Vrijwilligers, we kunnen niet zonder

Overal bij WIJ Groningen zijn enthousiaste vrijwilligers actief. Mensen die activiteiten begeleiden met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen. Anderen bieden binnen een WIJ-team ondersteuning aan buurtbewoners. Maar bijvoorbeeld ook op het administratieve vlak kunnen we vrijwilligers goed gebruiken.

We hebben veel vrijwilligers, en we zijn blij met ze. Ze helpen bergen werk verzetten. En zij hebben het bij ons naar hun zin. Om het contact met de mensen, om de collegialiteit en ook om de trainingen en cursussen die je bij ons kunt volgen.

Ook jij bent van harte welkom als nieuwe collega! Voor vrijwilligerswerk heb je meestal geen speciale opleiding nodig. Wat telt is je enthousiasme en je persoonlijke inzet.

Hoe werkt het?
Als je zin hebt, loop gewoon eens binnen bij het WIJ-team bij jou in de buurt. Daar krijg je een beeld van het team en de mensen en wat er zoal te doen is. Misschien heb je voor jezelf al een duidelijk idee, of je twijfelt nog wat je kunt doen. Om je vrijblijvend te oriënteren ligt er gewoonlijk wel een map met de actuele vacatures voor vrijwilligers. Rondkijken kan natuurlijk ook hieronder bij de vacatures!

Reageer je op een vacature, dan word je benaderd door iemand van ons Vrijwilligers CoördinatieTeam (VCT), dat zijn de mensen die bij ons alles regelen rond vrijwilligerswerk. Onze vacatures zijn te vinden onder Werken bij WIJ en op https://www.vrijwilligersgroningen.nl/. 

Wil je eerst eens praten over wat je zou kunnen en wat je zou willen, neem dan zelf contact op voor een afspraak. Je kunt een mailtje sturen naar: vct@wij.groningen.nl Samen kunnen we dan de mogelijkheden verkennen.

Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een van de coördinatoren van het VCT.

  • Michel Keyzer; aanspreekpunt WIJ teams: Beijum, Lewenborg, Ten Boer en Korrewegwijk, Oosterpark/Centrum. Projectleider Orde in de Paperassen. Telefoonnummer: 06-21137501
  • Jantina Kleefstra; aanspreekpunt WIJ teams: Rivierenbuurt, De Wijert, Corpus den Hoorn, Haren, Hoogkerk, Vinkhuizen en Selwerd. Telefoonnummer: 06-25769690

Als je bij ons aan de slag gaat als vrijwilliger, krijg je een contract waarin de gemaakte afspraken zijn vastgelegd. Tijdens het werk ben je  verzekerd. Die formaliteiten worden verder geregeld door het VCT, zoals ook de aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en de administratie.

Ik ben vrijwilliger bij WIJ Groningen geworden, omdat het aansluit bij het werk wat ik meer dan 40 jaar gedaan heb. Je hebt met diverse situaties te maken met alle groepen van de samenleving.

Hans
Vrijwilliger sinds 2016