Wist u dat u elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur voor al uw vragen bij ons binnen kunt lopen? Als het allemaal even niet zo goed gaat, maar juist ook als u een leuk idee heeft voor de wijk of vrijwilligerswerk wil doen. Elke dag zitten de vrijwilligers van WIJ Oosterparkwijk voor u klaar. Even langskomen voor een bakje koffie en een praatje vinden we ook leuk!

GeldWIJs

Elke woensdag van 09:00 tot 12:30 uur bij ‘Bie de Buuf’, Paradijsvogelstraat 10.

Bij GeldWIJs kunt u als inwoner van de Oosterparkwijk geheel kosteloos terecht voor onafhankelijk advies over al uw geldvragen. GeldWIJs wijst u de weg, geeft advies, denkt mee en zet samen met u alle zaken op een rij.

Alle vragen zijn welkom, van klein tot groot. Wij doen ons best om  direct antwoord te geven op uw vragen. Mocht dat niet direct lukken, dan helpen wij u verder door andere hulp in te schakelen. Loop gerust eens binnen, de koffie en thee staan voor u klaar!

Inloopspreekuur Voedselbank

Elke woensdag van 09:00 tot 12:30 uur bij ‘Bie de Buuf’, Paradijsvogelstraat 10.

U kunt terecht om hulp van de Voedselbank aan te vragen Dat kan voor het eerst zijn of als ‘verlenging’. Graag praten we met u verder over uw financiële situatie;  we zoeken met u graag naar mogelijkheden om ‘beter rond te komen’.

Hiervoor is nodig dat u financiële informatie meeneemt: in ieder geval bankgegevens (af- en bijschrijvingen van de laatste maand) en als u een budgetplan heeft van kredietbank of bewindvoerder, neemt u die dan mee.

Het Taalcafé

Elke vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur bij ‘Bie de Buuf’, Paradijsvogelstraat 10.

Het Taalcafé  is een wekelijkse ontmoetingsplek voor anderstaligen en Nederlanders waar de Nederlandse taal centraal staat. Een gezellige en laagdrempelige plek om de taal te oefenen en taalvaardigheid te verbeteren.

Huiskamer Gorechtkade

De huiskamer op de Gorechtkade 8 is de ontmoetingsplek voor u, inwoner van de Oosterparkwijk. Elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur staat de koffie of thee voor u klaar. Er is ruimte en speelgoed voor uw kinderen om mee te spelen.

U kunt hier terecht met al uw vragen of gewoon voor een gezellig praatje met de medewerkers van WIJ of andere buurtbewoners.

Ook horen wij hier graag wat voor ideeën u heeft voor een activiteit, hoe u iemand anders wil helpen of als u graag voorlichting zou willen over een bepaald thema. Of misschien heeft u een heel ander leuk idee! Kom gerust langs op één van de dagen.

Baby info uur, Consultatiebureau

Wilt u informatie over uw baby tot 18 maanden? Of hebt u specifieke vragen? Kom dan naar het Baby info uur. U bent van harte welkom op het baby informatie-uur voor ouders, verzorgers en/of opa’s en oma’s. Elke dinsdag van 13:30 tot 14:00 uur.

1e dinsdag van de maand;  Petra Nell over baby- en kindergebaren;  www.taalvoortaal.com

3e dinsdag van de maand; Selma Langbroek over draagdoeken;

4e dinsdag van de maand; Willy Hummel lactatiekundige IBCLC; www.lactatie.info

Dag: Dinsdag
Tijd:13.30 – 14.00 uur
Locatie:WIJ Oosterparkwijk, (Resedastraat 2 - consultatiebureau)
Voor:Ouders/verzorgers van baby’s tot 18 maanden.

Humanitas Mantelzorgondersteuning

Valt de zorg voor uw naaste u zwaar? Wilt u weten wat voor ondersteuning u kunt krijgen hierbij? U kunt hierover direct in gesprek met de mantelzorgondersteuner van WIJ Oosterparkwijk, iedere dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur.

PC-project Anderstaligen

Nederlands leren achter de computer en uitleg over internet, e-mail, internetbankieren etc.  
Iedere woensdag van 10:00 tot 12:00 uur (gratis) bij Dig050.
Locatie: Merelstraat 155 (Oosterparkheem)
Meer informatie bij WIJ Oosterparkwijk.

Politiespreekuur

Elke wijk in de regio Groningen heeft een eigen buurtagent, die zoveel mogelijk in zijn eigen werkgebied aanwezig is. De buurtagent is het vaste aanspreekpunt voor vragen of problemen van inwoners van deze buurt. De buurtagent van de Oosterparkwijk is Jorge Castro. Elke dinsdagmiddag kunt u bij hem op het spreekuur terecht voor advies en kleine zaken.
Aangiftes worden niet tijdens het spreekuur opgenomen. Voor aangiftes kunt u een afspraak maken via het telefoonnummer 0900 - 88 44.
U bent van harte welkom!
Elke dinsdagmiddag 12:30 tot 14:30 uur (niet tijdens zomervakantie). Locatie: Gorechtkade 8.

Op zoek naar vrijwilligerswerk of participatiebaan? Kom langs!

Wist u al dat u via WIJ Oosterparkwijk ook een participatiebaan kunt vinden? Bent u op zoek naar leuk vrijwilligerswerk of naar een plek om werkervaring op te doen?
Kom dan op werkdagen eens langs aan Gorechtkade 8. Daar ligt een map vol met vrijwilligers-vacatures en er zijn mensen om u verder te helpen. Mogelijk komt u zelfs in aanmerking voor een Participatiebaan. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Groningen.

Liever een afspraak maken met een medewerker?
Mail naar saskia.nijburg@wij.groningen.nl of henk.wierenga@groningen.nl

Kijk bij onze buren van WIJ Korrewegwijk / de Hoogte voor o.a. een Taalcafé, Fix’m Kluscafé, Inloopspreekuur Anderstaligen

Werkgroep ONS (Oosterpark Nooit Saai)

Deze werkgroep wil in de Oosterparkwijk kunst en cultuur bevorderen. De groep bestaat uit vrijwilligers die de wijk een warm hart toe dragen. Hebt u een idee? Laat het ons weten via e-mail: Of volg ons via Facebook.

ONS is in 2009 opgericht en heeft onder andere het volgende gerealiseerd:

  • drie succesvolle Stap voor Stap-wandelroutes door de Oosterparkwijk
  • een museale foto-expositie in het Grand Café Treslinghuis over de wijk van de jaren dertig tot 1946
  • het oorlogsmonument ‘Twee Bruggen’ bij de oude Oostersluis
  • een herplaatsing van twee oude gevel-kunstwerken in het wooncomplex MijnPlek in de Kraanvogelstraat: ‘De Haan’ van Siep van den Berg en ‘Indische Antilope’ van Wladimir de Vries. 

Ook de ‘(F)luisterbank’ in het Lindenhof en de theaterwandeling ‘Op verhaal in de Oosterparkwijk’ ontstonden op initiatief van ONS.

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.