WIJ Korrewegwijk is er voor alle bewoners van: De Hoogte (Cortinghborg, Selwerderwijken en Tuindorp De Hoogte) en de Korrewegwijk (Indische Buurten, Professorenbuurt, e.a.)

WIJ Korrewegwijk is een team van beroepskrachten en vrijwilligers met allerlei verschillende achtergronden, zoals jeugdwerk, ouderenzorg, buurtwerk, hulpverlening en/of gezinsondersteuning. WIJ-medewerkers kennen de weg in uw wijk en kunnen samen met u zoeken naar een oplossing voor eventuele problemen die u ervaart in het dagelijks leven. WIJ is ook een plek voor ontmoeting en activiteiten. Kom gerust langs voor een kop koffie en/of een praatje met andere buurtbewoners en de medewerkers van WIJ.

Regel het ZELF-gids

Regel het ZELFDe Regel het ZELF-gids (pdf 1,8 MB): een handig wijkoverzicht voor iedereen in de Korrewegwijk en De Hoogte die lang(er) zelfstandig wil blijven wonen.

Buurtagenda

Buurtagenda oktober (pdf 170 kB)

Gratis check gezondheid voor bewoners

Vanaf 30 september 2019 kunnen inwoners van Beijum, Indische Buurt/De Hoogte, Selwerd en De Wijert gratis hun gezondheid checken in hun buurt. Op diverse dagen tot half november komt de bus ‘De Gezonde Huiskamer’ langs in deze (wijkvernieuwings)wijken.

In de bus kunnen bezoekers een leefstijlcheck doen, waarbij een leefstijladviseur BMI, knijpkracht en longinhoud meet. Naast de metingen, krijgen bezoekers ook tips over gezond leven en welke plekken in hun wijk uitnodigen om te bewegen.

Hier staat de bus in De Hoogte/ Indische Buurten

  • Dinsdag 29 oktober: Supermarkt Plus
  • Woensdag 30 oktober: Cortinghhuis, Borgwal
  • Donderdag 31 oktober: Floreshuis

De Gezonde Huiskamer is een initiatief van UMCG, Gemeente Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health, RUG en HANNN.

CONTACTGEGEVENS

WIJ Korrewegwijk

Floresplein 19
9715 HH Groningen
050 367 40 06


Facebook WIJ Korrewegwijk

ALLE CONTACTGEGEVENS

ONZE OPENINGSTIJDEN

DagVan/tot
Maandag09.00 - 17.00 uur
Dinsdag09.00 - 17.00 uur
Woensdag09.00 - 17.00 uur
Donderdag09.00 - 17.00 uur
Vrijdag09.00 - 17.00 uur

ALLE OPENINGSTIJDEN

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.