WIJ Corpus den Hoorn

WIJ Corpus den Hoorn is vooral een plek voor ontmoeting en activiteiten. Kom gerust langs voor een kop koffie of een praatje met je buurtgenoten.  En als je met een vraag zit, kun je terecht bij onze medewerkers in de WIJ-entree. Onze WIJ-vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld helpen bij het invullen van formulieren of het bellen naar instanties. Ze kennen de wijk en weten de weg naar de hulpdiensten. Je kunt ook vooraf een afspraak maken. Dit kan via de mail of telefoon.

Heb je een afspraak, maar ben je verhinderd? Neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op. Dan maken we meteen een nieuwe afspraak met je. De Entree bevindt zich aan de Paterswoldseweg 267. De ingang is om de hoek aan de Laan van de Vrijheid bij Mennoos Kookerij. Je bent van harte welkom!

Inloop Entree
Maandag 09.00 tot 13.00 uur
Dinsdag 09.00 tot 17.00 uur
Woensdag 09.00 tot 13.00 uur
Donderdag 09.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 09.00 tot 13.00 uur

 

WIJ Corpus den Hoorn is er voor alle mensen die wonen in:

  • Corpus den Hoorn
  • Piccardthof
  • de Hoornse wijken

Zo kun je ons bereiken

icoon voor adresgegevens

Adres:

WIJ Corpus den Hoorn
Paterswoldseweg 267. De ingang om de hoek bij Mennoos Kookerij.
9728 AC   Groningen

icoon voor telefoonnummers

Telefoon:

maandag t/m vrijdag
van 9 tot 17 uur
Tel. 050 367 91 20

icoon voor openingstijden

Openingstijden:

Maandag 09:00 - 13:00 uur
Dinsdag 09:00 - 13:00 uur
Woensdag 09:00 - 13:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 13:00 uur

Waarmee kunnen we je helpen?

Kookerij. Kom ook eens gezellig langs voor een luchtig praatje of een luisterend oor. Opgeven is niet nodig. Bij de koffietafel liggen mappen voor wie op zoek is naar activiteiten of vrijwilligerswerk.

Het inloopspreekuur van de wijkagent is elke eerste donderdag van de maand, tussen 9 en 12 uur. De wijkagent kan dan korte vragen beantwoorden en advies geven over problemen en vraagstukken in de omgeving.

Hulpdienst Groningen-Zuid. Zit je in een moeilijke situatie zodat het niet lukt om bepaalde klusjes of werkzaamheden zelf te doen, dan kun je een beroep doen op de hulpdienst Groningen-Zuid. Vaak een uitkomst voor mensen met een beperking, ouderen, chronisch zieken of mantelzorgers. De hulpdienst werkt alleen met vrijwilligers en ze doen het gratis.

De kinderclub is er voor kinderen uit groep 1 t/m 6. Er is van alles te doen en het programma is samen met de kinderen gemaakt. Elke vrijdagmiddag in De Semmelstee. Tijdens de schoolvakanties is er een speciaal programma. Neem gerust contact op voor meer info.

De jeugdclub bedenkt en organiseert zijn eigen activiteiten, op zijn eigen tijd. Iedereen kan meehelpen om leuke dingen te verzinnen, spullen klaar te zetten enz. Activiteiten zijn vaak gekoppeld aan een thema, zoals sport, cultuur, muziek, gezonde leefstijl, ontmoeting, koken. Wil je meer weten, neem dan contact op met Mona.

Buurtsoep.  Elke woensdag van 12 tot 13 uur koken enthousiaste vrijwilligers een lekkere soep in de Immanuelkerk (Overwinningsplein 1). Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 1,-. Opgeven is niet nodig.

Confiance à la Carte. Maandelijks bereiden vrijwilligers een heerlijke maaltijd voor de buurt. Eet ook eens gezellig mee! Elke derde donderdag van de maand van 12 tot 13 uur in De Confiance (Kochstraat 1-10). Prijs per persoon: € 5,- inclusief een glas drinken. Er is ook een vegetarische variant.

Odensehuis. Het Odensehuis Groningen is een ontmoetingsplek voor mensen met cognitieve problemen, waaronder dementie. Om hier aan deel te nemen is geen toestemming nodig van een arts of van de gemeente. Je kunt altijd binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals schilderen, muziek maken, dansen, in gaan gesprek met anderen. Belangrijk om te weten: hier màg je aan meedoen, maar het hoeft niet.

Je bent van harte welkom tussen 9:45 en 15:00 uur voor een kopje koffie en een praatje. Adres: Donderslaan 160 in Groningen. Meer informatie? Kijk op: www.odensehuisgroningen.nl of bel 06 538 586 30.

Weggeefkasten. Goeie spullen die je zelf niet meer nodig hebt. Je kunt ze plaatsen in de weggeefkast. Dan heeft een ander er weer plezier van. En wie weet, vind jij in de kast iets wat je zelf goed kunt gebruiken. Er staan kasten in de WIJ-entree, in de Immanuelkerk en in De Semmelstee.

Bij WIJ hebben we ook een leuk klein kastje met kinderboeken: onze kinderboekenruilkast! Zijn de kinderen uitgekeken op hun boeken? Zet ze in de ruilkast en kies een paar boeken uit om weer mee naar huis te nemen.

WIJ Corpus den Hoorn vind je ook op Facebook!

Verder zijn in ons deel van de stad verschillende buurtwebsites actief. Neem eens een kijkje en blijf op de hoogte van wat er speelt in de buurt. Populaire sites zijn corpusdenhoorn.nl en meerhoornsemeer.nl met buurtkrant ‘De Zuidwester’ voor het hele gebied.

Bewoners van de Piccardthofplas hebben een eigen site van hun vereniging.

Veel activiteiten staan ook vermeld op de website van De Semmelstee.