WIJ Groningen ondertekent Charter Diversiteit

Op het themacongres ‘Bruggen Bouwen’ ondertekende WIJ Groningen de Charter Diversiteit van SER (Sociaal-Economische Raad) samen met Noorderpoort, het Ronald McDonald Kinderfonds, WerkPro, Pro Facto en de gemeente Midden-Groningen. Diversiteit en ‘kunnen meedoen in de samenleving’ stonden gisteren (28 maart) centraal bij het congres in theater het Kielzog in Hoogezand.

Afspiegeling van de wijken
Bestuurder Mirjam Kuin benadrukte tijdens het congres waarom diversiteit en inclusie een belangrijk speerpunt is voor onze organisatie: “Onze sociale wijkteams staan dagelijks in verbinding  met de inwoners van de gemeente Groningen. Juist daarom willen wij ook de afspiegeling van de diversiteit in de wijken versterken binnen onze eigen teams. Een voorbeeld daarvan is onze laagdrempelige manier van werven en selecteren. Op die manier hebben wij nieuwe medewerkers met een diverse achtergronden aangetrokken. Soortgelijke succesvolle bemiddelingen willen we strategischer inzetten om onze aanpak voor diversiteit en inclusie zo sterk mogelijk te maken.”

Van links naar rechts: Rolf van der Maas (SER Diversiteit in Bedrijf), Mirjam Kuin (WIJ Groningen), Paul de Rook (Noorderpoort), Miranda Noorlander (Ronald McDonald Kinderfonds), Valentina Djoemai (SER Diversiteit in Bedrijf), Niko Struiksma (Pro Facto), Markus Ploeger (Gemeente Midden-Groningen) en Cees Jan Gieskes (WerkPro).

Commitment
Het gaat over meer dan een intentieverklaring legt Iris Engelsman, projectleider stedelijk team diversiteit, uit: “Met het tekenen van het Charter Diversiteit committeren we ons echt aan het verder ontwikkelen en vooral: het uitvoeren van ons Diversiteits- en inclusiebeleid. Over een half jaar presenteren we ons plan van aanpak aan de SER; zij ondersteunen ons ook bij het ontwikkelen hiervan”.

Na de ondertekenceremonie van gisteren, 28 maart, is het totaal aantal ondertekenaars van het Charter Diversiteit gegroeid naar 436.