Proef het Seizoen valt in de prijzen
Rosbina Tarigan van WIJ Groningen ontving deze week tijdens het Voedselsymposium een prijs voor haar inzet bij Proef het Seizoen in de Oosterparkwijk, waarbij kinderen uit de wijk leren koken met seizoensgroenten.
De Waarde-ring ontving ze voor het versterken van de band tussen voedsel, landbouw en de samenleving. Naast Rosbina ontvingen Piet Glas en Angela Rijnen (biologische boeren uit Loppersum) en Gezinus Winters (eigenaar van restaurant Wadapartja) een Waarde-ring. Landbouwgedeputeerde Henk Emmens reikte de prijzen maandag 7 oktober uit tijdens het Voedselsymposium ter ere van de Week van Ons Eten.
Rosbina (in het midden) ontvangt de Waarde-ring tijdens het Voedselsymposium in het Forum
Bij Proef het Seizoen leren kinderen uit de buurt koken met lokale seizoensgroenten die soms zelfs uit de wijk komen. Rosbina doet dit al zeven jaar in de Oosterparkwijk in samenwerking in met stichting Toentje, die ook verse groenten en kruiden produceert voor de noordelijke voedselbanken. Kinderen van 8 tot 12 jaar leren spelenderwijs over groenten en fruit van het seizoen. Zij worden begeleid bij het samenwerken met elkaar en bij het veilig en verantwoord omgaan met de materialen in de keuken. Proef het Seizoen is iedere maandag om 14:30 uur bij Bie de Buuf in de Oosterparwijk.
Benieuwd naar Proef het Seizoen? Kom een keertje langs of neem contact op met Rosbina via 06-31781337.
Headerfoto: Rosbina en voormalig collega Rafael bij Proef het Seizoen. Foto door Frans Geubel
Geplaatst op11 oktober 2024
OnderwerpAlgemeen