Ontwikkelplein in Forum biedt hulp en ondersteuning voor het versterken van de eigen veerkracht

Forum Groningen houdt op donderdag 11 januari een Ontwikkelplein. Dat is een startpunt voor ontmoeting, informatie en advies, maar ook voor praktische hulp om zelf  aan de slag te gaan. Het thema van die dag is: veerkracht.

Iedereen wil graag gezond zijn en zich gelukkig voelen, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Verdriet en tegenslagen horen bij het leven. Veerkracht is het vermogen om positief te herstellen van stress en tegenslagen. Het Ontwikkelplein laat bezoekers ervaren hoe zij zowel lichamelijk als geestelijk veerkrachtiger worden. Deelnemende partijen staan stil bij positieve gezondheid, met slimme tips om de uitdagingen van het leven aan te gaan op een positieve manier.

Naast Humanitas, SeniorWeb, WIJS en de Taalhuizen is ook WIJ Groningen van de partij. Daarnaast zijn deze editie ook HANNN, De Zonnebloem, BreinBieb, Zorgbelang Groningen, Stichting Present, het Leger des Heils, Link050, het trainingscentrum van de gemeente Groningen, GGD Groningen en Kansrijk Groningen aangehaakt bij het Ontwikkelplein.

Deze partners bieden op een laagdrempelige manier hulp en ondersteuning, met de bibliotheek als vertrekpunt. Inwoners kunnen er terecht voor betrouwbare informatie, persoonlijk advies, praktische hulp of ondersteuning bij leren en ontwikkelen.

Lid zijn van de Forum Bibliotheek is niet nodig. De toegang, de hulp en de ondersteuning zijn gratis.

Ontwikkelplein in Forum Groningen
Donderdag 11 januari – thema Veerkracht
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
Meer info op forum.nl/ontwikkelplein

Geplaatst op8 januari 2024

OnderwerpAlgemeen