Samen met bewoners verbetert WIJ de leefbaarheid in Corpus den Hoorn. We houden stratenacties, gaan op pad met de bakfiets, doen straatrondes. Zo horen wij wat er speelt in ons werkgebied: Corpus den Hoorn, Hoornse Meer, Hoornse Park en de Piccardthof.

Tijdens de gesprekken met bewoners horen we waar verlangens, wensen en behoeften liggen. Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden, maken we verbindingen, faciliteren en ondersteunen we ideeën en initiatieven van bewoners. Zo is er een heel aanbod van buurtinitiatieven ontstaan:

Confiance à la Carte

Iedere derde donderdag van de maand van 12.00 tot 13.30 uur bereiden vrijwilligers een heerlijke maaltijd voor de buurtbewoners. Locatie: De Confiance, Kochstraat 1-10. Prijs per persoon is € 5,- inclusief een glas drinken. Eet u ook eens gezellig mee! Er is ook een vegetarische variant. U kunt zich opgeven bij WIJ Corpus den Hoorn.

Buurtsoep

Iedere woensdag van 12.00 tot 13.00 uur koken enthousiaste vrijwilligers een lekkere soep in de Immanuelkerk, Overwinningsplein 1. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 1,-. Opgeven is niet nodig. 

Weggeefkasten

U heeft vast af en toe spullen thuis die u zelf niet meer nodig heeft.
Die kunt u plaatsen in de Weggeefkast! En wie weet vindt u in de kast iets dat u zelf goed kunt gebruiken. Neem het dan mee. Er staat een kast in de WIJ-entree, de Immanuelkerk en in De Semmelstee.

Flyerpromotieteam

Om de wijk goed geïnformeerd te houden brengt een team van gemotiveerde vrijwilligers promotiemateriaal van buurtactiviteiten rond. Heeft u zin om lekker te bewegen en mee te flyeren, meld u zich dan aan bij WIJ.

Koffieochtenden WIJ

Iedere dinsdagochtend is er van 10.00 tot 11.30 uur een koffieochtend bij WIJ Corpus den Hoorn, in Menno Lutter. Komt u ook eens gezellig een gratis kop koffie of thee drinken! Opgeven is niet nodig.

Welkom in de Buurt

Nieuwe bewoners krijgen een tasje met leuke gadgets, informatie over de wijk en over de voorzieningen. De adressen worden aangeleverd door de woningcorporatie en de tasjes worden bezorgd door vrijwilligers. Bent u nieuw in de wijk en heeft u geen tasje ontvangen? Meld dit dan bij WIJ.

Vrijwilligersvacaturebank

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk in uw eigen wijk? Kijk dan op www.mjd.nl/vrijwilligerswerk. Ook kunt u wijkvacatures inzien en informatie krijgen bij de vrijwilligers van WIJ. Vrijwilligerswerk elders in de gemeente Groningen en daarbuiten vindt u op www.vrijwilligersgroningen.nl

Kinderboekenruil

Bij WIJ Corpus den Hoorn vindt u een leuk klein kastje met kinderboeken: de Kinderboekenruilkast! Zijn de kinderen uitgekeken op hun boeken? Zet ze in de ruilkast en kies een paar boeken uit om weer mee naar huis te nemen.

Hulpdienst Groningen Zuid

Bent u in een situatie terecht gekomen, waardoor u bepaalde dingen (tijdelijk) niet zelf kunt doen? Dan is het prettig dat u hierbij hulp kunt krijgen van de Hulpdienst Groningen Zuid.
Voor ouderen, mensen met een beperking, chronisch zieken of mantelzorgers die bepaalde klusjes of activiteiten in en om het huis niet meer zelf kunnen uitvoeren of bekostigen kan de hulpdienst een uitkomst zijn. De hulpdienst werkt alleen met vrijwilligers, waardoor de hulp gratis is. U komt met de hulpdienst in contact via de vrijwilligers van WIJ.

wehelpen.nl

Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of aangeven waar je hulp bij kunt gebruiken. U kunt gemakkelijk zelf een account aanmaken en meehelpen. WeHelpen is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar!

Vrijwilligers WIJ Corpus den Hoorn

Voor al uw praktische (hulp)vragen en initiatieven kunt u op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur terecht bij de vrijwilligers van WIJ in Menno Lutter. De WIJ-vrijwilligers kunnen u bijvoorbeeld helpen bij het invullen van formulieren, het bieden van een luisterend oor, inschakelen van de hulpdienst, etc. De WIJ-vrijwilligers staan u graag te woord onder het genot van een lekkere kop koffie of thee. Graag maken wij kennis met u. U bent van harte welkom! Voorheen was er een apart telefoonnummer voor de WIJ-vrijwilligers. Nu kunt u contact via het algemene nummer van WIJ Corpus den Hoorn met hen opnemen.

Kijk op de contactpagina voor openingstijden en adresgegevens van WIJ Corpus den Hoorn.

Meer buurtinitiatieven

Er worden door wijkbewoners nog veel meer leuke initiatieven genomen waar de wijk leuker van wordt. Kom eens langs bij WIJ als u daar meer over wilt weten!

Meer wijkactiviteiten of vrijwilligerswerk vindt u op:Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.