PARTICIPATIEBAAN

Heb je een bijstandsuitkering van de gemeente Groningen? En is betaald werk nog niet mogelijk? Kies dan voor een participatiebaan bij WIJ Groningen! Je doet werkervaring op en je bent maatschappelijk actief.

Waaraan moet je voldoen

  • Je krijgt een volledige bijstandsuitkering
  • Je bent 27 jaar of ouder
  • Je hebt een (gedeeltelijke) arbeidsverplichting
  • Je bent 16 tot 32 uur per week beschikbaar voor maximaal 2 jaar
  • Je doet niet mee met een ander traject om aan werk te komen

Wat kun je doen bij WIJ Groningen?

Een heleboel! Je kunt aan de slag in verschillende WIJ-teams/wijken. Wat je gaat doen hangt bovendien af van je persoonlijke voorkeuren en talenten. Denk aan WIJ(k) activiteiten, ondersteunen bij de kinderopvang of huiswerkbegeleiding, sport en spel (in combinatie met voeding) of taalondersteuning. Maar WIJ Groningen heeft ook functies als gastheer/dame of Entree medewerker (eerste aanspreekpunt). Ben je meer geschikt voor een administratieve functie? Dat is zeker ook mogelijk!

Alle participatiebanen vind je op de website van Link 050: link050.nl/participatiebanen/participatiebanen-zoeken. Hier staat wat de functie inhoudt, wat WIJ Groningen van je vraagt en je kan bieden.

Hoe werkt het?

In een persoonlijk gesprek met een coördinator van het Vrijwilligers Coördinatie Team (VCT) van WIJ Groningen, informeer je ons over wat je kunt en wat je zoekt. We bespreken dan welke mogelijkheden er zijn. Daarna is er een tweede gesprek met een collega van het WIJ-team, over de inhoud van het werk. Als je bij WIJ Groningen in dienst komt als participatiemedewerker, krijg je een contract bij WIJ Groningen. Hierin staan de afspraken die we gemaakt hebben over de periode dat je bij WIJ Groningen een participatiebaan zult hebben.

Het VCT van WIJ Groningen regelt alle formaliteiten zoals de aanvraag van de participatiebaan bij de Sociale Dienst, een contract en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Je krijgt op de werkvloer begeleiding van een collega van WIJ Groningen in samenwerking met het VCT. Ook krijg je begeleiding vanuit de Sociale Dienst door een Coach Meedoen. Tijdens de periode dat je bij WIJ Groningen werkt, vinden regelmatig evaluatiegesprekken plaats.

Aan de slag!

Als je bij WIJ Groningen komt te werken, maak je onderdeel uit van een WIJ team. Indien nodig krijg je een training om je voor te bereiden op je taken. Uiteraard word je ingewerkt en krijg je de tijd om de werkzaamheden eigen te maken. Ook bieden we interessante cursussen waarmee je je vaardigheden vergroot en aan je persoonlijke ontwikkeling werkt. Daarnaast ben je welkom bij personeelsuitjes.

Na afloop van je participatiebaan ontvang je een getuigschrift.

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.