Wist u dat u elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur voor al uw vragen bij ons binnen kunt lopen? Als het allemaal even niet zo goed gaat, maar juist ook als u een leuk idee heeft voor de wijk of vrijwilligerswerk wil doen. Elke dag zitten de vrijwilligers van WIJ Oosterparkwijk voor u klaar. Even langskomen voor een bakje koffie en een praatje vinden we ook leuk!

GeldWIJs

Oosterparkwijk: elke woensdag van 09:00 tot 12:00 uur in de Activiteitenruimte, Heesterpoort 1
Centrum – Schilderswijk: elke maandag van 09:00 tot 12:00 uur aan de Oosterstraat 48-2

Bij GeldWIJs kunt u als inwoner van de Oosterparkwijk geheel kosteloos terecht voor onafhankelijk advies over al uw geldvragen. GeldWIJs wijst u de weg, geeft advies, denkt mee en zet samen met u alle zaken op een rij.

Alle vragen zijn welkom, van klein tot groot. Wij doen ons best om  direct antwoord te geven op uw vragen. Mocht dat niet direct lukken, dan helpen wij u verder door andere hulp in te schakelen. Loop gerust eens binnen, de koffie en thee staan voor u klaar!

Taalcafé

Elke vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur | Activiteitenruimte, Heesterpoort 1

Het Taalcafé  is een wekelijkse ontmoetingsplek voor anderstaligen en Nederlanders waar de Nederlandse taal centraal staat. Een gezellige en laagdrempelige plek om de taal te oefenen en taalvaardigheid te verbeteren.

Huiskamer

De huiskamer op de Heesterpoort 1 is de ontmoetingsplek voor u, inwoner van de Oosterparkwijk. Elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur staat de koffie of thee voor u klaar. Er is ruimte en speelgoed voor uw kinderen om mee te spelen.

U kunt hier terecht met al uw vragen of gewoon voor een gezellig praatje met de medewerkers van WIJ of andere buurtbewoners.

Ook horen wij hier graag wat voor ideeën u heeft voor een activiteit, hoe u iemand anders wil helpen of als u graag voorlichting zou willen over een bepaald thema. Of misschien heeft u een heel ander leuk idee! Kom gerust langs op één van de dagen.

Consultatiebureau GGD Groningen

Heesterpoort 1
Elke werkdag van 08:00 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar via onze Advieslijn: 050 367 4991
Bij de GGD, het consultatiebureau kunt u terecht met vragen over de groei en ontwikkeling van uw kind. Naast de reguliere afspraken is het mogelijk om langs te komen op de volgende spreekuren:

  • Verpleegkundig inloopspreekuur: elke dinsdagmiddag 13:30 - 14.00 uur
  • Medisch inloopspreekuur: elke 3e maandag van de maand 12:30 - 13:00 uur (niet tijdens schoolvakanties)

Kom ook gerust eens langs in onze huiskamer.

Mantelzorgspreekuur

Vanaf 6 november 2019 elke woensdag van 14:00 tot 15:00 uur | de Entree, Heesterpoort 1
Verleent u als mantelzorger langdurige en intensieve zorg aan anderen? Dit zorgen voor een ander doet u vaak met liefde en plezier, maar door deze extra zorg loopt u als mantelzorger het risico om overbelast te raken. Voorkom overbelasting en kom naar ons mantelzorgspreekuur. Elke week is Jikke Meulman van Humanitas hier aanwezig voor een luisterend oor en om met u mee te denken hoe u overbelasting kunt voorkomen. Ook kan zij u meer informatie geven over mantelzorgondersteuning.

PC-project Anderstaligen

Nederlands leren achter de computer en uitleg over internet, e-mail, internetbankieren etc.  
Iedere woensdag van 10:00 tot 12:00 uur (gratis) bij Dig050.
Locatie: Merelstraat 155 (Oosterparkheem)
Meer informatie bij WIJ Oosterparkwijk.

Politiespreekuur

Elke dinsdag van 12:30 tot 14:30 uur (m.u.v. de zomervakantie) | Heesterpoort 1
Eva Dijkman en Inge Warringa zijn de buurtagentes van de Oosterparkwijk. Bij hen kunt u tijdens dit spreekuur terecht voor vragen, advies, problemen of kleine zaken. Aangiftes worden niet tijdens het spreekuur opgenomen. Voor aangiftes kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0900 8844.

