De huiskamer van het voormalige Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is nu onderdeel van WIJ Korrewegwijk. De WIJ Huiskamer is te vinden in het Floreshuis, naast het consultatiebureau, op de begane grond.

Inloop voor ouders

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 - 11:30 uur.
Tijdens de (gratis) inloop mogen ouders en kinderen samen komen spelen in de WIJ Huiskamer van WIJ Ouder en Kind. Je kunt er in een ontspannen sfeer vragen stellen over opvoeden en opgroeien en andere ouders ontmoeten. De koffie staat altijd klaar!

Inloopspreekuur Meten & Wegen, Consultatiebureau

Elke maandag van 13:00 - 13:30 uur bij WIJ Ouder en Kind.

Wil je buiten de geplande afspraken op het consultatiebureau je baby wegen en meten? Kom dan naar de inloop op maandag. Er is altijd een jeugdverpleegkundige aanwezig om je vragen te beantwoorden. De koffie en thee staan klaar!

Ruilwinkel Ruilen Enzo

Kleding ruilen of voor een klein bedrag kopen. Er is ook speelgoed te koop.
Openingstijden:

  • maandag van 08:30 - 11:30 uur
  • dinsdag van 08:30 - 11:30 uur
  • donderdag van 08:30 - 11:30 uur
  • vrijdag van 8:30 - 11:30 uur

Smakelijk eten met je peuter!

Elke maandag om 12.00 uur eten we gezellig met elkaar een broodje. Vind je het thuis lastig om met je kinderen samen aan tafel te eten? Of is jouw kind een moeilijke eter? Neem je niet-schoolgaande kind dan mee naar de lunch! Zien eten doet eten en samen kijken we hoe eten ook gezellig kan zijn. De lunch is gratis. Wij zorgen voor voldoende eten en drinken.

Kettlebell-training

Elke dinsdag van 9:30 - 10:30 uur
De kettlebell is een gietijzeren gewicht. Je kunt je hele lichaam er op een snelle en effectieve manier meetrainen. Kettlebell-oefeningen vergroten je kracht, flexibiliteit en uithoudings-vermogen.

Brei mee & haak aan!

Elke dinsdag van 10:00 - 11:30 uur.
Wil je leren haken of breien, ben je op zoek naar inspiratie of heb je al iets op de pennen staan? Samen werken aan een project?  Kom dan gezellig samen haken en breien in de huiskamer! Heb je breipennen (nummer 3 á 4) of haaknaalden en wol of heb je iets leuks gemaakt, neem dit dan mee. Wij willen het graag zien!
Deelname is gratis. Neem wel je eigen haaknaalden of breipennen mee. Nanneke Groen is aanwezig en kan je helpen met de moeilijke steken.

Ouder-peuterochtend

Elke woensdag in de even weken van 9:30 – 11:00 uur.
Niet in de WIJ Huiskamer maar in Het Pand / Speeltuin Dib, Madoerastraat 16
Wil je ook graag even aanschuiven? Voor een kop koffie of thee. Een glas ranja voor je kind? Met andere moeders bijpraten, terwijl de kinderen een zandkasteel bouwen of iets moois verven. Mocht het weer niet zo mooi zijn, dan gaan we naar binnen.

Repair Café in De Huiskamer

Elke donderdag 10:00 - 11:00 uur
(Kinder)kledingreparatie en verstelwerkzaamheden.
Heb je een broek die korter moet of is de zoom van je trui los geraakt? Kom dan naar het Repair Café in de WIJ Huiskamer. Laila helpt je om samen je kleding te maken. Een naaimachine is aanwezig. Hier zijn geen kosten aan verbonden.      

Waar is de roze wolk? Ondersteuning na de zwangerschap

Elke woensdag in de oneven week van 10:30 - 11:30 uur.

Je voelt je doodmoe en geniet nergens van. Je mist je oude leventje. Je bent wel blij met je kind, maar toch kun je niet genieten. Je vraagt je af of je wel een goede moeder bent. Andere moeders lijken nergens problemen mee te hebben. Vraag jij je af waar jouw roze wolk is?  Je kunt terecht in de Huiskamer van WIJ Korrewegwijk. Herkenning en steun vinden bij andere ouders. Of individueel in gesprek met een professional. Neem je kindje gerust mee, de koffie en thee staan klaar!
Deze activiteit wordt begeleid door de jeugdverpleegkundige of WIJ-medewerker.

Speel mee Peuterzaal Kleine Wereld

Elke woensdag van 8:30 - 11:30 uur. Locatie: Celebesstraat 35

Samen spelen met je kind in de peuterspeelzaal. Je mag gebruik maken van de aanwezige materialen. De peuterspeelzaalleidster is aanwezig.

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.