WIJ bewegen buiten

  • Voor mensen van 18 tot 60 jaar
  • elke donderdag van 10.30 tot 11.30 uur
  • Startlocatie: Resedastraat 2a, SVO

WIJ Oosterparkwijk start een beweeggroep voor mensen in de leeftijd van 18 tot 60 jaar, die willen sporten en bewegen op hun eigen niveau. Vanaf de startlocatie gaan we al (hard)lopend de wijk verkennen en maken we onderweg gebruik van banken, trapjes en stangen die we tegenkomen. Hierbij staan kracht, conditie, lenigheid en uithoudingsvermogen centraal.  
Ook gaan we gebruik maken van ander leuk sportmateriaal zoals ballen, speedladders of bokshandschoenen.Alle oefeningen worden aangepast aan de wens van de deelnemers onder begeleiding van één of twee coaches.
Iedereen is welkom! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WIJ team.

Lunchwandelen OCG (Praktijk Oefentherapie Cesar Groningen)

De hele dag aan het werk of met andere dingen bezig en ’s avonds blijkt dat je geen puf meer hebt om te gaan sporten. Herkenbaar?
Een half uur bewegen per dag is de norm om gezond te blijven. Dit wordt ook wel vertaald in 10.000 stappen per dag. We nodigen u uit om samen met het OCG te gaan lunchwandelen!

Wanneer: Iedere dinsdag en donderdag van 12:15 tot 13:00 uur.
Voor wie: Voor iedereen die zin heeft om mee te gaan.
Vertrek: Vanaf het Grand Café van het Treslinghuis.
Kosten: Geen

Yoga in de Oosterparkwijk

Sinds korte tijd wordt er in onze wijk ook Yoga aangeboden voor de minima uit de wijk. Dit is ontstaan door een ontmoeting tussen Liesbeth Hovenkamp en de docenten. Liesbeth, al een bekend gezicht in de wijk door haar schilderlessen raakte met de docenten Marja en Jan in gesprek over wat de invloed van yoga zou kunnen zijn op het schilderen. De beste manier om hierachter te komen is natuurlijk door het gewoon uit te proberen. Zo zijn de yogalessen gestart met een aantal deelnemers vanuit de schilderclub en er is toen besloten de lessen voor alle wijkbewoners aan te bieden.

Waar en wanneer?
Voor nu worden er in elk geval lessen aangeboden tot begin/half december. Instromen is mogelijk er is nog ruimte voor nieuwe leden. Er zijn matjes aanwezig dus deze hoef je niet zelf te hebben.

De lessen worden gegeven in het gebouw van de Speeltuinvereniging Oosterpark aan de Resedastraat 2a op de dinsdagmiddag, inloop vanaf 13:45 uur.

De les start om 14.00 uur precies- tot ongeveer 15:15 uur.

Voor wie wil is er gezamenlijk thee drinken (50 cent) na afloop.

De lessen zelf zijn gratis.

Voor wie?
De lessen zijn geschikt voor iedereen, zowel mannen als vrouwen- ongeacht de mate van fitheid. Zelfs met een lichte handicap kan je meedoen zolang je zelf maar aan kan geven wat je wel en niet kan. De yoga die zij aanbieden is een vriendelijke, rustige yoga, met  losmaakoefeningen voor het hele lichaam, wat ademhalingsoefeningen, en tenslotte enkele yoga houdingen en de eindontspanning.

Door wie?
De lessen worden gegeven door twee docenten, zodat er alle aandacht is en oefeningen voor gedaan kunnen worden. De docenten zijn gecertificeerd, zij hebben hun opleiding in India gedaan.

Voor vragen kun je contact opnemen met initiatiefneemster Liesbeth Hovenkamp op 0612607162

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.