Op zoek naar vrijwilligerswerk of participatiebaan? Kom langs!

Wist u al dat u via WIJ Oosterparkwijk ook een participatiebaan kunt vinden? Bent u op zoek naar leuk vrijwilligerswerk of naar een plek om werkervaring op te doen?
Kom dan op werkdagen eens langs aan Gorechtkade 8. Daar ligt een map vol met vrijwilligers-vacatures en er zijn mensen om u verder te helpen. Mogelijk komt u zelfs in aanmerking voor een Participatiebaan. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Groningen.

Liever een afspraak maken met een medewerker?
Mail naar saskia.nijburg@wij.groningen.nl of henk.wierenga@groningen.nl

Kijk bij onze buren van WIJ Korrewegwijk / de Hoogte voor o.a. een Taalcafé, Fix’m Kluscafé, Inloopspreekuur Anderstaligen

Werkgroep ONS (Oosterpark Nooit Saai)

Deze werkgroep wil in de Oosterparkwijk kunst en cultuur bevorderen. De groep bestaat uit vrijwilligers die de wijk een warm hart toe dragen. Hebt u een idee? Laat het ons weten via e-mail: Of volg ons via Facebook.

ONS is in 2009 opgericht en heeft onder andere het volgende gerealiseerd:

  • drie succesvolle Stap voor Stap-wandelroutes door de Oosterparkwijk
  • een museale foto-expositie in het Grand Café Treslinghuis over de wijk van de jaren dertig tot 1946
  • het oorlogsmonument ‘Twee Bruggen’ bij de oude Oostersluis
  • een herplaatsing van twee oude gevel-kunstwerken in het wooncomplex MijnPlek in de Kraanvogelstraat: ‘De Haan’ van Siep van den Berg en ‘Indische Antilope’ van Wladimir de Vries. 

Ook de ‘(F)luisterbank’ in het Lindenhof en de theaterwandeling ‘Op verhaal in de Oosterparkwijk’ ontstonden op initiatief van ONS.

Computerondersteuning

Elke woensdag van 10:00 tot 12:00 uur | de Entree, Heesterpoort 1
Wilt u leren of meer weten over hoe alles digitaal werkt? Heeft u problemen met uw computer of uw smartphone? Dan bent u van harte welkom bij Klaas. Hij zit elke woensdagochtend voor u klaar en heeft alle tijd voor u.

Moedergroep

Voor moeders | elke vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur | Huiskamer, Heesterpoort 1
Elkaar ontmoeten en praten over wat jij belangrijk vindt of tegenkomt in de opvoeding, financieel, je werk of huisvesting. Ook doen we geregeld creatieve dingen en ondernemen we leuke activiteiten met elkaar. Heb je interesse? Je bent van harte welkom.
Voor meer informatie bel WIJ Oosterparkwijk of neem contact op met Nienke of Tessa door te mailen naar:
/

Ouder en kind café

Ouders en kind 0-5 jaar | elke maandag en donderdag van 09:00 tot 12:00 uur | Huiskamer, Heesterpoort 1
Kom samen met je kindje(s) tot 5 jaar naar het Ouder & kind café om samen te spelen en andere ouders en kinderen te ontmoeten. Vrije inloop.

Peuterswing

Ouders en kind (0-4 jaar) | donderdag 17 oktober, 14 november en 12 december om 09:30 uur | Huiskamer, Heesterpoort 1
Kom samen met je kind swingen, dansen en zingen op muziek. Onder begeleiding van een peutermuziekdocent Nanda Kievit. Het is goed voor de ontwikkeling van taal voor je kind en bovendien heel leuk om samen te beleven. Deelname is gratis. Aanmelden kan per keer door een e-mail te sturen naar , te bellen naar 050 367 89 60 of in onze Entree.

Kikkergroep (4 t/m 7 jaar) en Vingers in je oren (8 t/m 12 jaar)

Voor kinderen uit Groningen die te maken hebben gehad met ruzies en spanningen thuis. Samen met andere kinderen leren ze hoe ze hiermee om kunnen gaan, want jou kind is niet de enige die dit meemaakt.
In zes of acht bijeenkomsten van anderhalf uur onder professionele begeleiding vindt dit plaats. Afhankelijk van de aanmeldingen organiseren wij dit op een centrale plek in de stad.
Meer informatie en/of aanmelden: stuur een e-mail naar    of bel 06 256 340 54.

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.