GeldWIJs

Sinds oktober houden WIJ Oosterparkwijk en WIJ Schilderswijk/Centrum twee keer per week een financieel inloopspreekuur aan de Heesterpoort 1. Dit inloopspreekuur is op maandag- en woensdagmiddag van 13:30-16:30 uur. Er zijn op dat moment meerdere collega’s van WIJ beschikbaar om je financiële vragen te kunnen beantwoorden. Daarnaast is er ook een medewerkers van de Groninger Kredietbank (GKB) aanwezig.

Veel wijkbewoners hebben ons spreekuur al gevonden en daar zijn we heel blij mee. Heb je ook vragen over geld? Loop dan een keer bij ons binnen, de koffie staat klaar.

Wat voor vragen komen er binnen bij GeldWIJs?

Is mijn inkomen wel hoog genoeg? Hoe kan ik mijn toeslagen aanvragen of aanpassen?
Kom ik in aanmerking voor een fiets voor de kinderen of een nieuwe wasmachine? Wat moet ik doen met mijn schulden? Ik kom niet rond met mijn geld, is de voedselbank voor mij een optie? Ik wil kijken of ik kan bezuinigen, willen jullie meekijken?

Leven met weinig geld is een lastige opgave. Meedoen aan activiteiten zoals sport voor de kinderen kan onmogelijk lijken wanneer er geen geld beschikbaar is voor sportkleding en de contributie.

Wat voor veel mensen een vanzelfsprekendheid is; het hebben van een fiets en een telefoon voor jezelf en je kind. Goede kleding en voldoende eten om de dag door te komen, kan voor anderen voelen als een onhaalbare kaart.

Bij GeldWIJs kijken we samen of jouw inkomen hoog genoeg is en of je recht hebt op een eventuele aanvulling.

Daar waar nodig kunnen we de samenwerking opzoeken met andere instanties in de gemeente zoals de Voedselbank, Kredietbank, Humanitas en verschillende vrijwilligersinitiatieven om zo de krachten te bundelen.

Ken jij, of ben jij iemand met vragen over financiën? Kom langs op ons spreekuur of stuur een appje of een e-mail met je vraag.

Groeten,
Het GeldWIJs team

GeldWIJs
WIJ Schilderswijk/Centrum & WIJ Oosterparkwijk
Heesterpoort 1
9713 KX  Groningen

E-mail: geldwijs@wij.groningen.nl
Whatsapp: 06-30797392
Inloop spreekuur: Maandag & woensdag van 13:30 uur tot 16:30 uur