Schulden

Kun je de rekeningen niet meer betalen? Of heb je schulden? Hoe eerder je contact opneemt of langskomt, hoe beter we jou kunnen ondersteunen. Wij helpen je graag weer op weg. Als  het nodig is ondersteunen we bij het aanvragen van schuldhulpverlening. Dat doen we gratis. 

DIT KUNNEN WE SAMEN DOEN

  • Een overzicht maken van jouw financiële situatie. 
  • Geldbeheer bespreken om (verdere) schulden te voorkomen. 
  • Brieven van incassobureaus en deurwaarders openen en lezen. 
  • Uitzoeken of je een betalingsregeling kunt treffen met een bedrijf of instantie. 
  • Budgetbeheer of schuldhulpverlening aanvragen als dit nodig is.

Dit kun je alvast zelf doen

Gratis informatie en persoonlijk advies

Of je nu kleine betaalachterstanden hebt of grote schulden: het is belangrijk om in actie te komen. Het Nibud heeft je informatie, tips en je kunt ze anoniem bellen voor advies.  

Ga naar het Nibud

Bekijk de hulp en regelingen van de gemeente

Bij de gemeente kun je budgetbeheer, schuldregeling en bewindvoering aanvragen. Daarnaast helpt een Eurocoach jongeren van 18 tot en met 24 jaar bij geldproblemen en schulden.

Ga naar gemeente Groningen

Bekijk direct jouw situatie

Met Schuldenwijzer vind je in één overzicht alle informatie over jouw schulden bij een gerechtsdeurwaarder.

Ga naar Schuldenwijzer

Zo helpt het WIJ-team

Onze ondersteuning hangt af van jouw vragen en persoonlijke situatie. Het WIJ-team bespreekt samen met jou wat er aan de hand is en wat nodig is. Daarbij kijken we ook naar wat je zelf kunt doen en hoe jouw directe omgeving kan helpen.

  • Stap 1 – Kom langs of maak een afspraak

    Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we kennismaken. Dit kan bij één van onze WIJ-locaties of bij jou thuis. Iemand meenemen naar een afspraak mag altijd.

  • Stap 2 – Kennismakingsgesprek

    Tijdens dit gesprek horen we graag meer over jouw ideeën of waar je tegenaan loopt.

  • Stap 3 – Na het eerste gesprek

    Wat er na het eerste gesprek gebeurt, hangt af van jouw vragen en situatie. Het kan zijn dat je zelf aan de slag gaat met onze adviezen. Of dat je samen met onze WIJ-medewerkers een ondersteuningsplan gaat maken.

Financieel spreekuur

Bij ons financieel spreekuur kun je terecht voor onafhankelijk advies over alle geldvragen, van klein tot groot. Heb je vragen over jouw persoonlijke situatie? Vind je het moeilijk om rond te komen of zit je met een financieel probleem? We denken graag met je mee, wijzen de weg of helpen je verder. Je bent welkom zonder afspraak.

Vraag en antwoord

Hier kun je ook terecht

Stichting Humanitas Groningen
Stichting Humanitas biedt onder andere hulp bij financiële problemen. Ze hebben vrijwilligers en professionals die je kunnen ondersteunen bij het oplossen van schulden en het op orde krijgen van je geldzaken. Ook heeft Humanitas belmaatjes voor een praatje en luisterend oor.  

Eurocoach
Ben je tussen de 18 en 24 jaar? Ben je het overzicht in geldzaken soms kwijt? Of heb je schulden? Dan kan Eurocoach je helpen! De Eurocoach geeft advies en bemiddelt als je schulden hebt.  

Groningse Kredietbank
Je kunt bij de GKB terecht voor overzicht en inzicht in jouw financiën, inkomensbeheer, beschermingsbewind en schuldhulpverlening. Ook geeft de GBK gratis geldadvies.  

Financieel spreekuur van WIJS
Wil je meer grip op je geldzaken of heb je financiële vragen? De studenten van WIJS helpen jou graag tijdens hun financiële spreekuur. Iedere donderdag tussen 09.00 en 13.00 uur in het Floreshuis (Floresplein 19 in de Korrewegwijk, Groningen).  

Informatie voor ondernemers en zzp’ers
Lukt het je als ondernemer of zzp’er niet meer om alle betalingen te doen? De gemeente kan je helpen bij het vinden van oplossingen, zodat je openstaande rekeningen van schuldeisers kunt betalen. 

Regel zelf je schulden
Heb je beginnende schulden? Pak ze zelf aan en maak een aflosplan met de tool en de voorbeeldbrieven van Zelfjeschuldenregelen.

Of zoek op postcode en huisnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

4 cijfers en 2 letters
zonder toevoeging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.