Tijdelijk Noodfonds Energie is open voor aanvragen

Heeft jouw huishouden een laag inkomen en een hoge energierekening? Misschien kun je steun krijgen uit het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Het Noodfonds kijkt naar hoe hoog de rekening voor gas, warmte en elektriciteit is. En naar het inkomen van de volwassen mensen in jouw huishouden. Als het verschil te groot is, verlaagt jouw energieleverancier een deel van de energierekening voor een periode van zes maanden. Zo helpt het Noodfonds om energieschulden te voorkomen.

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat gaat concreet om 3200 euro (alleenstaand) en 4480 euro (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10 % van het gezamenlijk bruto-inkomen.
  • Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 8 tot 10 % van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.
  • Het maakt niet uit welke energieleverancier het huishouden heeft.

Kijk voor alle informatie of het doen van een aanvraag op noodfondsenergie.nl.

Geplaatst op23 januari 2024

OnderwerpAlgemeen