd naar de activiteiten in uw wijk? Neem contact op met het WIJ-team bij u in de buurt.