Stedelijke WIJ-team: School als Wijk

School als Wijk ontleent zijn naam aan de opvatting dat de mbo-locaties als een wijk gezien kunnen worden. Jongeren van 16 tot 27 jaar leven niet binnen de grenzen van een wijk. Jongeren brengen het grootste deel van de tijd op school door. School is een belangrijke plek, een plek waar de weg naar volwassenheid begint. Onze School als Wijk-ondersteuners zijn aanwezig op verschillende mbo-scholen om studenten de weg te wijzen in volwassenheid. Dat betekent soms een luisterend oor zijn, maar ook ondersteunen bij alles wat komt kijken bij ouder worden en meer verantwoordelijkheden hebben. School als Wijk werkt vanuit die filosofie.

Wat doen School als Wijk ondersteuners?

Op elke mbo locatie zijn, afhankelijk van de hoeveelheid studenten, een of meer School als Wijkondersteuners aanwezig. Zij ondersteunen vooral in niet-schoolse zaken. Heb je moeite met plannen, concentreren of studeren dan kan de school je daarbij helpen.

De School als Wijk-ondersteuner werkt onafhankelijk van de school en staat naast de student. Ook docenten en mentoren kunnen terecht bij de ondersteuners voor vragen.

School als Wijk is er voor alle studenten van:

  • Alfa-college
  • Noorderpoort
  • Terra
  • ROC Menso Alting