VEILIG MAILEN

WIJ Groningen gebruikt het programma ZIVVER voor het veilig mailen van privacygevoelige informatie. ZIVVER versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals burgerservicenummers (BSN) of andere privacygevoelige gegevens. Alleen de verzender en de ontvanger kunnen bij de informatie.

Wat merkt u van het gebruik van ZIVVER?

Een e-mail – die veilig via ZIVVER is verstuurd – opent u door op de link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Eventueel moet u hier ook nog een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder). Het is niet nodig een account aan te maken.

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom krijgt u een code per sms toegestuurd. U vult deze sms-code in, nadat u eerst op ‘Klik voor bericht’ en daarna op "Sms sturen" heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een toegangscode. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. U vult deze code in, nadat u op ‘Klik voor bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd

U leest het bericht op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een notificatie via e-mail.

Meer informatie

In bijgaand filmpje ziet u hoe iemand een bericht ontvangt en leest. Kijk voor meer informatie op www.zivver.com.
Vragen

Heeft u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of heeft u vragen over ZIVVER? Neem dan contact op met de afzender van de mail of met de ICT Servicedesk van de gemeente Groningen: ict.servicedesk@groningen.nl  of (050) 367 9222.

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u liever iemand spreken?
Bel dan met 050 367 42 00. Of neem contact op met het WIJ-team in uw wijk.